میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد نانو براساس گزارشها ۳۰ درصد از مردم جهان از عدم تعادل آهن رنج میبرند به گونهای که بسیاری از بیماریها مانند کمخونی، هموکروماتوز، پارکینسون، سرطان و بیماری آلزایمر میتوانند بهدلیل عدم تعادل آهن رخ دهند که در چنین شرایطی یا آهن خون بسیار بالاست یا فرد از کمبود آهن رنج میبرد. از این رو تشخیص به موقع و نظارت مستمر بر سطح آهن میتواند بیماران را از ابتلا به اختلالات دائمی مانند نقص در رشد کودکان نجات دهد.
عملکرد اصلی آهن در بدن، انتقال اکسیژن در خون است. کمبود آهن شرایطی است که خون، حاوی غلظت کمی از سلولهای قرمز خون سالم باشد و اگر این بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان نشود ممکن است کم خونی فقر آهن (IDA) ایجاد شود.
یکی از بیماریهای مربوط به مصرف بیش از حد آهن، هموکروماتوز بهعنوان یک بیماری ارثی شایع است. در طی یک دوره زمانی، بیماران غلظت زیادی از آهن را جمع میکنند که باعث آسیب به بسیاری از اندامها از جمله کبد میشود. پوکی استخوان، تصلب شرایین، آلزایمر و سایر بیماریهای تخریب عصبی، سارکوپنی، سندرم متابولیک بیماریهایی هستند که میتوانند به دلیل مصرف بیش از حد آهن ایجاد شوند.
پوریا لسانی، دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی پزشکی در دانشگاه سیدنی، به تازگی نانوزیستحسگری برای شناسایی عدم تعادل آهن عرضه کرده است. این محصول یک فناوری جدید نانوپیمایشگر فلورسنت مبتنی بر کربن برای تشخیص سریع یونهای آزاد آهن به شمار میرود.
فناوری نانوزیستپیمایشگر فلورسنت مبتنی بر کربن یک روش غیرتهاجمی است که شامل تزریقات زیر جلدی یا وریدی است و این کاوشگر زیستی نانو مقیاس چند منظوره توانایی نظارت دقیق بر اختلالات آهن در سلولها، بافتها و مایعات بدن را در غلظت بسیار کم، یعنی یک هزارم میلی مولار دارد.
لسانی معتقد است که این حسگر میتواند برای تصویربرداری از بافتهای عمیق مورد استفاده قرار گیرد، جایی که این کاوشگر کوچک میتواند ساختار بافتهای پیچیده زیستی و داربستهای مصنوعی را به تصویر بکشد.
بیشتر روشهای آزمایشی موجود پیچیده و زمانبر هستند. این فناوری میتواند بهعنوان یک گزینه کارآمد عمل کند؛ زیرا مقرون به صرفه، بسیار حساس و غیرتهاجمی است و به تشخیص زودرس بیماریهای جدی اختلال آهن در غلظت سلولی بسیار کم کمک میکند.
لسانی و همکارانش فناوری خود را روی خوک آزمایش کردند و دریافتند که عملکرد نانوزیست پیمایشگر آنها بسیار بهتر ازروشهای موجود برای تصویربرداری از بافتهای عمیق است؛ چرا که این نانوزیستپیمایشگر با سرعت به عمق ۲۸۰ میکرومتر بافتهای زیستی نفوذ میکند و حتی در عمق ۳۰۰۰ میکرومتر در بافت مصنوعی نیز قابل تشخیص است.
در حال حاضر، این تیم روی آزمایش فعالیت این پیمایشگر در مدلهای بزرگ حیوانی و بررسی سایر روشهای کاربردی این فناوری در تجزیه و تحلیل ساختارهای بافت پیچیده زیستی متمرکز شده است.
علاوهبر این، این تیم در دانشگاه سیدنی در حال برنامهریزی برای ادغام این نانوزیست پیمایشگر در یک سیستم تشخیص «آزمایشگاه روی تراشه» هستند. کار با این سیستم آسان بوده و برای ارزیابی دقیق اختلالات بالقوه آهن در بیمار به مقدار کمی نمونه خون نیاز دارد. از این طریق توسعه این ابزار آزمایش خون تشخیصی قابل حمل میتواند به پزشکان اجازه دهد از راه دور سلامت بیماران خود را کنترل کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک
نشست شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی دوشنبه هفته آینده برگزار میشود
مصرف داروی تیروئید و افزایش روند تضعیف استخوانها
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه
افزایش تعرفه اینترنت منوط به کیفیت قابل قبول و رضایت نسبی کاربران است
رئیس جمهور روز دانشجو به دانشگاه تهران می رود
استرس روانی سرطان را چگونه کاهش دهیم
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد