میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، محققان در یکی از بزرگترین مطالعات در نوع خود که تاکنون انجام شده است، نوع خاصی از ژن را یافته اند که بر میزان قدرت درک بوی ماهی فاسد از طرف فرد تأثیر می گذارد.
این مطالعه برای اولین بار انواع ژن مرتبط با شدت بوی شیرین بیان و دارچین را شناسایی کرد.
حس بویایی ما در درجه اول توسط گیرنده های بویایی در حفره بینی ما درک می شود. یک مولکول بو به گیرنده ها متصل می شود که متعاقباً سیگنال هایی را به قسمت هایی از مغز ما که وظیفه پردازش بوها را دارند، ارسال می کند. البته پاسخ های ما به بوها پیچیده است و عمیقا با احساسات و تجربیات در هم آمیخته است. با این حال، حساسیت گیرنده های بویایی نیز به شدت تحت تأثیر ژنتیک است.
اینکه ژن های بویایی چگونه بر ادراک برخی بوها تأثیر می گذارند، مورد بررسی قرار نگرفته است. برای روشن کردن این راز، تیم بزرگی از دانشمندان ایسلندی بیش از 9000 نفر را استخدام کردند. هر یک از شرکت کنندگان به طور ذهنی پاسخ به شش بوی اصلی را گزارش کردند: شیرین بیان، دارچین، ماهی، لیمو، نعناع و موز.
"رزا گیسلادوتیر" یکی از نویسندگان این تحقیق توضیح می دهد: ما انواع توالی را کشف کردیم که بر نحوه درک و توصیف بوی ماهی، شیرین بیان و دارچین تأثیر می گذارند. از آنجا که حس بویایی ما برای درک عطر و طعم بسیار مهم است، این انواع ژنی احتمالاً بر اینکه ما غذای حاوی این بوها را دوست داریم، تأثیر می گذارد.
جالب توجه ترین و جدیدترین نوع ژنتیکی کشف شده مربوط به حساسیت به بو برای مولکولی به نام "تری متیل آمین"(TMA) است. این ترکیب خاص اساساً مسئول بوی بسیار آشنای ماهی فاسد است.
یک نوع ژنتیکی در یک ژن گیرنده بویایی به نام "گیرنده 5 مرتبط با ردیابی آمین"(TAAR5) کشف شد که به طور قابل توجهی درک منفی فرد از "TMA" را کاهش می دهد. در واقع، این مطالعه حتی نشان داد برخی از افراد با نوع ژنتیکی حساس به بوی "TMA" پاسخ مثبت داده و آن را شبیه کارامل یا گل رز توصیف می کنند.
"گیسلادوتیر" می گوید: حامل های این نوع ژن، بوی بد ماهی را کمتر شدید و ناخوشایند گزارش کردند و نمی توانستند آن را به دقت تشخیص دهند.
بر خلاف کشف نوع ژنتیکی TMA، دو اکتشاف دیگر در این مطالعه به انواع مشاهده شده برای افزایش درک بو اشاره داشت. مشخص شد که دو نوع ژنتیکی می تواند با افزایش شدت بوی شیرین بیان و دارچین همراه باشد.
"گیسلادوتیر" اضافه می کند: ما یک نوع رایج در مجموعه ای از گیرنده های بویایی کشف کردیم که با افزایش حساسیت به "ترانس آنتول" همراه است. این ماده در محصولات شیرین بیان سیاه وجود دارد، اما در برخی ادویه جات نیز وجود دارد. حاملان این نوع ژنتیک بوی شیرین بیان را شدیدتر و دلپذیرتر می دانند و می توانند دقیق تر آن را حس کنند. جالب اینجاست که این نوع ژنتیکی در شرق آسیا نسبت به اروپا شیوع بیشتری دارد.
اکنون روزهای ابتدایی این تحقیقات است، اما این مطالعه نشان می دهد که به نظر می رسد تنوع جغرافیایی قابل توجهی در این انواع ژن گیرنده های بویایی وجود دارد. محققان در نهایت نتیجه گیری کردند که حس بویایی انسان در فرآیند های انتخاب طبیعی هنوز در حال بهبود است.
این مطالعه جدید در مجله Current Biology منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
داخلی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز خطوط یک شرکت خودروسازی
تسلیت دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی درپی ارتحال آیت الله فاطمی نیا
انتخاب مرکز مشاوره دانشگاه امیرکبیر به عنوان مرکز نمونه کشوری
سند ملی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی بازنگری شد
کپسول بویینگ آماده ارسال به فضا شد
۳۴ نرمافزار دیجیتال برای نظام آموزشی کشور تولید شد
اجرای آزمونهای هوشمند و بدون کاغذ به درستی اطلاعرسانی شود
تولید برق از جلبک برای تأمین انرژی رایانه
استفاده از فناوریهای دیجیتال برای سالمندان/ تسهیل دسترسی همگان به خدمات ICT
وزیر علوم وضعیت آموزش مجازی در سال تحصیلی جدید را توضیح داد
طرح رتبهبندی ایمنی سنگاپور برای سایتهای تجارت الکترونیک
تسلا از ورود به بازار هند منصرف شد
اتصال ۱۰ دستگاه اجرایی به پنجره واحد خدمات دولت/ توسعه ماهوارهها و ماهوارهبرهای بومی در دستورکار
موفقیت در مسیر افزایش آگاهی علمی و فنی پزشکان در مبارزه با کرونا
نسل جدید باتری های فلز هوا تولید شد
شناسایی ۳۸۳ بیمار جدید کرونایی / ۸ نفر دیگر فوت شدند
۴۰ هزار دوز واکسن کرونا در شبانه روز گذشته تزریق شد
دستاوردهای علمی و فنی اولین همایش جامع کووید ۱۹ برای پزشکان
۳ هزار آزمایشگاه پزشکی درگیر کرونا بودند/ وضعیت تولید کیت
راندمان توربینهای بخار با تولید داخل افزایش یافت
دانشگاه حرمت دارد/ هر کس وارد دانشگاه میشود باید شئونات پوشش را رعایت کند
فرصتها و خطرات «متاورس» برای تنوع زیستی و محیط زیست/ از کاهش نیاز انسان به سفر تا گرمایش زمین
عارضه های تزریق ژل و چربی/ فقط نزد پزشک متخصص بروید
وام ۶۰۰ میلیون تومانی تسهیلات خرید یا ساخت مسکن اعضای هیأت علمی/ وام ودیعه ۲۴۰ میلیون تومان شد
قطبنمای اقتصاد دیجیتال ۲۰۲۱ منتشر شد
عارضه های ترزیق ژل و چربی/ فقط نزد پزشک متخصص بروید
جهاد تبیین مهمترین مأموریت مراکز روابط عمومی دانشگاهها است
فارغالتحصیلی سالانه ۱۴۰۰ دانشگاهی در حوزه ارتباطات
کشتی هوایی شناور چینی رکورد زد
نگران شیوع بیماری ها در کشورهای همسایه ایران هستیم/ تاکید بر واکسیناسیون کودکان