میرنیوز

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای/تبدیل پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای/تبدیل پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت 2021-01-11T06:26:27+03:30

دکتر سیدرضا شاکری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان لاین مطلب اظهار کرد: این پژوهشگاه دارای ۴ پژوهشکده (علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم توسعه، فرهنگ، هنر و معماری) با ۱۳ گروه پژوهشی و ۴ مرکز خدمات تخصصی است. با فعالیت‌هایی که انجام داده‌ایم، شبکه‌ای متشکل از ۲۰۰ نفر از متخصصان کشور که عمدتاً پژوهش‌بنیان هستند، شکل گرفته و با پژوهشگاه همکاری می‌کنند. همچنین سه نشریه علمی-پژوهشی وزین و دارای سابقه و جایگاه معتبر و یک نشریه آغازگر در حوزه ارزیابی تاثیرات اجتماعی (اتا) داریم.

شاکری افزود: سازمان‌ها و نهادهای فعال در حوزه مسائل علوم انسانی و اجتماعی را شناسایی کرده و با آنها در ارتباط هستیم؛ آنها پروژه‌هایی به ما واگذار کرده یا پیشنهادهایی از طرف ما به آنها ارائه می‌شود. یعنی هرجا که جنبه‌های انسانی و اجتماعی نیازمند بررسی و پژوهش باشد، این ارتباط شکل گرفته و خوشبختانه اعتماد نسبی خوبی در میان دستگاه‌ها و سازمان‌ها نسبت به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایجاد شده است.

وی تأکید کرد: در این فهرست، نهاد ریاست جمهوری و سازمان‌های تحت پوشش، مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، نیروی انتظامی، وزارتخانه‌های مختلف دیده می‌شود. درحال حاضر، با سازمان امور اجتماعی کشور که به صورت فراملی در موضوع آسیب‌های اجتماعی کار می‌کند، تفاهم‌نامه همکاری داریم و در حوزه پنج آسیب کلی کشور درحال پژوهش هستیم. نزدیک به ۵۰ نشست تخصصی برگزار کرده‌ایم و پیمایش‌های ملی در حوزه زیست‌جنسی، بزه‌دیدگی و حجاب در دست اجرا داریم.

شاکری گفت: با بنیاد علوی (زیرمجموعه بنیاد جانبازان) در حوزه توانمندسازی جوامع محلی و روستایی درحال همکاری هستیم و پروژه‌های ملی در سیستان و بلوچستان و ایلام انجام داده‌ایم. راهکارهای خوبی نیز برای اعتمادسازی روستائیان و جوامع محلی به نظام، توانمندسازی و کسب مهارت‌های جدیدی در عرصه تولید و عرضه ارائه کرده‌ایم.

وی افزود: طبق سنت و ساختار جهاد دانشگاهی، بخش دیگری از فعالیت گروه‌های پژوهشی این پژوهشگاه، شبکه‌برنامه پژوهشی سه ساله برای هر گروه پژوهشی است. حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد فعالیت هر گروه پژوهشی مربوط به کارهای کارفرمایی و ۲۰ درصد نیز برنامه متمرکز پژوهشی است.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی خاطر نشان کرد: در شورای علمی گروه های پژوهشی، مسائل کاملاً عینی کشور مورد بحث قرار گرفته و این شبکه‌برنامه پیشنهاد می‌شود. به عنوان مثال، در گروه مدیریت برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای (پژوهشکده علوم توسعه)، بازآفرینی بافت‌های فرسوده به عنوان شبکه‌برنامه در دستور کار قرار دارد که سیاست‌ها و دستورالعمل‌ها، آسیب‌ها و مشکلات، راهکارهای بهبود شرایط را مورد بررسی قرار می‌دهد. در گروه مطالعات جوانان و مناسبات نسلی (پژوهشکده علوم اجتماعی) نیز سبک اسلامی‌ایرانی به شبکه‌برنامه تبدیل شده است. در گروه اقتصاد فضای سرمایه گذاری و رفع موانع تولید، در گروه علوم سیاسی کارآمدی نهادهای سیاسی، در گروه معماری و منظر؛ تهیه سند جامع بازآفرینی شهری، در گروه فلسفه و الهیات؛ علوم شناختی و ظرفیت های کاربردی آن و... تصویب و در حال اجراست.

انجام پژوهش‌های غیردانشگاهی و نیازمحور

شاکری گفت: بیش از دو دهه از تأسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی می‌گذرد. در نوع خاصی از پژوهش‌ها که متمایز از تحقیقات مرسوم دانشگاهی بوده و مبتنی بر نیازهای کشور است، فعالیت می‌کنیم. این نوع پژوهش‌ها، هویت غالب و متفاوت این پژوهشگاه را شکل داده است؛ به‌گونه‌ای که به صورت تجربی یا حتی از سر ناچاری به سمت پژوهش‌هایی سوق پیدا کرده‌ایم که کاملاً مورد نیاز دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و ملی کشور بوده و می‌توانند گره‌ای از کار این نهادها باز کرده و به آنها در برخی حوزه‌ها برای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کمک کنند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی افزود: پژوهشگاه در بخش پژوهش‌های کاربردی در دو سطح پیشینی و پسینی فعالیت می‌کند. پژوهش‌ پیشینی، زمانی است که سازمان یا کارفرمایی قصد دارد در یک موضوع مشخص مثل اشتغال، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، یا مسائل اجتماعی مانند اعتیاد تصمیم‌گیری کند و از ما در مورد سیاست‌ها و برنامه‌های پیشنهادی کمک می خواهد و ما این موضوع را در قابل تحقیق سیاستی انجام می دهیم. پژوهش‌ پسینی، زمانی است که یک سیاست یا برنامه به مرحله اجرا در آمده و قطعاً آثار و تبعات مثبت و منفی به همراه دارد که ما در این زمینه پژوهش می‌کنیم.

حرکت به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای

وی تأکید کرد: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی به صورت تجربی، هویتی در حوزه پژوهش‌های کاربردی و نیازمحور به دست آورده است که در مراکز علوم انسانی کشور تقریباً پیشگام است. مزیت دیگر حاصل از این اتفاق این است که ما عملاً به سمت پژوهش‌های علوم انسانی با ماهیت بین‌رشته‌ای رفته‌ایم.

شاکری خاطر نشان کرد: به عنوان مثال، زمانی که قصد داریم در خصوص موانع و مشکلات اشتغال دانش‌آموختگان در ایران طرح پژوهشی انجام دهیم، به تجربه دریافته‌ایم که این موضوع فقط جنبه اقتصادی نداشته و باید جنبه‌های اجتماعی، روانی، انسانی، سیاست‌گذاری و مدیریتی نیز بررسی شوند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی گفت: در شرایط امروز، کار پژوهش بین‌رشته‌ای به یک ضرورت تبدیل شده است؛ یعنی اگر یک جنبه را مدنظر قرار داده و از جنبه‌های دیگر غافل شویم، نتایج اجرای طرح پژوهشی به صورت ناقص و بی‌توجه به جنبه‌های دیگر ارائه خواهد شد، متعهدیم که نگاه میان رشته‌ای را در کار خویش لحاظ کنیم تا ضمانت سودمندی و اثربخشی، نتایج تحقیقات‌مان را تا حدی تضمین و تأمین کرده باشیم. بدین ترتیب این دغدغه را از همان ابتدا داریم که پژوهش به شکل بین‌رشته‌ای انجام و همه ابعاد در آن دیده شود. پژوهشگران در گروه‌های مختلف پژوهشگاه عملاً درحال همکاری با طرح‌های پژوهشی یکدیگر هستند. در طرح‌های پژوهشی پژوهشگاه، متخصصین رشته‌های مختلف مانند جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد، شهرسازی و ... در فرآیندی متمرکزی با یکدیگر همکاری می‌کنند. این شکل همکاری بین‌رشته‌ای به هیچ عنوان تحمیلی نیست و خود پژوهشگر در طی فعالیت پژوهشی احساس می‌کند که به این متخصصین نیاز دارد و باید به عنوان همکار به طرح پژوهشی اضافه شوند.

رسیدن به زبان مشترک با سازمان کارفرما

شاکری افزود: حاصل بحث میان‌رشته‌ای و کاربردی بودن پژوهش باعث شده است که با سازمان‌ها مختلف به عنوان کارفرما، به یک زبان مشترک برسیم. زبان مشترکی که پژوهشگر پژوهشگاه دارد، متفاوت از زبان یک استاد دانشگاه است. زبان استاد دانشگاه بیشتر آموزشی، توسعه علم، تربیت متخصص و دانشجو است.

وی تأکید کرد: پژوهشگران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، در طی سال‌ها ارتباط با مدیران و مسئولین بخش‌های مختلف، با دغدغه‌ها و مشکلات آنها آشنا شده‌اند. گاهی اوقات جنس مشکلات، دانشگاهی نیست و کارفرما آن را با زبان سیاستی، قانونی و اجرایی با پژوهشگر ما در میان می‌گذارد نه با گفتگوی علمی مرسوم در دانشگاه. در این فرآیند، پژوهشگر ما هویتی کسب کرده که به آن زبان مشترک میان کارفرما - پژوهشگر گفته می‌شود.

تهیه دستورالعمل‌های علمی و تخصصی خاص

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی گفت: علاوه بر مقاله‌های علمی، ترویجی، علمی-پژوهشی و علمی-تخصصی، پروژه‌های خاصی برای بعضی از طرح‌ها داریم. به عنوان مثال، برای طرح آمایش سرزمین، یا سبک زندگی در حوزه مصرف فرهنگی یا در زمینه بازآفرینی یا در طرح‌های راهبردی، پیشنهادهای سیاستی عینی و یا دستورالعمل کاملاً علمی و تخصصی برای سازمان کارفرما تهیه ‌می‌شود تا در حوزه مورد پژوهش مورد استفاده قرار دهد.

وی گفت: این نوع دستورالعمل‌ یا بسته پیشنهادی کاملاً مورد تقاضای کارفرما است و باید زبان خاصی داشته باشد؛ تنها یک کار علمی نیست که زبان علمی در آن بکار رفته باشد. در حقیقت یک کار فرآوری پژوهش است و پژوهشگر باید زبان و ادبیات مشترک با کارفرما داشته باشد تا بتواند از این متن مختصر به خوبی استفاده کند.

شاکری خاطر نشان کرد: در عین حال، نشست‌هایی برای سازمان‌های کارفرما برگزار می‌کنیم. مدیران میانی و کارشناسان معمولاً از فضای پژوهش دور هستند و پژوهشگر ما از طریق برگزاری این نشست، موضوع را برای کارشناسان و مدیران تبیین می‌کند که به غنای ادبیات پژوهش و نزدیک شدن آن به نظام تصمیم‌گیری و سیاستی کشور کمک می‌کند.

پیمایش‌های ملی، منبع خوب و معتبر از داده‌های ملی

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با اشاره به اهمیت پیمایش‌های ملی گفت: پیمایش ملی، قاعده و فرمول و چارچوب خاصی دارد و داده‌ها از سطح کشور جمع‌آوری می‌شوند که منبع و ذخیره خوب و دسته اولی از داده‌های ملی برای ما فراهم می‌کند. این داده‌ها به ما کمک می‌کنند تا فضای واقعی کشور مثلاً در مورد اعتیاد، حجاب، اشتغال جوانان و.. را برای مسئولین و مدیران کشور ترسیم کرده و مزایا، نقاط ضعف و آسیب‌های هرکدام را تشریح کنیم. این داده‌ها وقتی به شکل تحلیل‌شده در اختیار یک وزیر، نماینده مجلس یا مدیر قرار می‌گیرد، به فرآیند تصویب قانون با ویژگی‌های مناسب کمک کرده و به بهبود و تسهیل امور یا سیاست‌های دولت و حاکمیت در مسائل انسانی و اجتماعی منجر می‌شود.

شاکری گفت: باید به این نکته اشاره کرد که از تحلیل‌ها و پیمایش‌های اولیه، پیمایش‌های ثانویه تولید می‌شود. این تحلیل‌های ثانویه برای جهاد دانشگاهی به منزله یک فرآوری و کار خروجی است که می‌تواند در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار بگیرد. به نوعی، تحلیل‌های ثانویه وضعیت کشور در موضوعات مختلف را پیش‌بینی و چشم‌اندازی از آینده کشور ارائه می‌کنند.

شاکری تأکید کرد: اگر به سابقه پژوهشگاه نگاه کنید، ورود اکثر پژوهشگران در قالب همکار یک طرح پژوهشی جذب پژوهشگاه شده‌اند. در یک مسیر، دانشجویان و نخبگان جوان دانشگاه‌ها در یک طرح پژوهشی با پژوهشگران ما همکاری می‌کنند و در صورت علاقه‌مندی، این همکاری ادامه پیدا می‌کند. در این شرایط، جذب نیروی جوان به صورت واقعی اتفاق افتاده و آنها از مسیر درست، پژوهش را فرامی‌گیرند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، امریه را مسیر دیگری برای جذب پژوهشگر عنوان کرد و گفت: با اعلام نیروهای مسلح در زمینه وجود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در حوزه و تخصص مورد نیاز ما، امریه جذب شده و در یک گروه پژوهشی شروع به همکاری می‌کند. وی در طول دوره خدمت، با ادبیات پژوهش و کار علمی در یک محیط کاملاً پژوهشی آشنا می‌شود. برخی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه، افرادی هستند که در ابتدا به شکل امریه همکاری خود را آغاز کردند و در ادامه جذب پژوهشگاه شدند.

شاکری خاطر نشان کرد: پیش از همه‌گیری کرونا، همایش‌های علمی در سطح ملی یا بین‌المللی توسط پژوهشگاه برگزار می‌شد که مسیر بسیار خوبی برای آشنایی پژوهشگران با فعالیت‌های پژوهشگاه و ادامه همکاری بود و امیدواریم این شرایط را در آینده شاهد باشیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)