میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی با بیان اینکه ما نقاط مداری ثبت شده به نام ایران را در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم تا در آن ماهواره قرار دهند، گفت: اپراتور ملی ماهواره موافقت اصولی خود را دریافت کرده و تا ۳ سال آینده، نخستین ماهواره مخابراتی را در مدار زمین و در موقعیت ۴۳.۵ درجه مداری قرار میدهد.
وی با بیان اینکه چند کنسرسیوم دیگر نیز درخواست دریافت پروانه اپراتور ماهوارهای دارند، گفت: به رغم تحریمهای موجود، رویکرد کشور بر مبنای پیشرفت تکنولوژی فضایی و توسعه کاربردهای فناوری فضایی بوده است. به همین دلیل کار را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه موفقیت در عرصه ماهواره مخابراتی، نیازمند طی زمان است و حتی اگر محدودیتی وجود نداشته باشد، حدود ۵ سال زمان نیاز است که یک ماهواره مخابراتی آماده قرارگیری در مدار شود، افزود: شاید به همین دلیل است که دولتها در زمینه ماهواره مخابراتی تاکنون موفق نبوده اند.
وی با اشاره به اقدامات وزارت دفاع در حوزه تکنولوژی، گفت: نسل جدید پرتابگر دیروز با رونمایی از پرتابگر ذوالجناح تست شد. این پرتابگر با هزینه کمتر میتواند وارد فرآیند پرتاب شود و هزینه در مدار قرار دادن ماهواره را نیز کاهش میدهد. ضمن اینکه وزن بیشتری از یک ماهواره را تحمل خواهد کرد.
آذری جهرمی با بیان اینکه تست زمینی این ماهواره بر با موفقیت انجام شده است، اظهار امیدواری کرد که به زودی تست میدانی آن آغاز شد.
وی گفت: تحقیقات پرتابگر توسط وزارت دفاع به خوبی پیش میرود. چند پروژه مهم نیز مانند ماهواره «پارس یک» آماده پرتاب است و تست میدانی آن با موفقیت انجام شده است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ماهواره «طلوع» که در وزارت دفاع ساخته شده، آماده پرتاب است و تا قبل پایان سال با ماهواره بر سیمرغ در مدار قرار میگیرد و امیدواریم که خبرهای خوبی را در این زمینه به مردم بدهیم.
وی گفت: در همین حال برای قراردادن ماهواره در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین یک راه میانبر را با وزارت دفاع طی خواهیم کرد و در این زمینه قراردادی با سازمان فضایی ایران منعقد شده و امیدواریم تا قبل از پایان دولت تست این پروژه که به صورت مقدماتی و تحقیقاتی است، انجام شود.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک ایران در مجموع ۵ قدرت فضایی دنیا قرار میگیرد و این هدف، دور نیست، گفت: به پرتابهای ناموفق نگاه نکنید. ما با هر پرتاب ناموفق اشکالات را برطرف میکنیم و اگر پرتاب پیش رو موفق باشد، یک رشد نمایی را تجربه خواهیم کرد. مطمئن هستیم موفقیت نزدیک است و این دستاورد بزرگی است.
وی گفت: به رغم تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه صنعت فضایی ایران، همکاری بین المللی در این عرصه شکل گرفته و خبر یک حرکت راهبردی و بین المللی را تا قبل از پایان دولت به مردم میدهیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مرکز داده فضایی کشور امروز با هدف تسهیل ارائه اطلاعات پایه رونمایی شد، امکان ارائه خدمات به ۱۰۰ کسب و کار فضاپایه را دارد، گفت: تا تیرماه آینده پارک فضایی در مازندران با محوریت پایش محصولات کشاورزی به بهره برداری میرسد.
منبع : خبرگزاری مهر
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد