میرنیوز
به گزارش ایسنا، آزمایشهای غربالگری و تشخیصی دوران جنینی نقش مهمی در متولد شدن یک نوزاد سالم دارد و امروزه صدها اختلال ژنتیکی را میتوان پیش از تولد تشخیص داد. تشخیص ناهنجاریهای مادرزادی با کمک سونوگرافی، تستهای غربالگری و تستهای تشخیصی تعیین کاریوتایپ که شامل آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای جفتی (CVS) هستند، انجام میشود.
با انجام این تستها، بسیاری از اختلالات کروموزومی شناسایی میشوند. در تست آمنیوسنتز برای تشخیص ناهنجاریها، از مایع آمنیون دور جنین نمونهبرداری میشود و در آزمایش CVS از پرزهای جفت برای تشخیص مشکلات جنین، نمونهبرداری انجام میگیرد.
با توجه به اینکه دانش در مورد تستهای غربالگری ناکافی است، پژوهشگران با انجام مطالعهای عواملی را که در مثبت شدن تست غربالگری در سه ماهه اول بارداری نقش دارند، بررسی کردند.
در انجام این مطالعه، محبوبه شیرازی، الهام فیضآباد، نسا رجبپور نیکو، فاطمه رحیمی شعرباف، مائده رحمانزاده؛ پژوهشگران مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد بیمارستان جامع زنان یاس دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشارکت داشتند.
در این پژوهش زنان بارداری که در بازه زمانی فروردین ۱۳۹۶ تا اسفند ۱۳۹۸ برای آزمایش غربالگری سهماهه اول بارداری، به درمانگاه پریناتال بیمارستان جامع زنان یاس، مراجعه کرده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. زنان بارداری که نتیجه غربالگری سهماهه اول آنها مثبت اعلام شد، به عنوان گروه مطالعه در نظر گرفته شدند و زنان بارداری که تست غربالگری آنها منفی بود، به عنوان گروه مورد انتخاب شدند.
در نهایت ۹۶۰ زن باردار مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتههای این مطالعه نشان داد که ۷۶۰ خانم باردار در گروه کنترل (تست غربالگری منفی) و ۲۰۰ خانم باردار در گروه مورد (تست غربالگری مثبت) قرار گرفتهبودند.
بررسیها نشان داد که سن مادران گروه مورد به طور معنیدار، بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین مشخص شد که سابقه سقط، سابقه نازایی و کمکاری تیروئید در زنان بارداری که تست غربالگری مثبت داشتند (گروه مورد)، فراوانی بیشتری دارد. به علاوه فراوانی نوزاد با نارسایی رشد داخل رحمی و بستری نوزاد نیز در این گروه بیشتر بود.
در این مطالعه نیز همانند مطالعات قبلی مشخص شد که بین افزایش سن مادر و افزایش خطر تریزومی ۲۱ رابطه مستقیمی وجود دارد و زنان باردار مسنتر از ۳۵ سال معمولا تجربهای از آزمایشهای تشخیصی تهاجمی پیش از تولد را در دوران بارداری خود دارند.
در این پژوهش نیز مشاهده شد که در خانمهای بارداری که بیماریهای همراه دارند، شانس مثبتشدن تستهای غربالگری بیشتر است. امروزه بسیاری از بیماریهای همراه و مواجهات پر خطر در زنان باردار افزایش یافتهاست که از جمله آنها میتوان فشار خون ، دیابت و چاقی را نام برد و از جمله مواجهات پر خطر میتوان به مصرف الکل و مواجهه به عفونتهای ویروسی اشاره کرد.
پژوهشگران این مطالعه میگویند: با وجود پیشرفتهای اخیر در حوزه پریناتال، همچنان دقت آزمایشهای غربالگری ممکن است بسته به سن مادر و سایر خصوصیات موجود متفاوت باشد. از این به نظر میرسد در کنار نتایج تست غربالگری توجه به ویژگیهای پیشزمینهای مادر نیز مهم است.
یافتههای این مطالعه، بهمن ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «عوامل پیشگویی کننده مثبت شدن تست غربالگری سه ماهه اول بارداری» در مجله دانشکده پزشکی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت