میرنیوز
به گزارش ایسنا؛ دکتر غلامرضا غفاری در دومین همایش ملی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر صنعتی با اشاره به ضرورت نگاه عالمانه در مواجهه با مسأله اعتیاد به مواد مخدر و پیشگیری از آن، نقش دانشگاه در پرداختن به این موضوع را با اهمیت توصیف کرد و گفت: دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میبایست علل و عواملی را که منجر به گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر میشود را مورد مداقه قرار دهند و در این راستا راهکارهای علمی و عملی به سیاستگذاران و برنامهریزان ارائه دهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کارکرد حوزه فرهنگی در دانشگاهها و ستاد آموزش عالی در موضوع اعتیاد آگاهسازی است، اظهار داشت: در این راستا برنامههای متعددی در سطوح مختلف پیشبینی و به عرصه اجرا در آمده است.
دکتر غفاری تصریح کرد: نقش دانشگاهها به واسطه مواجهه با نیروهای جوان و در معرض آسیبهای اجتماعی، نقش پررنگی است که این امر سبب گردیده تا در سالهای اخیر مورد توجه تصمیم گیران و نهادهای مسئول قرار گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه با اشاره به اینکه رویکرد پیشگیرانه در مواجهه با پدیده اعتیاد و دیگر آسیبهای اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است، تأکید کرد: توجه به این رویکرد بسیار کم هزینهتر و کارآمدتر از سایر روشهاست.
وی ادامه داد: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با برخورداری از ظرفیت استادان و صاحبنظران مجرب میتوانند نسبت به تولید دانش پیشگیری اهتمام ورزند. ضمن اینکه برگزاری این همایش در بعد ملی مقدمهای است که میتواند توجه صاحبنظران در حوزههای مرتبط را به این امر جلب نماید تا در این راستا فعالیت نمایند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت مجموعههای دانشجویی افزود: در مسأله پیشگیری از مواد مخدر این مجموعهها با ورود مسئولانه و توأم با آگاهی و برنامهریزی میتوانند به عنوان بازوان کارآمد ایفای نقش نمایند.
دکتر غفاری بیان کرد: متأسفانه باورهای غلط، سهولت در دسترسی و نیز وجود زمینههای اقتصادی و اجتماعی موجب گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردان شده است که برنامههای فرهنگی هدفمند میتواند در اصلاح باورها و نیز تقویت بنیه اجتماعی و فرهنگی آنان مؤثر باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: نتایج این همایش به عنوان یک دستاورد علمی به روز که حاصل مطالعات و تحقیقات دانشگاهی است، بتواند در برنامهریزیها مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم،در ادامه دکتر امیر حسین یاوری معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این همایش طی سخنانی با اشاره به شیوع مواد مخدر صنعتی در سال های اخیر اظهار داشت: کشور ما به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص در منطقه و هم جواری با برخی کشورهای تولیدکننده مواد مخدر، همواره در معرض آسیبهای ناشی از آن قرار گرفته است.
وی افزود: علی رغم اقدامات و برنامه های متعددی که در سال های اخیر در مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است، ما نیازمند برنامه ریزی استراتژیک و راهبردی در این زمینه می باشیم.
وی با تشریح برخی اقدامات صورت گرفته از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به منظور مقابله با مسأله اعتیاد در کشور اظهار داشت: اگر چه اقدامات مقابله ای چشم گیری در این خصوص صورت گرفته است ولی به دلیل سهولت دسترسی به مواد مخدر صنعتی شاهد شیوع نگران کننده این نوع از مواد مخدر به ویژه در میان جوانان هستیم.
یاوری توجه به موضوع پیشگیری از مصرف مواد مخدر صنعتی را بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود: رویکردهای نوین در موضوع پیشگیری باید در دستور کار قرار گرفته و در این مسیر دانشگاه ها می توانند نقش به سزایی ایفا نمایند.
وی در تبیین رویکردهای نوین در عرصه پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر خاطر نشان کرد: در رویکردهای نوین نقش استارت آپ ها و شتاب دهنده های دانش بنیان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بایستی دانش تولید شده در دانشگاه ها و مراکز علمی به خدمت در آمده و بتوانند در قالب استارت آپ ها در عرصه پیشگیری و اقدامات مقابله ای به کار گرفته شود.
وی افزود: در این راستا حمایت از ایده های استارتاپی مبتنی بر دانش روز مورد حمایت ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار می گیرد که یکی از آنها در ماه آینده فعالیت خود را آغاز می کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد