میرنیوز
به گزارش ایسنا، پروفسور منظور حسین سومرو در میزگرد مجازی سیاستگذاری ملی و معماری نهادی در عرصه ارتباطات سلامت که در بنیاد مصطفی برگزار شد، با بیان اینکه تاکید من بر این است که یک مشاور عالی برای رئیس دولت یا رئیس کشورها درنظر گرفته شود تا او متوجه شود که چه اتفاقاتی در جامعه علمی رخ میدهد، گفت: در کشور پاکستان مرکزی علمی، جهت فرماندهی وجود دارد که اطلاعات را جمعآوری و تصمیم گیری و نتایج را به کابینه رئیس جمهور منتقل میکند. درحال حاضر همه مراکز علمی کشور پاکستان تا ژانویه تعطیل هستند اما واکنشهای مختلفی را از مراکز گوناگون دریافت و تصمیماتی را گرفتند.
رئیس بنیاد علمی اکو با تاکید بر اینکه به نظر من باید یک اداره مرکزی وجود داشته باشد که به سوالاتی نظیر اثرات اشتباه واکسن پاسخ دهد، خاطر نشان کرد: واکسنها به طور مستقیم استفاده نشدهاند. پس باید به این موضوع پرداخته شود و مسئولی نیز برای آن مشخص شود. مسئولیت این امر با دولت است؛ همچنین وظیفه دیگر دولت، اطلاعرسانی و آگاهسازی است.
سومر با اشاره به اینکه در طول زمان باید سیاستگذارانی داشته باشیم که در زمینه فعالیتهای علمی سابقه کاری دارند، خاطرنشان کرد: داشتن مشاور علمی برای روسای دولتها اهمیت بسیاری دارد زیرا ما در اوضاع نابسامان کرونا قرار داریم. همه ما باور داریم که یک دانشمند باید در بخش دولت باشد؛ به ما ثابت شده بدون حضور دانشمندان ممکن است کشورها ذوب شوند؛ فاصله میان دانشمندان و جامعه علمی و مردم عادی همه چیز را بهم ریخته است.
زرین زردار، مدیر اجرایی کرسی ارتباطات علم یونسکو در ایران نیز در سخنانی اظهار کرد: درحال حاضر ما با چالشهای بسیاری روبهرو هستیم که پاسخی برای آنان نداریم؛ امروزه میان علم و جامعه فاصله بسیاری وجود دارد و ما در سیستمهای بهداشتی هیچ راهحلی برای حل این مشکل نداریم.
زردار همچنین افزود: ما راه بسیاری برای آموزش به مردم جهت افزایش سواد رسانهای و بهداشتی آنان داریم؛ اگر ما با یک اینفودمیک دیگری مواجه شویم، چالشهای بسیاری را پیشرو خواهیم داشت؛ همچنین مشکلات بهداشتی نیز وجود دارند. برای ارتباط با یکدیگر و پیدا کردن راهحلی جهانی باید با یکدیگر به گفتوگو بپردازیم.
ماهالتچامی آروجانان، مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی نیز در این میزگرد درباره نقش ارتباطات علم گفت: زمانی که نتیجه تحقیقاتی در مجلات تخصصی منتشر میشود، فقط همکاران ما آنها را مطالعه میکنند و مردم نیز مطالعه نمیکنند، اما اگر یافتهها را در مجلات عمومی منتشر کنیم علاوه بر همکاران متخصص، مردم، سیاستگذاران، سرمایهگذاران و دانشمندان نیز به مطالعه مطالب علمی میپردازند؛ این امر در جذب سرمایهگذار و همکار جهت افزایش ارتباطات علمی نقش مهمی را ایفا میکند.
مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی با اشاره به اینکه دانشمندان نیز جزء عموم مردم هستند، اظهار کرد: عموم مردم جامعه، افراد یکسان نیستند و این عموم افراد ناهمگون را تشکیل میدهد. دانشمندان هم جزئی از عموم مردم به شمار میروند. همچنین سیاستگذاران و رسانهها نیز به عنوان عضوی از عموم مردم هستند و بنابراین ما به ارتباطات میان دانشمندان نیاز داریم.
آروجانان با بیان اینکه باید پلی میان دانشمندان و عموم مردم ایجاد شود، بیان کرد: سوالی در اینجا مطرح میشود مبنی بر اینکه ایجاد این پل در جوامع در حال توسعه چگونه امکان پذیر است؛ براین اساس باید مطلع شویم که چه تعداد دانشمند در دنیا در حال فعالیت هستند.
مدیر اجرایی انجمن اطلاعات بایوتکنولوژی مالزی گفت: رویای من این است که همه دانشگاهها بخشی را داشته باشند که پیام دانشمندان را به عموم جامعه برسانند و از دانشمندان برای مصاحبه حمایت کنند؛ براین اساس نیاز به سرمایهگذاری داریم. به نظر من هر کشوری باید یک سیاستگذاری ملی برای ارتباطات علمی داشته باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد