میرنیوز
مجید صفاری نیا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامه مراکز مشاوره دانشجویی با توجه به نزدیکی امتحانات پایان ترم دانشجویان گفت: در حال حاضر بخش عمده ای از کارگاههای مشاوره دانشجویی، بر روی اضطراب امتحان، مشاوره تحصیلی، کاهش استرس، غلبه بر ترس امتحان و مواردی اینچنینی متمرکز است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته، غیر از ایام کرونا هم مراکز مشاوره دانشجویی در خصوص موضوعاتی که مطرح شد کارگاه برگزار میکردند و فعال بودند، این چیزی نیست که بگوییم امسال این کارگاهها برگزار میشود، ممکن بود ۱۰۰ کارگاه حضوری در طول سال توسط مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور برگزار شود.
برگزاری بالغ بر ۵۰۰ کارگاه و وبینار ویژه دانشجویان و خانواده آنان
صفاری نیا افزود: اما از بهمن و اسفند سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ کارگاه، وبینار، سمینار برای دانشجویان و خانواده آنان برگزار شده است که با استقبال بسیار توسط دانشجویان و خانواده آنان همراه بوده است.
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان افزود: در کنار این فعالیتها، امسال کمپینهای بزرگ دانشجویی و همچنین دهها نشست و سمینار در ارتباط با پیشگیری از ایدز در آذر ماه برگزار کردیم.
پاسخگویی به دهها هزار تماس توسط مراکز مشاوره دانشجویی
وی با بیان اینکه در مورد کرونا نیز دهها وبینار و کارگاه مجازی برگزار شد، تاکید کرد: خدمات مجازی که دانشگاهها در این مدت ارائه دادند بسیار چشمگیر بود، به طوری که بالای چندین هزار تماس تلفنی را در این ایام مراکز مشاوره دانشجویی ما در سراسر کشور پاسخگو بوده اند و برای پاسخگویی به این تماسها، دانشگاههای بزرگ ما همه به خطوط تلفنی سیستماتیک مجهز شدند.
سه دلیل دانشجویان برای تماس با مراکز مشاوره در ایام کرونا
وی درباره اینکه دانشجویان بیشتر درباره چه موضوعی با مراکز مشاوره تماس میگرفتند، گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا، حجم زیادی از تماسهای دانشجویان درباره اضطراب کرونا، ترس از کرونا و شوک ناشی از فوت نزدیکان بود.
صفاری نیا ادامه داد: طرحهای بزرگی امسال اجرا شد که میتوان به «طرح احوال پرسی» و «طرح خدا قوت» اشاره کرد خیلی از دانشگاههای دولتی با اولویت دانشجویان سال اولی در طرح خداقوت با دانشجویان تماس گرفته و حال آنها را جویا شدند.
وی ادامه داد: تلاش کردیم اساتید حمایت لازم را از دانشجویان داشته باشند همچنین «ماه نامهای به نام مهر استاد» تهیه شده که در این ماه نامه از اساتید درخواست کرده ایم مهربانانه با دانشجویان تعامل داشته باشند و حمایت اجتماعی دانشجویان را بالا ببریم.
ارائه خدمات مشاوره توسط اساتید روانشناسی
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان یادآورشد: جشنواره بزرگی با حدود ۲۰ هزار شرکت کننده به نام ترم کرونایی در خانه بمانیم امسال برگزار کردیم و یکی از فعالترین حوزهها در ایام کرونا بودیم، که وزیر علوم و معاون دانشجویی وزیر توجه خاصی به آن نشان دادند. در حوزه مشاوره و خدمات روانشناسی و بهداشت این اتفاق چندین برابر افتاد، در تعطیلات نوروز بیش از ۵۰ استاد روانشناسی با توجه به اینکه هنوز ساختار تلفنی در همه دانشگاهها آماده نبود تا ۲۴ اردیبهشت ماه با موبایل خود به دانشجویان خدمات ارائه میدادند.
وی به نقش مراکز بهداشتی در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: مراکز بهداشتی در غربالگری دانشجویان خوابگاهی، ضدعفونی کردن خوابگاهها، رعایت طراحی محیط، شناخت دانشجویانی که مبتلا به کرونا بودند و ارجاع آنان به بیمارستانها و هماهنگی نقش بسیار پررنگی داشتند.
ارائه خدمات مراکز بهداشت در کنار مراکز مشاوره به دانشجویان خوابگاهی
صفاری نیا ادامه داد: در حال حاضر برخی از خوابگاههای متاهلی ما در کوی دانشگاه و همچنین تعدادی خوابگاههای ویژه برای دانشجویان فعال هستند، و مراکز بهداشت در کنار مراکز مشاوره خدمات ارزنده ای در بحث غربالگری، پیشگیری، آموزش بهداشتی، تهیه بروشورها و توزیع مجازی آنها و بررسی وضعیت بهداشتی خوابگاهها انجام میدهند.
قرنطینه دانشجوی خوابگاهی مبتلا به کرونا
وی درباره اینکه اگر دانشجوی خوابگاهی در غرباگری مشخص شود که مبتلا به کرونا است آیا قرنطیه میشود یا خیر گفت: ما دارای قرنطینه هستیم، یک سری از دانشجویان توسط مراکز بهداشت خودمان غربالگری میشوند، یک سری را هم به مراکز درمانی بیمارستانی ارجاع میدهیم به عنوان مثال پرستار یا پزشک در دانشگاه تب سنجی و عربال گری میکند. اگر دانشجویی مشکوک به کرونا بود، برای انجام آزمایشات لازم و درمان به مراکز بهداشت ارجاع انجام میگیرد. ما طرح دانشجویان همیار بهداشت را در دانشگاهها داشتیم که در حوزه پیشگیری فعال بودند.
انعقاد قرار دادهایی برای انجام تست کرونا در خوابگاهها
صفارنیا ادامه داد: همچنین قراردادهایی با مراکز بهداشتی خارج از دانشگاه منعقد شده که با حضور در داخل خوابگاهها تست کرونا انجام میگیرد و اگر موردی مشاهده شود به سرعت به مراکز درمانی مربوطه ارجاع داده میشود و ما همه تلاشمان را کرده ایم تا دانشجویان خوابگاهی با کمترین آسیب روبرو شوند.
وی افزود: همه تلاش مراکز بهداشت این است که برای دانشجویانی که کار عملی در آزمایشگاهها دارند، شرایط بهداشتی مناسب را فراهم کنند تا امن باشند و در واقع میتوان گفت، کیفیت ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی در دانشگاههای دولتی ما کیفیتی در مقایسه و گاهی به مراتب بالاتر از بسیاری دانشگاههای جهان دارد و در دوران کرونا این چندین برابر شد.
جمع آوری آمار دانشجویان مبتلا تا پایان سال
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان درباره این سوال که آیا آماری از اینکه چه تعداد دانشجو مبتلا به کرونا شده اند دارید یا خیر گفت: آمارها تا آخر سال آماده میشود.
وی ادامه داد: من به همه مشاوران و روانشناسان و همکاران بخش بهداشت در دانشگاهها خدا قوت میگویم و سپاسگزار خدمات ارزشمند این بزرگواران هستم و از آنها تشکر میکنم درست است که پرستاران و پزشکان ما در خط اول دفاع کرونا هستند، ولی خیلی از مشاوران روانشناسان و کارشناسان بهداشت و پزشکان ما در دانشگاهها در خط اول مبارزه با این ویروس بودند.
وی ادامه داد: تعدادی از همکاران ما مبتلا شدند حتی تعدادی از معاونین دانشجویی دانشگاهها در کنار رؤسای مراکز مشاوره و بهداشت. و جای سپاس و تشکر دارد باید به صورت ویژه از این همکارنمان تشکر کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد