میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر مجید بنیاسدی، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک پردیس فنی دانشگاه تهران با بیان این که رشته مهندسی مکانیک اهمیت زیادی دارد ، خاطرنشان کرد: چراکه دروس درون پایه این رشته، همچون استاتیک، دینامیک، ترمودینامیک و... جهانبینی نسبتاً دقیقی را نسبت به پدیدههای فیزیکی، کنش اجسام و ذرات بهوجود میآورد و این امکان را فراهم میکند تا مهندسان مکانیک، جدا از فعالیتهای مشخصشده در صنعت، در مقاطع بالاتر، دانش و تواناییشان را در علوم مختلف مثل شیمی، متالوژی یا حتی علوم زیستی اجرا کنند و در تحقیقات میانرشتهای نقشی کلیدی داشته باشند.
بنیاسدی که گرایش تحصیلیاش در حوزه ساخت و تولید است، درباره کاربردهای این بخش در صنایع مختلف توضیح داد: "ساخت و تولید" از شاخههای مهندسی مکانیک است و در برگیرنده دروس پایه مکانیک و دروس مهارتهای صنعتی برای انجام پروسههای ساخت قطعات. از همین رو، جایگاه و اهمیت مهندسی مکانیک با گرایش ساخت و تولید، بهعنوان یک رکن اساسی در همه مجموعههای صنعتی شناخته میشود.
وی تصریح کرد: مهندس ساخت و تولید بایستی محدودیتهای طراحی را بداند و مهارت و تخصص لازم برای ساخت قطعه را داشته باشد. همچنین همفکری موثری با مهندسان طراحی داشته باشد. برنامهریزی و اجرای یک فرایند ساخت باکیفیت و بهینه، مهندس ساخت و تولید را ملزم میکند تا دانشهای مختلفی مثل "ابزارشناسی"، "روش تولید"، "تولید مخصوص" را بداند؛ به همین خاطر هم مهندسان ساخت و تولید جایگاهی بسیار کلیدی در صنایع مختلفی مثل ماشینسازی، ابزارسازی، خودروسازی، صنایع کشاورزی، صنایع هوایی و تسلیحاتی، طراحی کارگاه و یا کارخانههای تولیدی دارند. به طور کل، مجموعههای صنعتی برای ارتقاء به سطوح بالاتر تکنولوژی، به مهندسان خلاق، ماهر و آگاه نیازمندند.
بنیاسدی که در جشنواره پژوهش و فناوری سال گذشته بهعنوان پژوهشگر نمونه جوان برگزیده شد، در اینباره گفت: سال پیش انتخاب پژوهشگران مبتنی بر امتیاز پژوهشی و تنوع فعالیتها صورت گرفت. کسب امتیاز بالا در سه بخش انتشار مقالات علمی پژوهشی، انجام پروژههای صنعتی و بینالمللی و تألیف کتاب باعث شد تا موفق شوم.
وی که اجرای ۱۰ طرح داخلی و پنج پروژه بینالمللی را در کارنامه خود دارد، بیشترین موضوع تخصصیاش را تحقیق درباره مدلسازی چند مقیاسی مواد ناهمگن معرفی کرد و درباره آن اینطور شرح داد که هدف از مدلسازی چند مقیاسی برای تعیین خواص مکانیکی و گرمایی مواد با داشتن برهمکنشهای اتمی در سایز نانوست. بهطور کلی پژوهشهای محققان درباره اصول و روشهای علم میکرومکانیک و نانومکانیک در آنالیز چند مقیاسی صورت میگیرد.
بخش مهمی از تحقیقات بنیاسدی به تلاش برای پیدا کردن روشهای مدلسازی چند مقیاسی بر روی مواد، بیومواد و بافتهای زنده منجر شده است؛ مثل خواصسنجی نانو کامپوزیتهای پایه پلیمری، ساختارهای سرامیکی، غشاهای پلیمری، داربستهای زیستی و بافتهای زنده مثل مغز، کبد و استخوان. یا اقدامات محاسباتی، همچون ساخت انواع مختلف نانوکامپوزیت مثل نانوکامپوزیت ضدحریق پایه پلیمری، نانوکامپوزیت رسانا، ساخت داربست پوست انسان، ساخت استنتهای زیست تخریبپذیر و ساخت متامتریال.
این دانشیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران مهمترین خروجی پژوهشهایش در دو دسته تحقیقاتی و صنعتی را اینطور ذکر کرد: "توسعه نرمافزار کاربردی برای اولین بار در دنیا با رویکردی جدید برای سه بعدی کردن ساختارهای مواد ناهمگن بر اساس اطلاعات آماری"، "ارائه نرمافزاری کاربردی برای مدلسازی پوکی استخوان با همکاری دانشگاه استراسبورک و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (در قالب پروژهای بینالمللی)"، "توسعه نرمافزاری کاربردی برای طراحی ساختار با رویکرد آماری(در قالب پروژهای بینالمللی)"، "ارائه نرمافزاری برای کنترل قاب تیلور به منظور اصلاح ناهنجاری و عیوب استخوانی برای اولین بار در کشور"، "ساخت اولین داربست پوست انسان با ساختار منظم میکرونی در کشور"، "ساخت آند پرسیلیسیم در کیفیتی قابلرقابت با نمونههای خارجی برای اولین بار در کشور"، "ساخت سامانه آزمایشگاهی و سیمولاتور آندهای جریان تزریقی برای اولین بار در کشور"، "بهینهسازی ریزساختار آند و کاتد پیل سوختی اکسید جامد"، "مدلسازی عددی ایستگاه تقویت فشار و عیبیابی مجموعه" و "ساخت پوشش ضدحریق پلیمری".
بنیاسدی تصریح کرد: بیشتر دستاوردهای پژوهشی من در بخشهای صنعتی در حوزه صنایع نفت و گاز استفاده شده و مشکلات بسیاری را در اینباره رفع میکند. همچنین بعضی از پروژههای تحقیقاتی انجامشده مثل داربست پوست مصنوعی و نرمافزار سه بعدیسازی ساختارها، به تدریج در پروسه تجاریسازی قرار خواهند گرفت؛ چنانکه نرمافزار سه بعدی ساختار در زمین شناسی، متالوژی، مهندسی مکانیک، فیزیک حالت جامد و پزشکی کاربرد فراوان و منحصر بهفردی داشته است.
این دکترای مکانیک مواد از دانشگاه استراسبورگ فرانسه در پاسخ به پرسش درباره کاربرد نرمافزار مدلسازی پوکی استخوان که با همکاری دانشگاه استراسبورک و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه ارائه شد، اظهار کرد: مدلسازی پوکی استخوان یکی از اساسیترین مسائل مدلسازی در دهههای اخیر است. در صورت ارائه مدلی توانمند برای پوکی استخوان، امکان پیشبینی ریزساختار و خواص استخوان بیماران مبتلا به این عارضه در سالهای آینده ممکن میشود. این مدلسازیها به پزشکان و محققان برای راستیآزمایی روشهای مختلفی که به درمان یا کاهش سرعت بیماری استفاده میشود، کمک میکند.
وی با اشاره به رابطه میان رشته مکانیک و رشته پزشکی، درباره مقاله خود با عنوان «مدلسازی سه بعدی سلولی و همگنسازی بافت نامنظم مغز» گفت: علم میکرومکانیک ارتباطدهنده خواص ریزساختار با خواص ساختار است. امروزه در الگوهای طبیعی و زیستی، این ارتباط اهمیت زیادی در طراحی مهندسی دارد. برای مثال، پیشبینی احتمال ضربات مغزی با توجه به نرخ نیروی اعمالی به جمجمه و آسیب بافت ریزساختار مغز، یعنی نورونها، بسیار اهمیت دارد. یا مثلاً شرکتهای تولیدکننده هلمت برای طراحی یک کلاه ایمنی بهینه، به این اطلاعات نیاز دارند؛ پس مدلسازی ریزساختار سیستمهای بیولوژیکی، گامی نو برای بهبود دستسازهها و بهمنظور حفاظت و کم کردن آسیب به بافتهاست. لازم به ذکر است توان محاسباتی سوپر کامپیوترها فاصله زیادی با مدلسازی دقیق این نوع سیستمها دارد و به همین خاطر، محاسبه سیستمهای زیستی با تقریب زیادی انجام میشود.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر بنیاسدی در پایان بزرگترین مشکل پژوهشی که رشتههای فنی مهندسی دانشگاههای کشور با آن مواجه هستند را، عدم تعامل مناسب بین صنعت و دانشگاه و عدم اختصاص بودجه کافی از طرف منابع عمومی و صنعتی به امر پژوهش در سطح دانشگاهها دانست و گفت: از آنجایی که تعامل و مکانیزم درستی برای همکاری میان صنعت و دانشگاه تعریف نشده، نمیتوان شناخت درستی از تواناییهای دانشگاه برای ورود به صنعت متصور شد. همین معضل، همکاری مؤثر میان این دو نهاد را کاهش داده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند