میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از یورکآلرت ، محققان کرهی جنوبی موفق به طراحی حسگری پوشیدنی شدند که میتواند وجود داروهای غیرقانونی و مخدر را در عرق بدن به وسیلهی فناوری نانومواد تشخیص دهد. این فناوری سیگنال بصری ماده مخدر را تقویت کرده و به حسگری که روی بدن وصل شده منتقل میکند.
این تحقیقات توسط دکتر هوسنگجانگ(Ho Sang Jung) هدایت میشود و بخشی از موسسهی علوم مواد در کره جنوبی است، یک موسسهی تحقیقاتی با بودجه دولتی تحت نظر وزارت علوم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
این فناوری تشخیص دقیق و سریع داروی ممنوعه را ممکن میسازد. برچسب برای مدتی به پوست وصل میشود و سپس توسط نور مورد آزمایش قرار میگیرد. این آزمایش تنها یک دقیقه بدون نیاز به مراحل اضافی زمان میبرد.
فرآیند قدیمی و سنتی تشخیص مواد مخدر روشی پیچیده است که در آن باید مادهی مشکوک از نمونههای بیولوژیکی مثل مو، خون و ادرار جدا شده و سپس به وسیلهی طیف سنجی جرمی کروماتوگرافی(سوانگاری) گازی یا به صورت مایع بررسی شود. این نوع آزمایش زمان طولانیتری میبرد و نیازمند فضایی بزرگ برای تجهیزات و حضور متخصصین ماهر است. اگرچه کیتهای سریع میتوانند وجود مخدر را در ادرار تشخیص دهند اما یک کیت تنها میتواند یک ترکیب را با دقتی پایین تشخیص دهد.
در مورد ورزشکاران نیز آزمایش دوپینگ به وسیلهی آزمایش خون و ادرار انجام میشود. از انجام آزمایش خون معمولا اجتناب میشود زیرا این نگرانی وجود دارد که بر عملکرد ورزشکار تاثیر بگذارد و آزمایش ادرار نیز از آن جهت که آزمایش گیرنده باید ادرار همهی ورزشکاران را بررسی کند مناسب نیست و میتواند به نوعی نقض حقوق بشر باشد. و در مسابقات ورزشی بزرگ مثل المپیک آزمایش همهی شرکتکنندگان دشوار است.
از این جهت محققان بر روی عرق تمرکز کردند که آزمایشی تهاجمی نیست و از نظر حقوق بشر نیز مشکلی ایجاد نمیکند اما حتی اگر موارد مصرفی مختلفی وجود داشته باشد، مقدار کمی از آنها در عرق نمایان میشود. بنابرین این حسگرها باید بسیار حساس و دقیق باشند.
سنجش بسیار دقیق این گروه با استفاده از فناوری اثر رامان(RAMAN) افزایش مییابد. از آنجا که این فناوری سیگنالهای مولکولی خاصی دارد تشخیص ماده هرچه که باشد امکانپذیر است.
محققان از پروتئین پیلهای که انعطافپذیر و قابل پوشیدن است استفاده کردند تا این حسگر را تولید کنند. یک فیبروئین ابریشمی که پروتئینی طبیعی است از پیلهی ابریشم خارج شد تا یک فیلم با قطر ۱۶۰ نانومتر تولید شود. این فیلم با نانوسیمی از جنس نقره با ضخامت ۲۵۰ نانومتر پوشانده شد و به چسب پزشکی وصل شد تا به پوست متصل شود.
هنگامی که این حسگر عرق را جذب میکند مادهی موجود در عرق به حسگر نفوذ کرده و به نانوسیم نقره میرسد. با تابش لیزر رامان میتوان بدون جدا کردن حسگر مواد موجود را تشخیص داد.
این فناوری میتواند به جلوگیری از سو مصرف مواد در افراد مشهور، معاملات مواد مخدر در باشگاهها و دوپینگ ورزشکاران کمک کند. از آنجا که هزینهی تولید آن کمتر از ۵۰ سنت برای هر عدد است میتوان از آن برای رویدادهای ورزشی بزرگ مثل المپیک استفاده کرد.
دکتر هو سانگجانگ رئیس این واحد تحقیقاتی میگوید: همانطور که جرایم مربوط به موادمخدر نشان میدهد کشور کره دیگر عاری از مواد مخدر نیست فناوریهای جدید میتواند بر محدودیتهای شناسایی مواد مخدر غلبه کند و امکان شناسایی مواد مخدر بدون استفاده از روشهای تهاجمی یا غیراخلاقی را بدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد