میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر وحید قربانی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح با بیان اینکه این تحقیقات با عنوان "بررسی تحلیلی و تجربی رفتار کششی پارچههای دوجداره و خمش کامپوزیتهای پایه سیمانی تقویت شده با آن" اجرایی شده است، گفت: ایران از نظر زمینشناسی به دلیل قرارگیری در کمربند لرزهخیز آلپ-هیمالیا فعال است و طبق برآوردها حدود ۸ درصد از زمینلرزههای دنیا و حدود ۱۷ درصد از زلزلههای بزرگ دنیا در فلات ایران رخ میدهد. بنابراین، ساخت سازههای مقاوم در برابر زلزله در ایران و همچنین تمامی دنیا امری مهم و ضروری به شمار میرود.
قربانی با بیان اینکه در کنار مقاومسازی سازهها، سبکسازی آنها مقوله بسیار مهمی است، اظهار کرد: بتن و فلز دو عنصر اصلی ساخت و ساز و استفاده از آنها اجتنابناپذیر است؛ حال آنکه مواد پایه سیمانی به طور ذاتی ترد و شکننده هستند و در هنگام قرارگیری در مقابل بارها به شدت شکسته میشوند، بنابراین لازم است از این نظر تقویت شوند؛ از این رو در این تحقیقات در صدد برآمدیم تا از ظرفیت بالای منسوجات برای حل مشکل ساخت و ساز استفاده کنیم.
وی در این باره توضیح داد: برای این منظور ابتدا منسوج دوجداره که حالت فضایی سه بعدی دارد، با روشهای تحلیلی و ریاضی مورد بررسی قرار گرفت و سپس از آنها در تقویت و همچنین بالا بردن ظرفیت کرنشی مواد پایه سیمانی استفاده کردیم.
قربانی یکی از ویژگیهای این طرح را بررسی همزمان تحلیلی و تجربی سازه ساختهشده دانست و یادآور شد: به عبارتی آزمونهای پایه سیمانی تقویت شده با پارچه دوجداره ساخته و مورد آزمونهای مکانیکی تجربی قرار گرفت و به طور موازی از روشهای تحلیلی پایهای مانند روش مکانیک شکست برای بررسی سازه استفاده کردیم که نتایج تجربی و تئوری بسیار به هم نزدیک بودند و قابلیت اطمینان بالایی داشتند.
به گفته این محقق، همچنین در هنگام اجرای بخشهای تجربی، علاوه بر تولید آزمونها در قالب آزمایشگاهی، در مساحت کوچکی اجرایی شد، ادامه داد: در قالب کوچک هم نتایج موفقیتآمیز بود و مشخص شد که طرح قابلیت تجاریسازی را دارد؛ چرا که از مواد معمولی در این سازه استفاده کردیم؛ بنابراین در تجاریسازی محصول مشکلی به وجود نمیآید.
وی با بیان اینکه نتیجه طرح انجام شده در صنایع ساخت و ساز و عمران به طور مستقیم قابل استفاده است، گفت: همچنین استفاده از این سازه در زمینه معماری و ساخت سازههای منحنی نیز قابلیت بالایی برای استفاده دارد. به طور کلی این سازهها، از بعد علمی میتواند هر جایی که نیاز به تولید کامپوزیت پایه سیمانی است، به کار گرفته شود. همچنین پارچه تولید شده در صنعت خودرو، هوا-فضا قابل استفاده است.
قربانی با تاکید بر اینکه این طرح در دو قسمت تولید و تحلیل پارچه و تولید و تحلیل کامپوزیت پایه سیمانی اجرایی شد، گفت: بنا داریم از این سازهها در تولید بتنهای توانمند نیز استفاده کنیم. سازه تولید شده قابلیت استفاده در بخشهای مختلفی مانند نمای ساختمانها، کفپوشها، دیوارهای غیرباربر و همچنین عایق صدا، ساخت سازههای منحنی مستحکم و... دارد.
وی با اشاره به ویژگیهای طرح گفت: افزایش مقاومت ماتریس پایه سیمانی، افزایش ظرفیت کرنشی ماتریس پایه سیمانی، تغییر حالت شکست ترد در ماتریس پایه سیمانی و جلوگیری از گسیخته شدن و تکهتکه شدن آن، ارزان و قابل دسترس بودن مواد مورد استفاده برای تولیدپارچه مورد استفاده، قابلیت اجرای آن در بتنهای پیشساخته و همچنین بتن ریزیهای انبوه از ویژگیهای این طرح محسوب میشود.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرو مانند آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا و... پژوهشهای بسیاری در این زمینه صورت گرفته است. تنها نمونه مشابه این طرح در کشور آلمان اجرا شده که در سال 2017 صورت گرفته است که در آن از مواد با کارآیی بالا (الیاف شیشه و الیاف آرامید (کولار)) استفاده شده است.
قربانی با اشاره به مزیتهای رقابتی طرح، گفت: افزایش همزمان مقاومت و ظرفیت کرنشی، ارزان بودن مواد مورد استفاده، قابلیت اجرا در بتنهای پیش ساخته که با قالب تولید میشوند و همچنین بتنریزیهای حجیم، اجرای ساده و هزینه پایین از مزیتهای رقابتی طرح به شمار میروند.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اساتید راهنمای این طرح پروفسور علی اصغر اصغریان جدی، دکتر هادی دبیریان و استاد مشاور آن پروفسور علیاکبر رمضانیانپور از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا