میرنیوز

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای/تبدیل پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای/تبدیل پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت 2021-01-11T06:26:27+03:30

دکتر سیدرضا شاکری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان لاین مطلب اظهار کرد: این پژوهشگاه دارای ۴ پژوهشکده (علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم توسعه، فرهنگ، هنر و معماری) با ۱۳ گروه پژوهشی و ۴ مرکز خدمات تخصصی است. با فعالیت‌هایی که انجام داده‌ایم، شبکه‌ای متشکل از ۲۰۰ نفر از متخصصان کشور که عمدتاً پژوهش‌بنیان هستند، شکل گرفته و با پژوهشگاه همکاری می‌کنند. همچنین سه نشریه علمی-پژوهشی وزین و دارای سابقه و جایگاه معتبر و یک نشریه آغازگر در حوزه ارزیابی تاثیرات اجتماعی (اتا) داریم.

شاکری افزود: سازمان‌ها و نهادهای فعال در حوزه مسائل علوم انسانی و اجتماعی را شناسایی کرده و با آنها در ارتباط هستیم؛ آنها پروژه‌هایی به ما واگذار کرده یا پیشنهادهایی از طرف ما به آنها ارائه می‌شود. یعنی هرجا که جنبه‌های انسانی و اجتماعی نیازمند بررسی و پژوهش باشد، این ارتباط شکل گرفته و خوشبختانه اعتماد نسبی خوبی در میان دستگاه‌ها و سازمان‌ها نسبت به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایجاد شده است.

وی تأکید کرد: در این فهرست، نهاد ریاست جمهوری و سازمان‌های تحت پوشش، مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، نیروی انتظامی، وزارتخانه‌های مختلف دیده می‌شود. درحال حاضر، با سازمان امور اجتماعی کشور که به صورت فراملی در موضوع آسیب‌های اجتماعی کار می‌کند، تفاهم‌نامه همکاری داریم و در حوزه پنج آسیب کلی کشور درحال پژوهش هستیم. نزدیک به ۵۰ نشست تخصصی برگزار کرده‌ایم و پیمایش‌های ملی در حوزه زیست‌جنسی، بزه‌دیدگی و حجاب در دست اجرا داریم.

شاکری گفت: با بنیاد علوی (زیرمجموعه بنیاد جانبازان) در حوزه توانمندسازی جوامع محلی و روستایی درحال همکاری هستیم و پروژه‌های ملی در سیستان و بلوچستان و ایلام انجام داده‌ایم. راهکارهای خوبی نیز برای اعتمادسازی روستائیان و جوامع محلی به نظام، توانمندسازی و کسب مهارت‌های جدیدی در عرصه تولید و عرضه ارائه کرده‌ایم.

وی افزود: طبق سنت و ساختار جهاد دانشگاهی، بخش دیگری از فعالیت گروه‌های پژوهشی این پژوهشگاه، شبکه‌برنامه پژوهشی سه ساله برای هر گروه پژوهشی است. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد فعالیت هر گروه پژوهشی مربوط به کارهای کارفرمایی و ۲۰ درصد نیز برنامه متمرکز پژوهشی است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی خاطر نشان کرد: در شورای علمی گروه های پژوهشی، مسائل کاملاً عینی کشور مورد بحث قرار گرفته و این شبکه‌برنامه پیشنهاد می‌شود. به عنوان مثال، در گروه مدیریت برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای (پژوهشکده علوم توسعه)، بازآفرینی بافت‌های فرسوده به عنوان شبکه‌برنامه در دستور کار قرار دارد که سیاست‌ها و دستورالعمل‌ها، آسیب‌ها و مشکلات، راهکارهای بهبود شرایط را مورد بررسی قرار می‌دهد. در گروه مطالعات جوانان و مناسبات نسلی (پژوهشکده علوم اجتماعی) نیز سبک اسلامی‌ایرانی به شبکه‌برنامه تبدیل شده است. در گروه اقتصاد فضای سرمایه گذاری و رفع موانع تولید، در گروه علوم سیاسی کارآمدی نهادهای سیاسی، در گروه معماری و منظر؛ تهیه سند جامع بازآفرینی شهری، در گروه فلسفه و الهیات؛ علوم شناختی و ظرفیت های کاربردی آن و... تصویب و در حال اجراست.

انجام پژوهش‌های غیردانشگاهی و نیازمحور

شاکری گفت: بیش از دو دهه از تأسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی می‌گذرد. در نوع خاصی از پژوهش‌ها که متمایز از تحقیقات مرسوم دانشگاهی بوده و مبتنی بر نیازهای کشور است، فعالیت می‌کنیم. این نوع پژوهش‌ها، هویت غالب و متفاوت این پژوهشگاه را شکل داده است؛ به‌گونه‌ای که به صورت تجربی یا حتی از سر ناچاری به سمت پژوهش‌هایی سوق پیدا کرده‌ایم که کاملاً مورد نیاز دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و ملی کشور بوده و می‌توانند گره‌ای از کار این نهادها باز کرده و به آنها در برخی حوزه‌ها برای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کمک کنند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی افزود: پژوهشگاه در بخش پژوهش‌های کاربردی در دو سطح پیشینی و پسینی فعالیت می‌کند. پژوهش‌ پیشینی، زمانی است که سازمان یا کارفرمایی قصد دارد در یک موضوع مشخص مثل اشتغال، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، یا مسائل اجتماعی مانند اعتیاد تصمیم‌گیری کند و از ما در مورد سیاست‌ها و برنامه‌های پیشنهادی کمک می خواهد و ما این موضوع را در قابل تحقیق سیاستی انجام می دهیم. پژوهش‌ پسینی، زمانی است که یک سیاست یا برنامه به مرحله اجرا در آمده و قطعاً آثار و تبعات مثبت و منفی به همراه دارد که ما در این زمینه پژوهش می‌کنیم.

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای

وی تأکید کرد: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی به صورت تجربی، هویتی در حوزه پژوهش‌های کاربردی و نیازمحور به دست آورده است که در مراکز علوم انسانی کشور تقریباً پیشگام است. مزیت دیگر حاصل از این اتفاق این است که ما عملاً به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای رفته‌ایم.

شاکری خاطر نشان کرد: به عنوان مثال، زمانی که قصد داریم در خصوص موانع و مشکلات اشتغال دانش‌آموختگان در ایران طرح پژوهشی انجام دهیم، به تجربه دریافته‌ایم که این موضوع فقط جنبه اقتصادی نداشته و باید جنبه‌های اجتماعی، روانی، انسانی، سیاست‌گذاری و مدیریتی نیز بررسی شوند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی گفت: در شرایط امروز، کار پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت تبدیل شده است؛ یعنی اگر یک جنبه را مدنظر قرار داده و از جنبه‌های دیگر غافل شویم، نتایج اجرای طرح پژوهشی به صورت ناقص و بی‌توجه به جنبه‌های دیگر ارائه خواهد شد، متعهدیم که نگاه میان رشته‌ای را در کار خویش لحاظ کنیم تا ضمانت سودمندی و اثربخشی، نتایج تحقیقات‌مان را تا حدی تضمین و تأمین کرده باشیم. بدین ترتیب این دغدغه را از همان ابتدا داریم که پژوهش به شکل بین‌رشته‌ای انجام و همه ابعاد در آن دیده شود. پژوهشگران در گروه‌های مختلف پژوهشگاه عملاً درحال همکاری با طرح‌های پژوهشی یکدیگر هستند. در طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه، متخصصین رشته‌های مختلف مانند جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد، شهرسازی و ... در فرآیندی متمرکزی با یکدیگر همکاری می‌کنند. این شکل همکاری بین‌رشته‌ای به هیچ عنوان تحمیلی نیست و خود پژوهشگر در طی فعالیت پژوهشی احساس می‌کند که به این متخصصین نیاز دارد و باید به عنوان همکار به طرح پژوهشی اضافه شوند.

رسیدن به زبان مشترک با سازمان کارفرما

شاکری افزود: حاصل بحث میان‌رشته‌ای و کاربردی بودن پژوهش باعث شده است که با سازمان‌ها مختلف به عنوان کارفرما، به یک زبان مشترک برسیم. زبان مشترکی که پژوهشگر پژوهشگاه دارد، متفاوت از زبان یک استاد دانشگاه است. زبان استاد دانشگاه بیشتر آموزشی، توسعه علم، تربیت متخصص و دانشجو است.

وی تأکید کرد: پژوهشگران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در طی سال‌ها ارتباط با مدیران و مسئولین بخش‌های مختلف، با دغدغه‌ها و مشکلات آنها آشنا شده‌اند. گاهی اوقات جنس مشکلات، دانشگاهی نیست و کارفرما آن را با زبان سیاستی، قانونی و اجرایی با پژوهشگر ما در میان می‌گذارد نه با گفتگوی علمی مرسوم در دانشگاه. در این فرآیند، پژوهشگر ما هویتی کسب کرده که به آن زبان مشترک میان کارفرما - پژوهشگر گفته می‌شود.

تهیه دستورالعمل‌های علمی و تخصصی خاص

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی گفت: علاوه بر مقاله‌های علمی، ترویجی، علمی-پژوهشی و علمی-تخصصی، پروژه‌های خاصی برای بعضی از طرح‌ها داریم. به عنوان مثال، برای طرح آمایش سرزمین، یا سبک زندگی در حوزه مصرف فرهنگی یا در زمینه بازآفرینی یا در طرح‌های راهبردی، پیشنهادهای سیاستی عینی و یا دستورالعمل کاملاً علمی و تخصصی برای سازمان کارفرما تهیه ‌می‌شود تا در حوزه مورد پژوهش مورد استفاده قرار دهد.

وی گفت: این نوع دستورالعمل‌ یا بسته پیشنهادی کاملاً مورد تقاضای کارفرما است و باید زبان خاصی داشته باشد؛ تنها یک کار علمی نیست که زبان علمی در آن بکار رفته باشد. در حقیقت یک کار فرآوری پژوهش است و پژوهشگر باید زبان و ادبیات مشترک با کارفرما داشته باشد تا بتواند از این متن مختصر به خوبی استفاده کند.

شاکری خاطر نشان کرد: در عین حال، نشست‌هایی برای سازمان‌های کارفرما برگزار می‌کنیم. مدیران میانی و کارشناسان معمولاً از فضای پژوهش دور هستند و پژوهشگر ما از طریق برگزاری این نشست، موضوع را برای کارشناسان و مدیران تبیین می‌کند که به غنای ادبیات پژوهش و نزدیک شدن آن به نظام تصمیم‌گیری و سیاستی کشور کمک می‌کند.

پیمایش‌های ملی، منبع خوب و معتبر از داده‌های ملی

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با اشاره به اهمیت پیمایش‌های ملی گفت: پیمایش ملی، قاعده و فرمول و چارچوب خاصی دارد و داده‌ها از سطح کشور جمع‌آوری می‌شوند که منبع و ذخیره خوب و دسته اولی از داده‌های ملی برای ما فراهم می‌کند. این داده‌ها به ما کمک می‌کنند تا فضای واقعی کشور مثلاً در مورد اعتیاد، حجاب، اشتغال جوانان و.. را برای مسئولین و مدیران کشور ترسیم کرده و مزایا، نقاط ضعف و آسیب‌های هرکدام را تشریح کنیم. این داده‌ها وقتی به شکل تحلیل‌شده در اختیار یک وزیر، نماینده مجلس یا مدیر قرار می‌گیرد، به فرآیند تصویب قانون با ویژگی‌های مناسب کمک کرده و به بهبود و تسهیل امور یا سیاست‌های دولت و حاکمیت در مسائل انسانی و اجتماعی منجر می‌شود.

شاکری گفت: باید به این نکته اشاره کرد که از تحلیل‌ها و پیمایش‌های اولیه، پیمایش‌های ثانویه تولید می‌شود. این تحلیل‌های ثانویه برای جهاد دانشگاهی به منزله یک فرآوری و کار خروجی است که می‌تواند در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار بگیرد. به نوعی، تحلیل‌های ثانویه وضعیت کشور در موضوعات مختلف را پیش‌بینی و چشم‌اندازی از آینده کشور ارائه می‌کنند.

شاکری تأکید کرد: اگر به سابقه پژوهشگاه نگاه کنید، ورود اکثر پژوهشگران در قالب همکار یک طرح پژوهشی جذب پژوهشگاه شده‌اند. در یک مسیر، دانشجویان و نخبگان جوان دانشگاه‌ها در یک طرح پژوهشی با پژوهشگران ما همکاری می‌کنند و در صورت علاقه‌مندی، این همکاری ادامه پیدا می‌کند. در این شرایط، جذب نیروی جوان به صورت واقعی اتفاق افتاده و آنها از مسیر درست، پژوهش را فرامی‌گیرند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، امریه را مسیر دیگری برای جذب پژوهشگر عنوان کرد و گفت: با اعلام نیروهای مسلح در زمینه وجود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در حوزه و تخصص مورد نیاز ما، امریه جذب شده و در یک گروه پژوهشی شروع به همکاری می‌کند. وی در طول دوره خدمت، با ادبیات پژوهش و کار علمی در یک محیط کاملاً پژوهشی آشنا می‌شود. برخی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه، افرادی هستند که در ابتدا به شکل امریه همکاری خود را آغاز کردند و در ادامه جذب پژوهشگاه شدند.

شاکری خاطر نشان کرد: پیش از همه‌گیری کرونا، همایش‌های علمی در سطح ملی یا بین‌المللی توسط پژوهشگاه برگزار می‌شد که مسیر بسیار خوبی برای آشنایی پژوهشگران با فعالیت‌های پژوهشگاه و ادامه همکاری بود و امیدواریم این شرایط را در آینده شاهد باشیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
2024-11-21T09:27:19+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود
2024-11-21T08:33:58+03:30
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی با هدف کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر در کشور خبر داد.

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
2024-11-21T08:20:39+03:30
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیشرفت‌های کم‌سابقه در افزایش ضریب نفوذ خدمات سیار، پهن‌باند و توسعه شبکه فیبرنوری خبر داد.

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
2024-11-21T08:20:39+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز اول آذر ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها
2024-11-21T07:40:39+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
2024-11-21T05:53:59+03:30
به نظر می رسد داروهایی که قبلاً توسط میلیون ها بیمار دیابتی مصرف شده اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می کنند.

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
2024-11-20T22:47:18+03:30
رئیس سمپوزیوم بین‌المللی چشم انداز طب سنتی، گفت: ایران یک کشور پیشرو در حوزه طب سنتی است و می‌تواند الگویی برای توسعه و ادغام طب سنتی و مکمل در نظام سلامت سا...

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
2024-11-20T16:20:41+03:30
تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد و به امضای روسای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف...

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین
2024-11-20T16:07:19+03:30
بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرح‌های پژوهشی و پسادکتری و رسا...

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
2024-11-20T16:07:19+03:30
وزیر علوم با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها تأکید کرد: واحدهای متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره امضای قرارداد و تفاهم‌نامه ای تاییدیه حقوقی وزارت...

دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند

دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
2024-11-20T15:40:41+03:30
همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» از سوی دانشگاه علامه‌طباطبائی با همکاری دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی

پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
2024-11-20T15:27:19+03:30
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت از پیشنهاد ۵۴ درصدی تعرفه های پزشکی به دولت خبر داد.

پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج

پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
2024-11-20T15:27:19+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در پیامی آغاز هفته گرامیداشت بسیج که امسال شعار «بسیج با مردم؛ برای مردم» برای آن برگزیده شده را تبریک گفت.

کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی

کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی
2024-11-20T15:00:40+03:30
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رژیم غذایی هدفمند، به معنای انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی است.

گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است

گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
2024-11-20T15:00:39+03:30
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: گاز رادُن خطر ابتلاء به سرطان ریه را افزایش و بعد از استعمال دخانیات دومین عامل اصلی ابتلاء به سرطان ریه است.

کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم

کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
2024-11-20T14:47:18+03:30
معاون اداری، مالی وزارت علوم گفت: ناترازی انرژی در کشور به یک بحران جدی تبدیل شده است که مدیریت صحیح مصرف، قطعا در خروج از این بحران نقش اثرگذار دارد.

نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبت‌نام آذرماه آغاز شد

نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبت‌نام آذرماه آغاز شد
2024-11-20T14:20:40+03:30
نتایج آزمون EPT آبان ماه سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد و ثبت نام آزمون EPT آذرماه سال ۱۴۰۳ از امروز ۳۰ آبان ماه آغاز و تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۷ آذر ...

تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران

تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
2024-11-20T14:20:40+03:30
آئین تجلیل از دستیاران رتبه برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه برگزار شد.

مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد

مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد
2024-11-20T14:07:19+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: با همکاری سازمان برنامه‌ و بودجه مشکل پرداخت وام شهریه برطرف شد و دانشجویان از فردا یکم آذرماه می‌توانند نسبت به ثبت‌نام خود ا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)