میرنیوز
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام مصطفی رستمی در جلسه ۳۵۲ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی با بیان اینکه نهاد نمایندگی در زمینه ازدواج دانشجویی یک تجربه حدود ۳۰ ساله در کشور دارد، اظهار کرد: با توجه به برخی مباحث مطرح شده در خصوص عدم موفقیت ازدواجهای دانشجویی، اخیرا بررسیهایی در خصوص این ازدواجها صورت گرفته است که نشان میدهد میزان طلاق در این ازدواجها نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین تر است.
وی افزود: نتایج یک پیمایش ۱۰۰۰ نفره از زوجهایی که در ازدواج دانشجویی شرکت کرده بودند نشان میداد که حدود دو درصد جدایی در بین آنها بود که با میانگین کشوری فاصله زیادی داشت، همچنین در مرحله بعد ۳۰۰ هزار دانشجوی شرکت کننده در ازدواج دانشجویی را از طریق ثبت احوال مورد بررسی قرار دادیم که میزان طلاق در آنها ۵/۸ درصد بود که در مقایسه با آمار کشوری ازدواجهای دانشجویی را پایدار نشان میداد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: در آخرین جلسهای که در خصوص آسیبهای اجتماعی با موضوع طلاق و کاهش طلاق با حضور سران قوا در محضر رهبر معظم انقلاب حاضر بودیم، الگوی ازدواجهای دانشجویی به عنوان یکی از الگوهای موفق ارائه و مقرر شد که این ازدواجها، محدود به مخاطبین خاص نشود و در تمام مجموعههای دانشگاهی اجرا و به عنوان یک بحث عمومی کشوری مطرح شود.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی افزود: مطالعات کارشناسی انجام شده نشان میدهد تا زمانیکه مجموعه دستگاههای دخیل همراهی نکنند، جریان ازدواج دانشجویی رونق جدی نمیگیرد یعنی تمام دستگاهها اعم از وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت راه و شهرسازی، بانکها، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و خیرین و ...باید در امر ازدواج دخیل باشند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین روحالله شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی، با اشاره به دستور این جلسه که به بررسی پیشنهاد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها پیرامون پیش نویس «سند ملی ازدواج دانشگاهیان» اختصاص داشت، در سخنانی گفت: با توجه به اینکه طرح ازدواج دانشگاهیان یک طرح فرا دستگاهی و ملی است، طبیعتاً باید ترکیب اعضا، سهم و وظیفه دستگاههای مربوط به حوزه آموزش عالی و همچنین سایر نهادها و دستگاههای کشور، به وضوح در این سند مشخص شود تا این سازمانها بتوانند به طور کامل در جریان وظایف و مسئولیتهای محوله قرار گیرند.
حجت الاسلام و المسلمین علی تقوی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در سخنانی با تأکید بر اینکه در بحث خانواده و ازدواج باید یک کار جدی و فراگیر اتفاق بیفتد و از کارهای کلیشهای جلوگیری شود، اظهار داشت: باید بتوانیم قریب چهار میلیون دانشجو را در بحث ازدواج دانشجویی، مشاوره، کاهش طلاق و ... پوشش دهیم.
وی به تفاهم نامههایی که بین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و قوه قضاییه و وزارت کشور و .. در خصوص کاهش طلاق، آموزش و مشاوره و غیره منعقد شده است اشاره کرد و گفت: در طرح ازدواج دانشجویی به دنبال این هستیم که همه دستگاهها را دخیل کنیم تا در کنار هم یک کار با ارزشی را انجام دهیم و با توجه به اینکه این کار باید به صورت جهادی انجام شود لذا همه نهادها و سازمانهایی که میتوانند باید کمک کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد هاشمی مدیر مرکز خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز گزارشی را درمورد پیش نویس سند ازدواج دانشگاهیان ارائه کرد و گفت: در راستای اجرای اصل دهم، بیستم و بیست و یکم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون تسهیل ازدواج جوانان، قانون حمایت خانواده، راهبرد کلان سه و چهار نقشه مهندسی فرهنگی و راهبرد ۱۶ نظام فرهنگی تربیتی سند اسلامی شدن دانشگاهها، ستاد ملی ازدواج دانشجویان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و پایدار در میان دانشجویان و تبیین موازین دینی و اخلاقی ارتباط مشروع جهت رفع نیازهای معقول و واقعی دانشجویان و فرهنگ سازی از طریق اهتمام بر اصل خانواده محوری و ترویج و تسهیل ازدواج دانشجویی برخی از مهمترین اهداف این طرح است.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی افزود: فرایند سازی موضوع ازدواج از قبل از ازدواج تا سه سال بعد از ازدواج در قالب ترویج آموزش تسهیل مشاوره و هدایت، افزایش میزان پایداری ازدواج و تحکیم خانواده، و بهکارگیری ظرفیتهای فراگیر دانشگاهی و غیردانشگاهی و افزایش میزان ازدواج دانشجویان از مهمترین مزایای این طرح محسوب میشوند.
وی ادامه داد: برنامهریزی به منظور تحقق سیاستها، دستورات و منویات مقام معظم رهبری و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع ازدواج، تصویب شیوه نامههای اجرایی و دستورالعملهای لازم به منظور تحقق اهداف آیین نامه و ابلاغ ستادهای استانی ازدواج دانشجویان جهت اقدام، برنامهریزی در راستای راه اندازی ستاد استانی ازدواج دانشگاهیان در همه استانها از برخی از وظایف قید شده در این سند است.
در ادامه دکتر محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی با بیان اینکه مداخله آموزش عالی در امر ازدواج در بالا رفتن سن ازدواج بیتاثیر نبوده است گفت: پیش نویس سند نیاز به بازبینی مجدد دارد چرا که باید سندی تهیه کنیم که داده مبنا و دقیق باشد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: همچنین در بحث ازدواج دانشجویی اول باید چالشهای موجود در این حوزه به خوبی احصا شود و سپس این چالشها در شورای اسلامی شدن به دقت و طی چندین جلسه مورد بررسی قرار گیرد تا منجر به نتایج مطلوب شود.
دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در موضوع ازدواج عوامل متعددی مانند فضای مجازی و اینترنت و غیره تاثیر دارند، لذا اول باید مسایل حوزه ازدواج عمیق و همه جانبه، به صورت ریشهای و با آمار و ارقام بررسی شود و سپس در موضوع ازدواج دانشگاهیان وارد شویم و در صورت موفقیت در این حوزه وارد مرحله فرا دستگاهی شویم.
وی با تاکید بر اینکه حضور بخش غیر دولتی در زمینه ازدواج دانشجویان ضروری است، ادامه داد: در خصوص اعضای این ستاد باید یک بازبینی صورت گیرد، چون غالباً از مسئولینی هستند که فرصت حضور در این جلسات را ندارند، لذا افرادی که بتوانند کار کنند باید در این حوزه وارد شوند.
دکتر محمد علی کی نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی با بیان اینکه ازدواج دانشجویی طرح بسیار خوبی است و ما در این زمینه تجربیات بسیار خوبی داریم که باید مورد استفاده قرار گیرد، گفت: باید شرایط لازم برای اعطای سریع تسهیلات بانکی، مسکن و سایر مزایا را برای این زوجها فراهم کرد و همچنین از حضور خیرین نیز برای پیشبرد طرح استفاده نمود.
وی با بیان اینکه در این طرح باید تمرکز روی دانشجویان باشد و به حوزه اساتید و کارکنان ورود نشود، تصریح کرد: اگر در زمینه ازواج دانشجویی و این طرح موفق عمل کنیم، میتوانیم ازدواج و تشکیل خانواده را در بین سایر جوانان انقلابی نیز ترویج دهیم.
همچنین دکتر علیرضا منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس با تأکید بر اینکه اساتید در تشویق دانشجویان به ازدواج نقش بسیار مهمی دارند، گفت: با توجه به سبقه و تجربیات بسیار خوبی که در زمینه ازدواجهای دانشجویی در کشور وجود دارد باید سمنهایی ایجاد شود که کار اصلی آنها تشویق جوانان به امر ازدواج و تشکیل خانواده است.
در ادامه دکتر حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه باید دانشجو بعد از فارغ التحصیلی نگران شغل و درآمد و مسکن نباشد و این یک مشکل اصلی است که باید مرتفع شود، اظهار کرد: برای افرادی که ازدواج دانشجویی میکنند باید تسهیلاتی قائل شویم، کاهش زمان سربازی و همچنین گذراندن دوره سربازی در محل زندگی برای این دانشجویان، از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید در این طرح تمرکز اصلی روی دانشجو باشد نه اساتید و کارکنان، تصریح کرد: باید نمایندهای از دانشگاههای غیر انتفاعی نیز در این ستاد عضویت داشته باشد.
همچنین دکتر کبری خزعلی رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده نیز گفت: ما سیزده میلیون جوان منتظر ازدواج داریم که قریب چهار میلیون در دانشگاهها حضور دارند که ازدواج این دانشجویان میتواند برای سایر جوانان الگویی باشد، که به امر ازدواج و فرزندآوری تشویق شوند.
وی افزود: در طرح جامع جمعیت تمام امکانات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حمایتهای لازم، مشاورهها و مرخصیها در دوران تحصیل و دوران تخصص و بسیاری موارد دیگر برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری لحاظ شده است و این ستاد میخواهد همه این موارد را عملیاتی کند.
دکتر خزعلی خاطر نشان کرد: در دورهای که ممکن است جوانان به انواع و اقسام مشکلات و فسادها گرفتار شوند که در زندگی آینده آنها نیز تاثیر بگذارد، ازدواج به هنگام کمک میکند که وارد این عرصهها نشوند و اگر طرح ازدواج دانشجویی در کل کشور با همراهی خانوادهها اجرایی شود، یک جمعیت بسیار بزرگی را شامل میشود که با مشاورههای لازم، معرفی و غیره میتوانیم در این حوزه موفقیت بسیار خوبی را به دست آوریم
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه بررسی پیش نویس سند ملی ازدواج دانشگاهیان به جلسه آینده شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی موکول شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد