میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان امروز در حاشیه یکصد و چهل و یکمین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: این جلسه مربوط به حوزه دفاعی کشور بود و سابقه این موضوع از زمانی است که نقشه جامع علمی کشور تصویب شد.
وی گفت: در راهبرد کلان هفت نقشه جامع علمی کشور دو اقدام ملی بسیار مهم آمده است. این راهبرد اصلی، سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه علوم و فناوری های دفاعی و امنیتی با رعایت سیاست های مصوب در ذیل این راهبرد ملی است. دو اقدام ملی داریم که یکی از این اقدامات که امروز به آن پرداخته شد تدوین اسناد و الگوهای پیشرفت علم و فناوری در حوزه دفاعی و امنیتی بود.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: در این قرن و این دوران شاید علم و فناوری از ابزارهای مهم قدرت هر کشوری است و چه بسا از سلاح و مهمات و همچنین امکانات سخت افزاری مهمتر است و دانشمندان کشور ما هم که واقعا جهادگونه تلاش می کنند و دستاوردهای خوبی برای کشور ایجاد کرده اند.
وی ادامه داد: نام این سند نقشه جامع علمی دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی گذاشته شده است و بخش هایی از آن در این جلسه توسط مسئولان دفاعی توضیح داده شد. شاید فلسفه اصلی این سند ارتباط دادن حوزه علم و فناوری غیر دفاعی با حوزه دفاعی کشور است که اگر این کار انجام شود دانشمندان ما و دانشگاههای ما به این حوزه دفاعی متصل می شوند.
کبگانیان گفت: معمولا در کشورها، پیشرفته ترین علوم و فناوری ها از این حوزه آغاز میشود و باید سرریز دستاوردهای دفاعی به سایر بخش های کشور سرازیر شود.
وی افزود: این سند دارای محورهای اصلی بود که می توان به ارکان جهت ساز آن اشاره کرد که شامل چشم انداز، اصول، سیاست ها و ماموریت ها است. همچنین از محورهای دیگر این سند می توان به ارکان قابلیت ساز که شامل مدیریت دانش، سازماندهی اطلاعات و مباحث حقوقی میشود، اشاره کرد و آن باید طوری باشد که رسوب دانش رخ داده و مدیریت شود و طوری نباشد که به صورت نوسانی در تناسب نیازها ما شاهد اوج و فرود این فعالیت ها باشیم.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به محور بعدی از اجزای این سند اشاره کرد و گفت: محور بعدی از اجزای سند، علوم و فناوری های اولویت دار است چون نیازهای علم و فناوری کشور بسیار زیاد است و منابع و زمان لازم برای پرداختن به همه امکانات وجود ندارد. بنابراین ما خواسته بودیم اولویت های علم و فناوری در این حوزه مشخص شود.
کبگانیان ادامه داد: نگاشت نهادی محور دیگری از این سند و ساختاری است که بر کارها نظارت و راهبری دارد.
وی افزود: این سند طی سالیان دراز طراحی شده و بر اساس گزارش حوزه دفاعی، نزدیک ۷۰ هزار نفر ساعت بر روی آن کار شده است. ۲ هزار عضو هیئت علمی، کارشناس و متخصص برای تهیه آن زحمت کشیده اند.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: البته جزئیات به کارگروهی واگذار شد ولی کلیات سند نهایی شد. در این کارگروه که برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی داوطلبانه حضور دارند پیشنهادات مطرح می شود تا ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و ستاد کل نیروهای مسلح، پیشنهادات این جلسه را اعمال کنند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر صیانت از دانشمندان گفت: صیانت از دانشمندان و نخبگان کشور یکی از دغدغه های اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. دشمنان ما اگر به علت ضعف خود ترور فیزیکی انجام می دهند هدفشان برداشتن یک نفر نیست بلکه آنها می خواهند جوانان و نخبگان ما را از کارهای موثر برای کشور بازدارند و رعب و وحشت ایجاد کنند.
کبگانیان تصریح کرد: بنابراین ما در تمام اسنادمان بویژه سند همکاریهای علمی و بین المللی یک بند مشخص با این موضوع داریم و این صیانت شامل صیانت معنوی، نرم افزاری، سخت افزاری و همه موارد میشود. همچنین ما از مسئولان سئوال کرده ایم که در ارتباط با نخبگان و دانشمندان بویژه با توجه به وقایع تاسف انگیز این اواخر چه کارهایی انجام داده اند؟ می دانیم که تلاش های خوبی در این زمینه شده و قرار شده است در این خصوص گزارش خود را ارائه دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف