میرنیوز

اهمیت مهندسی مکانیک در تحقیقات بین رشته‌ای/کاربرد مهندسی ساخت‌وتولید در تمام مجموعه‌های صنعتی

اهمیت مهندسی مکانیک در تحقیقات بین رشته‌ای/کاربرد مهندسی ساخت‌وتولید در تمام مجموعه‌های صنعتی 2021-01-17T12:41:24+03:30

به گزارش ایسنا، دکتر مجید بنی‌اسدی، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک پردیس فنی دانشگاه تهران با بیان این که رشته مهندسی مکانیک اهمیت زیادی دارد ، خاطرنشان کرد: چراکه دروس درون پایه این رشته، همچون استاتیک، دینامیک، ترمودینامیک و... جهان‌بینی نسبتاً دقیقی را نسبت به پدیده‌های فیزیکی، کنش اجسام و ذرات به‌وجود می‌آورد و این امکان را فراهم می‌کند تا مهندسان مکانیک، جدا از فعالیت‌های مشخص‌شده در صنعت، در مقاطع بالاتر، دانش و توانایی‌شان را در علوم مختلف مثل شیمی، متالوژی یا حتی علوم زیستی اجرا کنند و در تحقیقات میان‌رشته‌ای نقشی کلیدی داشته باشند.

بنی‌اسدی که گرایش تحصیلی‌اش در حوزه ساخت و تولید است، درباره‌ کاربردهای این بخش در صنایع مختلف توضیح داد: "ساخت و تولید" از شاخه‌های مهندسی مکانیک است و در برگیرنده‌ دروس پایه مکانیک و دروس مهارت‌های صنعتی برای انجام پروسه‌های ساخت قطعات. از همین رو، جایگاه و اهمیت مهندسی مکانیک با گرایش ساخت و تولید، به‌‎عنوان یک رکن اساسی در همه مجموعه‌های صنعتی شناخته می‌شود.

وی تصریح کرد: مهندس ساخت و تولید بایستی محدودیت‌های طراحی را بداند و مهارت‌ و تخصص لازم برای ساخت قطعه را داشته باشد. هم‌چنین هم‌فکری موثری با مهندسان طراحی داشته باشد. برنامه‌ریزی و اجرای یک فرایند ساخت باکیفیت و بهینه، مهندس ساخت و تولید را ملزم می‌کند تا دانش‌های مختلفی مثل "ابزارشناسی"، "روش‌ تولید"، "تولید مخصوص" را بداند؛ به همین خاطر هم مهندسان ساخت و تولید جایگاهی بسیار کلیدی در صنایع مختلفی مثل ماشین‌سازی، ابزارسازی، خودروسازی، صنایع کشاورزی، صنایع هوایی و تسلیحاتی، طراحی کارگاه و یا کارخانه‌های تولیدی دارند. به طور کل، مجموعه‌های صنعتی برای ارتقاء به سطوح بالاتر تکنولوژی، به مهندسان خلاق، ماهر و آگاه نیازمندند.

بنی‌اسدی که در جشنواره پژوهش و فناوری سال گذشته به‌عنوان پژوهشگر نمونه جوان برگزیده شد، در این‌باره گفت: سال پیش انتخاب پژوهشگران مبتنی بر امتیاز پژوهشی و تنوع فعالیت‌ها صورت گرفت. کسب امتیاز بالا در سه بخش انتشار مقالات علمی پژوهشی، انجام پروژه‌های صنعتی و بین‌المللی و تألیف کتاب باعث شد تا موفق شوم.

وی که اجرای ۱۰ طرح داخلی و پنج پروژه بین‌المللی را در کارنامه خود دارد، بیشترین موضوع تخصصی‌اش را تحقیق درباره‌ مدل‌سازی چند مقیاسی مواد ناهمگن معرفی کرد و درباره‌‎ آن این‌طور شرح داد که هدف از مدل‌سازی چند مقیاسی برای تعیین خواص مکانیکی و گرمایی مواد با داشتن برهمکنش‌های اتمی در سایز نانوست. به‌طور کلی پژوهش‌های محققان درباره‌ اصول و روش‌های علم میکرومکانیک و نانومکانیک در آنالیز چند مقیاسی صورت می‌گیرد.

بخش مهمی از تحقیقات بنی‌اسدی به تلاش برای پیدا کردن روش‌های مدل‌سازی چند مقیاسی بر روی مواد، بیومواد و بافت‌های زنده منجر شده است؛ مثل خواص‌سنجی نانو کامپوزیت‌های پایه پلیمری، ساختارهای سرامیکی، غشاهای پلیمری، داربست‌های زیستی و بافت‌های زنده مثل مغز، کبد و استخوان. یا اقدامات محاسباتی، همچون ساخت انواع مختلف نانوکامپوزیت مثل نانوکامپوزیت ضدحریق پایه پلیمری، نانوکامپوزیت رسانا، ساخت داربست پوست انسان، ساخت استنت‌های زیست تخریب‌پذیر و ساخت متامتریال.

 این دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران مهم‌ترین خروجی پژوهش‌هایش در دو دسته تحقیقاتی و صنعتی را این‌طور ذکر کرد: "توسعه نرم‌افزار کاربردی برای اولین بار در دنیا با رویکردی جدید برای سه بعدی کردن ساختارهای مواد ناهمگن بر اساس اطلاعات آماری"، "ارائه نرم‌افزاری کاربردی برای مدل‌سازی پوکی استخوان با همکاری دانشگاه استراسبورک و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (در قالب پروژه‌ای بین‌‎المللی)"، "توسعه نرم‌افزاری کاربردی برای طراحی ساختار با رویکرد آماری(در قالب پروژه‌ای بین‌‎المللی)"، "ارائه نرم‌افزاری برای کنترل قاب تیلور به منظور اصلاح ناهنجاری و عیوب استخوانی برای اولین بار در کشور"، "ساخت اولین داربست پوست انسان با ساختار منظم میکرونی در کشور"، "ساخت آند پرسیلیسیم در کیفیتی قابل‌رقابت با نمونه‌های خارجی برای اولین بار در کشور"، "ساخت سامانه آزمایشگاهی و سیمولاتور آندهای جریان تزریقی برای اولین بار در کشور"، "بهینه‌سازی ریزساختار آند و کاتد پیل سوختی اکسید جامد"، "مدل‌سازی عددی ایستگاه تقویت فشار و عیب‌یابی مجموعه" و "ساخت پوشش ضدحریق پلیمری".

 بنی‌اسدی تصریح کرد: بیشتر دستاوردهای پژوهشی من در بخش‌های صنعتی در حوزه صنایع نفت و گاز استفاده شده و مشکلات بسیاری را در این‌باره رفع می‌کند. همچنین بعضی از پروژه‌های تحقیقاتی انجام‌شده مثل داربست پوست مصنوعی و نرم‌افزار سه بعدی‌سازی ساختارها، به تدریج در پروسه تجاری‌سازی قرار خواهند گرفت؛ چنان‌که نرم‌افزار سه بعدی ساختار در زمین شناسی، متالوژی، مهندسی مکانیک، فیزیک حالت جامد و پزشکی کاربرد فراوان و منحصر به‌فردی داشته است.

این دکترای مکانیک مواد از دانشگاه استراسبورگ فرانسه در پاسخ به پرسش درباره کاربرد نرم‌افزار مدل‌سازی پوکی استخوان که با همکاری دانشگاه استراسبورک و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه ارائه شد، اظهار کرد: مدل‌سازی پوکی استخوان یکی از اساسی‌ترین مسائل مدل‌سازی در دهه‌های اخیر است. در صورت ارائه مدلی توانمند برای پوکی استخوان، امکان پیش‌بینی ریزساختار و خواص استخوان بیماران مبتلا به این عارضه در سال‌های آینده ممکن می‌شود. این مدل‌سازی‌ها به پزشکان و محققان برای راستی‌آزمایی روش‌های مختلفی که به درمان یا کاهش سرعت بیماری استفاده می‌شود، کمک می‌کند.

وی با اشاره به رابطه میان رشته مکانیک و رشته پزشکی، درباره مقاله خود با عنوان «مدل‌سازی سه بعدی سلولی و همگن‌سازی بافت نامنظم مغز» گفت: علم میکرومکانیک ارتباط‌دهنده خواص ریزساختار با خواص ساختار است. امروزه در الگوهای طبیعی و زیستی، این ارتباط اهمیت زیادی در طراحی مهندسی دارد. برای مثال، پیش‌بینی احتمال ضربات مغزی با توجه به نرخ نیروی اعمالی به جمجمه و آسیب بافت ریزساختار مغز، یعنی نورون‌ها، بسیار اهمیت دارد. یا مثلاً شرکت‌های تولیدکننده هلمت برای طراحی یک کلاه ایمنی بهینه، به این اطلاعات نیاز دارند؛ پس مدل‌سازی ریزساختار سیستم‌های بیولوژیکی، گامی نو برای بهبود دست‌سازه‌ها و به‌منظور حفاظت و کم کردن آسیب به بافت‌هاست. لازم به ذکر است توان محاسباتی سوپر کامپیوترها فاصله زیادی با مدل‌سازی دقیق این نوع سیستم‌ها دارد و به همین خاطر، محاسبه سیستم‌های زیستی با تقریب زیادی انجام می‌شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر بنی‌اسدی در پایان بزرگ‌ترین مشکل پژوهشی که رشته‌های فنی مهندسی دانشگاه‌‎های کشور با آن مواجه هستند را، عدم تعامل مناسب بین صنعت و دانشگاه و عدم اختصاص بودجه کافی از طرف منابع عمومی و صنعتی به امر پژوهش در سطح دانشگاه‌ها دانست و گفت: از آن‌جایی که تعامل و مکانیزم درستی برای همکاری میان صنعت و دانشگاه تعریف نشده، نمی‌توان شناخت درستی از توانایی‌های دانشگاه برای ورود به صنعت متصور شد. همین معضل، همکاری مؤثر میان این دو نهاد را کاهش داده است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)