میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالدیالوگز، پژوهشگران "دانشگاه بریگم یانگ" (BYU) آمریکا در بررسی جدیدی دریافتند که ضدعفونیکنندههای دست بدون الکل نیز میتوانند مانند ضدعفونیکنندههای دارای الکل، سطوح را از کووید-۱۹ پاک کنند.
گمان پژوهشگران این است که ترجیح دادن الکل توسط سازمان کنترل و پیشگیری بیماری(CDC)، از پژوهشهای محدودی در مورد ضدعفونی کردن در برابر کروناویروس نشات گرفته است. آنها برای بررسی گزینههای دیگر، "کلرید بنزالکونیوم"(Benzalkonium chloride) را روی کروناویروس آزمایش کردند که معمولا در مواد بدون الکل ضدعفونیکننده دست به کار میرود. آنها همچنین، ترکیباتی موسوم به "کاتیون آمونیوم نوع چهارم"(quats) را نیز آزمایش کردند که معمولا در مواد ضدعفونیکننده یافت میشود. این ترکیبات در بیشتر آزمایشها توانستند حداقل ۹۹/۹ درصد از ویروس را طی ۱۵ ثانیه از بین ببرند.
"بنجامین اوگیلوی"(Benjamin Ogilvie)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: بررسیهای ما نشان میدهند که ضدعفونیکنندههای بدون الکل نیز به خوبی کار میکنند و بدین ترتیب شاید بتوانیم از آنها برای کنترل کووید-۱۹ استفاده کنیم.
وی افزود: ضدعفونیکنندههای بدون الکل که در برابر ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر هستند، مزایای بسیاری نسبت به همتایان دارای الکل خود دارند. کلرید بنزالکونیوم را میتوان در غلظت کمتری استفاده کرد تا سوختگیهایی را که ممکن است ضدعفونیکنندههای دارای الکل ایجاد کنند، به همراه نداشته باشد. استفاده از این ماده میتواند به سادهتر شدن زندگی افرادی مانند کادر درمان بیانجامد که زیاد از ضدعفونیکنندههای دست استفاده میکنند. حتی شاید میزان سازگاری آن با دستورالعملهای بهداشتی افزایش یابد.
"برد برجز"(Brad Berges)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مردم پیش از سال ۲۰۲۰ هم از این ضدعفونیکنندهها استفاده میکردند. به نظر میرسد که این ضدعفونیکنندهها طی همهگیری کروناویروس کنار گذاشته شدهاند زیرا دولتها به خاطر جدید بودن این ویروس و نیاز به شرایط آزمایشگاهی منحصر به فرد برای بررسی آن، از کارآیی این ضدعفونیکنندهها مطمئن نبودهاند.
از آنجا که کلرید بنزالکونیوم معمولا کارآیی خوبی در برابر ویروسهایی دارد که توسط لیپیدها احاطه شدهاند، پژوهشگران باور دارند که میتواند به ضدعفونی کردن برای مقابله با کروناویروس نیز کمک کند.
پژوهشگران برای آزمایش ایده خود، نمونههای کووید-۱۹ را در لولههای آزمایشی گذاشتند و سپس آنها را با ترکیبات متفاوت از جمله دو درصد محلول کلرید بنزالکونیوم و سه نوع ضدعفونیکننده تجاری در دسترس حاوی ترکیبات کاتیون آمونیوم نوع چهارم ترکیب کردند.
پژوهشگران، ترکیبات ضدعفونیکننده را خنثی کردند و سپس ویروسها را از لولهها بیرون آوردند و ذرات ویروس را روی سلولهای زنده قرار دادند. ویروس نتوانست به سلولها حمله کند و آنها را از بین ببرد. این موضوع نشان داد که ویروس توسط ترکیبات، غیرفعال شده است.
پژوهشگران باور دارند که نتایج پژوهش آنها میتواند دستورالعملهای دولتی را در مورد ضدعفونیکنندههای دست تغییر دهد. آنها امیدوارند که با استفاده دوباره از ضدعفونیکنندههای بدون الکل و ورود آنها به بازار، بتوان کمبودها را برطرف کرد و احتمال استفاده از ضدعفونیکنندههای تقلبی را که در پاسخ به تقاضا عرضه میشوند، کاهش داد.
این پژوهش، در "Journal of Hospital Infection" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت