میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، امیر حسین بقراطیان، با تاکید بر اینکه، تب، سرفه، گلودرد و تنگی نفس از علائم اصلی ابتلا فرد به ویروس کرونا است، تصریح کرد: بروز مشکلات گوارشی و کبد از علائم ثانویه کرونا محسوب می شود.
وی ادامه داد: کسانی که دچار نفخ یا اسهال ناشی از کرونا هستند، باید از خوردن مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات، نوشیدنی های گازدار و برخی فرآورده های لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر، حبوبات مانند لوبیا، جوی دوسر، میوه هایی مانند آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی و همچنین سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: افرادی که دارای ناراحتی گوارشی و نفخ هستند، نباید از برخی سبزیجات حاوی قند که منجر به بروز نفخ می شوند مانند خانواده پیاز و کنگر که دارای فروکتوز هستند یا خانواده کلم و مارچوبه و همچنین نخودفرنگی استفاده کنند. ضمن اینکه افرادی که دارای ناراحتی معده و نفخ گوارشی هستند، به هیچ وجه نباید از سرکه و ترشیجات مصرف کنند.
وی همچنین با بیان اینکه ویروس کرونا باعث افزایش انعقاد خون میشود، اظهار کرد: این ویروس میتواند در رگ اصلی کبد لخته خون (ترومبوز) ایجاد کند.
بقراطیان با اشاره به اینکه احتمالا بیماری ویروسی کرونا در اثر تظاهرات گوارشی ممکن است مقداری آنزیم های کبدی را بالا ببرد، گفت: به خصوص کسانی که کبد آنها مشکل دارد به دلیل اینکه این عضو حساس در واقع کارخانه بدن محسوب می شود و اگر این کارخانه از نظر سیستم ایمنی مختل شود، می تواند در تمام بدن اثرگذار باشد؛ باید از خوردن یک سری مواد غذایی چرب و همچنین نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه حدود ۷۵ درصد مواد غذایی و نوشیدنی ها از سیستم کبد عبور می کنند تا مواد مفید آن جذب خون شده و سموم آن نیز دفع شود، افزود: علاوه بر ویروس کرونا داروهایی که برای درمان این بیماری نیز استفاده میشوند، ممکن است عوارض کبدی به دنبال داشته باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: از آنجایی که ویروس کرونا سیستم التهابی بدن را فعال میکند، مانند هر ویروس دیگری همچون هیپاتیت B و C که التهابزا هستند، میتواند در کبد افراد اثرگذار باشد.
بقراطیان همچنین بیان کرد: ویروس کرونا در واقع به دلیل التهابی که ایجاد می کند و موادی که ناشی از این ویروس در جدار عروق آزاد می شود، ممکن است انعقاد عروقی و حتی سکته مغزی بیمار را به دنبال داشته باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، فاکتورهایی همچون افزایش سن و داشتن بیماری های زمینه ای مانند دیابت، ناراحتی قلبی، فشارخون و بیماری سرطان را بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به بیماری التهاب عروقی ناشی از ویروس کرونا دانست.
منبع : خبرگزاری مهر
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری