میرنیوز
به گزارش ایسنا؛ دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ١٣٧ شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور در محل دبیرخانه این شورا با موضوع بررسی روابط علم و فناوری ایران و چین و واگذاری اختیار پذیرش دانشجوی دکتری به دانشگاه ها برگزار شد، در مورد دستور اول جلسه که به ارائه گزارش تعیین سیاستهای تعاملات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و چین اختصاص داشت، گفت: بنا نداریم روابط دوجانبه علمی و فناوری با همه کشورها را در ستاد نقشه جامع علمی کشور بررسی کنیم. در عین حال روابط علم و فناوری ایران و چین به جهت اهمیت راهبردی و برنامه ۲۵ ساله در ستاد نقشه طرح و بررسی می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه رابطه جمهوری اسلامی ایران با کشور چین یک امر راهبردی است، پیشنهاد داد: در بسته تعیین سیاستهای تعاملات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و چین باید تنوعبخشی ایجاد و از امکانات فرصت مطالعاتی، سفرهای یک ماهه و... استفاده شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر عاملی: در بسته تعیین سیاستهای تعاملات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و چین باید تنوعبخشی ایجاد و از امکانات فرصت مطالعاتی، سفرهای یک ماهه و... استفاده شود.
دکتر عاملی در پایان سخنان خود تأکید کرد: طرح پیشنهادی سیاستهای تعاملات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و چین باید ناظر به نظر دانشگاههای کشور و پیشنهادهایی بر اساس نیازهای موجود و واقعی باشد.
دکتر حسین سالار آملی نیز در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه کشور چین به عنوان کشور هدف برای توسعه همکاریهای کشورمان مطرح است، گفت: درحال حاضر ۱۶۰۰ دانشجوی ایرانی عمدتاً در مقطع دکتری در کشور چین مشغول به تحصیل هستند و ۳۰۰ دانشجوی چینی در ایران تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: مرکز چین شناسی در سال ۱۳۹۸ در دانشگاه علامه طباطبایی تشکیل شده و کرسیهای زبان فارسی و زبان چینی در دو کشور فعال هستند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی افزود: حدود ۲ سال پیش با نامه وزارت امور خارجه جرقه شروع همکاریهای ایران و چین در حوزه آموزش عالی در وزارت علوم زده شد که در این راستا نظرات دانشگاههای مختلف و معاونین وزارتخانه در این زمینه دریافت و گزارشهای جلسات در چارچوب سند روابط بین الملل تهیه شد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل اظهار کرد: در حال حاضر موضوعات نیروی انسانی، هوش مصنوعی و شرکتهای دانشبنیان و کسب و کارهای نوآورنه برای توسعه روابط ایران و چین در حوزه آموزش عالی دارای اولویت هستند.
در ادامه دکتر حمیدرضا امیری نیا مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در امور بینالملل با بیان اینکه کشور چین در چند دهه گذشته رشد چشمگیری در آموزش عالی داشته است، گفت: چین در مجموع دارای ۲۷۰۰ مرکز آموزش عالی است که از این لحاظ در رتبه دوم جهان قرار گرفته و با تعداد ۲۸ میلیون دانشجو در رتبه اول جهان قرار دارد.
وی در مورد حضور دانشجویان کشورهای خارجی در چین اظهار داشت: کشورهای کره جنوبی، آمریکا، تایلند، هند، پاکستان و روسیه به ترتیب بیشترین سهم از شمار دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاههای چین را به خود اختصاص دادهاند.
دکتر امیری نیا با اشاره به اهمیت تبادل علم و فناوری در سند جامع روابط علمی بین الملل، افزود: تدقیق چهارچوب تعاملات علمی بین المللی توسط سند جامع روابط علمی بین الملل در سه سطح هدف، راهبرد و اقدام تعیین شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط کنونی روابط ایران و چین، برنامهریزی برای بهره برداری از فرصت تبادلات علمی با این کشور اهمیت بالایی دارد.
دکتر امیری نیا در تشریح پیشینه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و چین اظهار داشت: بعد از انتصاب دکتر لاریجانی به عنوان مسئول پیگیری روابط ایران و چین توسط مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی»، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی اهمیت موضوع روابط علمی با کشور چین پرداخت.
وی اضافه کرد: کارگروهی برای بررسی تبادلات علم و فناوری با کشور چین در ستاد نقشه جامع علمی کشور تشکیل و برنامه پیشنهادی علم و فناوری در این مورد ارائه شد.
دکتر امیری نیا "استفاده از ظرفیتهای فناورانه و علمی چین"، "لزوم تعیین ارگانهای ذیصلاح داخلی" و "اعزام افراد متخصص در حوزههای اولویتدار" را از جمله سیاستهای پیشنهاد شده تبادلات علم و فناوری با کشور چین توسط کمیسیون علم و آموزش و کمیسیون روابط علمی بین الملل شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع تشکیل یک کارگروه ویژه برای بررسی و ارائه مدل هوشمندانه تبادل تکنولوژی ضروری است.
دکتر محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه، در سخنانی با تأکید بر پرهیز از اعزام یکطرفه دانشجو و اهمیت تبادل دانشجو بین جمهوری اسلامی ایران و چین گفت: فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دکتری و اساتید، همکاری جدی در سطح فرهنگستانها و مراکز پژوهشی به عنوان سیاستهای تعاملات علمی و فناوری ایران و چین مدنظر باشد.
وی بر ضرورت همکاریهای علمی در سطح بینالمللی به صورت متقابل تأکید کرد و پیشنهاد داد: همکاری با چین به صورت پروژهای و در مقاطع آموزشی کوتاه مدت انجام شود.
در ادامه دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سند جامع روابط علمی بینالملل جمهوری اسلامی ایران گفت: در این سند تصریح شده است که باید سیاستهای علمی بینالملل با حضور وزرای مرتبط در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.در صورت ایجاد رابطه راهبردی با کشور چین، قطعاً سطح تعاملات ارتقاء خواهد یافت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: در حوزههای تخصصی، تحصیلات تکمیلی و همکاریهای صنعتی زمینه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و کشور چین وجود دارد لذا طرفین باید سرمایهگذاری و اعتماد لازم را ایجاد کنند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نهایت پس از بحث و بررسی اعضا و با توجه به فوریت موضوع تعیین سیاستهای تعاملات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران و چین، پیشنهاد دکتر عاملی مبنی بر تشکیل جلسهای با حضور رئیس دانشگاه شریف، معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر سالارآملی، نماینده معاونت علمی وفناوری و دکتر امیرینیا برای جمعبندی نهایی موضوع تشکیل و گزارش نهایی پس از تأیید در ستاد نقشه جامع علمی کشور به دکتر لاریجانی، مسئول پیگیری روابط ایران و چین ارائه شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت