میرنیوز
مجید حاجی فرجی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص رژیمهای غذایی درست و اصولی، گفت: رژیمهای کاهش وزن بر اساس برنامه فردی زندگی مانند سابقه خانوادگی، سنجش عادات غذایی، فعالیت بدنی و … از فردی به فرد دیگر متفاوت است که در ابتدا فرد برنامه اولیه ای را برای کاهش وزن دریافت میکند و پس از آنکه به وزن مورد نظر خود رسید پایداری رژیم را در دستور کار قرار میدهد.
این متخصص تغذیه افزود: اگر BMA فرد ۴۰ باشد بیمار ما از چاقی مفرط رنج بده و بیماری در این مرحله بسیار جدی است چراکه فرد در معرض ابتلاء به کبد چرب، دیابت، سندروم متابولیک قرار دارد بنابراین تشخیص پزشک و بهره مندی از مشاوره پزشکی و روانشناسی در طول برنامه رژیم کاهش وزن بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: متأسفانه بسیاری از شبکههای ماهوارهای اقدام به تبلیغات قرصهای کاهش وزن در مدت زمان کوتاهی میکنند و یا گاهاً مشاهده شده است که افراد در خصوص رژیمهای کاهش وزن به یکدیگر راهنمایی میدهند یا بعضاً قرص پیشنهاد میکنند باید گفت تمامی این رفتارها و کارها اشتباه است چراکه علل چاقی در هر فردی متفاوت است و باید توسط پزشک تغذیه بررسی شود در غیر این صورت شاید شما با استفاده از آن راهکار یا قرص به وزن دلخواه برسید اما عوارض مخربی در انتظارتان خواهد بود.
فرجی با اشاره به اینکه افراد باید خود را بشناسند و پس از آن اقدام به گرفتن رژیم کاهش یا افزایش وزن کنند عنوان کرد: رژیمها باید کم کالری بدون عارضه و برگشت باشند بنابراین رژیم معتدل با یک تناسب وزن و کاهش ۲ تا ۳ کیلو در ماه همراه است بعضاً در افراد جوانتر هم ممکن است این کاهش تا چهار کیلو ادامه داشته باشد اما مقدار متناسب همان ۲ تا ۳ کیلو است.
وی اظهار کرد: اصلاح عادات غذایی در بسیاری از افرادی که برای کاهش یا افزایش وزن مراجعه میکنند اما در این امر عجله دارند بدترین عادت است چرا که عادات زندگی و وعدههای غذایی همچنین میزان تحمل افراد در این فرایند باید سنجیده شود گاهی روند کاهش یا افزایش وزن یک سال به طول میانجامد البته گاهی برای کاهش وزنهای شدید پزشک متخصص جراحی را برای این منظور لازم میداند و پیشنهاد میکند.
فرجی با اشاره به اینکه افراد باید در طول عمل به رژیم کاهش یا افزایش وزن به پزشک خود اعتماد داشته و صبور باشند تصریح کرد: بسیاری از افراد که BMA زیر ۳۰ دارند به دلیل عجله در کاهش وزن به مصرف داروها و مکملهای چربی سوزی که بیشتر آنان صحتی ندارند و با عوارض همراه هستند روی میآورند اما باید بدانید که فرد در مراحل کاهش و یا افزایش وزن باید به پزشک خود اعتماد داشته باشد و در این راه صبور باشد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: در مواردی هم پزشک تغذیه اقدام به تجویز داروها و مکملها البته در کنار رژیم میکند تا سطح و میزان هورمونهای کنترل سیری و گرسنگی به این ترتیب تنظیم باشد توجه به این نکته ضروری است که رژیمهای تک محوری مانند رژیمهای کتوژنیک به افرادی که میخواهند کاهش وزن عادی داشته باشند پیشنهاد نمیشود چراکه کبد را چرب میکند و در طولانی مدت سبب بروز مشکل در کیسه صفرا میشود.
فرجی گفت: معمولاً رژیمهای متعادل و مناسب از تمام گروههای غذایی به این ترتیب که چربی اشباع ۵ درصد، پروتئین ۱۵ تا ۱۷ درصد و فیبر محلول در سبزی و میوهها به میزان زیاد استفاده میکنند این در حالی است که در رژیمهای سخت ریزمغذیهای کاهش پیدا میکنند.
وی در آخر تاکید کرد: حذف وعدههای اصلی غذایی به منظور کاهش وزن بسیار اشتباه است و به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود چراکه فرد به این ترتیب به ریزه خواری روی میآورد و در وعده بعدی غذایی پرخوری میکند؛ وعدههای اصلی باید مناسب و در جای خود در کنار میان وعدههای کوچک تنظیم شوند.
منبع : خبرگزاری مهر
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری