میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، عباس آسوشه ظهر امروز در یک برنامه رادیویی با اشاره به لزوم تکمیل شبکه ملی اطلاعات و انتقاداتی که به عملکرد مجریان این پروژه برای تاخیر در اجرای آن وارد است، اظهار داشت: مصوبات شورای عالی فضای مجازی به رغم اینکه توسط رئیس جمهور ابلاغ می شود اما ضمانت اجرایی روشنی ندارد.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات معادل فضای مجازی نیست بلکه زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی فضای مجازی است، گفت: بسیاری معتقدند که خدمات دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، خدمات محتوایی، تجارت الکترونیک، کسب و کار دیجیتال و آموزشی مجازی جزئی از شبکه ملی اطلاعات هستند اما این تعریف درست نیست. چرا که مطابق با سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، این خدمات روی شبکه ملی شکل می گیرند.
معاون سابق مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات مسیری است که با خدمات پایه مورد نظر، ما را در زندگی روزمره هدایت می کند، ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات متعلق به مردم است، باید آن را ارزیابی کرده و قضاوت کنند که آیا آنطور که شایسته است خدمات آن را دریافت می کنند و سپس به مجریان اجرای این پروژه امتیاز دهند.
وی بر لزوم سهل و آسان بودن دسترسی به این شبکه و نیز کیفیت و سرعت و دقت مناسب آن تاکید کرد و گفت: از سوی دیگر این شبکه باید بستری ایجاد کند که ایمنی کاربران در فضای مجازی را تامین کند و امنیت اطلاعات کاربران تضمین شود.
آسوشه با بیان اینکه در کشور قانون های متعددی برای شبکه ملی اطلاعات وجود دارد، افزود: مصوبات شورای عالی فضای مجازی به رغم آنکه از سوی رئیس جمهور ابلاغ می شود اما ضمانت اجرایی روشنی ندارد و باید ضعف ضمانت اجرایی به شکلی حل و فصل شود. این مصوبات در حد قانون است اما برای آن جرم انگاری نشده است.
مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در سند الزامات شبکه ملی اطلاعات در ۶ محور مشخصات این شبکه با تاکید بر استقلال، کیفیت، سرعت، ارزانی و ایمنی توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است. در همین حال در سال ۹۵ و با توجه به اینکه مجریان طرح معتقد بود که سند الزامات شبکه ملی اطلاعات، تنها به کلیات پرداخته است، سند ضرورت تبیین الزامات ۶ گانه این شبکه در ۱۱ نیز در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید.
آسوشه خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۲ سند، اواخر سال گذشته نیز سند سومی با عنوان معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات مصوب شده است که در آن ۲۱ جز، ۳۰ خدمت و ۵۳ اقدام اساسی برای شبکه ملی اطلاعات شناسایی شده است تا این پروژه کاملا برای مجریان آن ملموس باشد.
وی با اشاره به موضوع پیام رسان های بومی به عنوان یکی از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: مردم پیام رسان با کیفیت می خواهند و به دلیل نبود کیفیت، سراغ پیام رسان های بومی نمی روند. البته پیام رسان های داخلی می توانند خوب شوند؛ همانطور که تلگرام هم از روز اول خوب نبود اما رفته رفته توانست ضعف هایش را رفع کند. ما اگر خدمات و اختیاراتی که به شبکه هایی مانند واتس اپ و اینستاگرام می دهیم را به پیام رسان های بومی بدهیم، آنها هم پیشرفت کرده و خدمات خوبی ارائه خواهند کرد. مردم حق دارند به پیام رسان های خوب و قابل اتکا وصل شوند.
مشاور دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: اجزای شبکه ملی اطلاعات باید در زمان های مشخص مدنظر به نتیجه می رسید اما وزارت ارتباطات از نظر این نتایج عقب است. البته این به این معنی نیست که هیچ کاری نشده باشد. بلکه برای مثال موفقیت سرویس های vod در حال حاضر، نتیجه زحماتی است که در بخشی از شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته است؛ اما به هر ترتیب انتظاری که داریم باید این شبکه بیشتر از میزان فعلی محقق شده باشد.
وی گفت: در این راستا مطابق با دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه گزارش شبکه ملی اطلاعات هر ۳ ماه یکبار به ایشان ارائه شود و ایشان تاکید ویژه ای بر تسریع در اجرای این پروژه دارند، مرکز ملی فضای مجازی نیز نسبت به برگزاری جلسات مستمر و نزدیک با وزارت ارتباطات اقدام کرده است تا قدم به قدم در کنار این وزارتخانه مسائل پیش برود و از جزئیات اقدام در حال انجام، مطلع باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
هزینه برای نخبگان کشور سرمایه گذاری محسوب می شود
۸۰ نخبه در وزارت بهداشت جذب شدند/ اصلاح آییننامههای مرتبط با نخبگان
عزم خود را جزم کردهایم تا مسیر تحصیل دانشجویان علوم پزشکی را تسهیل کنیم
تمهیدات اورژانس تهران در مراسم تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام
پروژه تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی برای توانیابان کمبضاعت آغاز شد
اختلال در اینترنت کشور به دلیل قطعی در خارج
حمایت از شرکتهای نوپا و کارآفرینان طلاب و دانش آموختگان حوزوی
ماده ای که لباس را نامرئی می کند
جلسه وزیر علوم با نمایندگان تشکلهای دانشجویی
آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای آی را معرفی کرد
کاهش ۹۰ درصدی واردات واکسن تب برفکی در کشور به همت دانشبنیانها
بازگشت هیئت مؤلفان لغتنامه به مؤسسه دهخدا
رفع چالش درمان زخمهای دیابتی و مزمن به کمک دانش بنیانها
دانش بنیانها «کیت تشخیص اختلالات ارثی» ساختند
انعقاد تفاهم نامه همکاری پژوهشگاه تربیت بدنی و دانشگاه حلبچه عراق
پذیره نویسی اهداکنندگان سلولهای بنیادی در سازمان انتقال خون
اجرای دقیق ضوابط کنترل و تضمین کیفیت در آزمایشگاه آب و فاضلاب دانشگاه شریف
آمازون محصولات هوش مصنوعی رقیب متا و اوپن ای را معرفی کرد
رئیسی: مصرف گوشت در کشور نصف سرانه استاندارد است
دوره پسادکتری فناورانه در شرکت های دانش بنیان ایجاد میشود
ایران جزو کشورهای پیشرو در اهدای کلیه در خاورمیانه
قول مساعد رئیس دانشگاه امیرکبیر برای پیگیری دغدغههای دانشجویان
نوشیدن مداوم «قهوه» آری یا خیر
از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام
متا به خاطر هوش مصنوعی عاشق انرژی هستهای شد
آغاز ثبت نام نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد از فردا
از آمار نگران کننده مصرف گوشت تا واکنش به عرضه غذاهای حرام گوشت
مبلغ وثیقه تعهدات آموزش رایگان رشتههای علوم پزشکی اعلام شد
آمار نگران کننده از مصرف گوشت و لبنیات در ایران
متا عاشق انرژی هستهای شد