میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات، ابوالقاسم صادقی با بیان اینکه با ظهور فضای مجازی امنیت اطلاعات کاربران با مشکلاتی مواجه شده است، گفت: چندی پیش اطلاعات کاربران برخی نهادها نشت پیدا کرد اما به کسی برنخورد. این در حالی است که اسفندماه سال گذشته گزارشهایی مبنی بر ایمن نبودن امنیت شبکه برخی نهادها اعلام شد که برای برخورد با آن همراه کارشناسان حقوقی در قانون جرائم سایبری بهسختی بندهایی برای مسئولیت نهادهای نگهدارنده اطلاعات شخصی کاربران پیدا کردیم. بنابراین برای ایمن کردن فضای مجازی باید قوانین این حوزه را اصلاح کنیم.
وی گفت: این را بگویم که در حال حاضر اغلب نهادها اهتمام مناسبی برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران ندارند بهطوریکه بسیاری از حداقلهای امنیتی نیز رعایت نمیشود. باید توجه داشت که فضای سایبری فضای باز است که دادههای کاربران از آن به کرات کپی میشود.
صادقی افزود: موضوع نشت اطلاعات در همه جای دنیا اتفاق میافتد بهطوریکه اطلاعات کاربران فیسبوک، یاهو و… نیز افشا شده است اما ما میتوانیم از تجارب این شرکتها استفاده کنیم تا با حملههای اینچنینی مواجه نشویم.
وی بابیان اینکه کلیدیترین چالش ما با صاحبان خدمات در این حوزه است، اظهار کرد: برخی کسبوکارهای بزرگ با گردش مالی زیاد که پیشازاین هم سابقه نشت اطلاعات داشتهاند حتی یک کارشناس امنیت شبکه نیز ندارند وقتی این موضوع در سطح کلان بدون ذکر نام آنها مطرح شد به ما اعتراض کردند؛ این در حالی است که اگر امنیت را بالا نبرند قانونی برای برخورد وجود ندارد.
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با تأکید بر لزوم هوشیاری کاربران و عدم ارائه اطلاعات غیرضروری، تصریح کرد: من برای خرید به فروشگاهی مراجعه کرده بودم که پس از استفاده از کارتخوان، فروشنده از من تقاضای شماره تلفن کرد و بنده به این موضوع اعتراض کردم. زیرا لزومی به ارائه اطلاعات غیرضرور وجود ندارد، کاربران نیز باید نسبت به این موضوعات کوچک هوشیار باشند.
صادقی که در پنجاه و سومین نشست نقد و اندیشه وزارت ارتباطات با موضوع حفظ امنیت اطلاعات کاربران در فضای مجازی سخن میگفت، افزود: اگر مردم لینکهای مورد استفاده خود را به مرکز ماهر ارائه کنند ما آنها را رصد میکنیم و در صورت مشاهده خلأ امنیتی بهصورت عمومی اطلاعرسانی میکنیم. ما از نظر تئوری میتوانیم عهدهدار این مسئولیت باشیم اما نبود قوانین و سرمایه زیرساختی مانع شده است.
وی درباره نصب فیلترشکنها گفت: ۹۹ درصد ابزارهای فیلترشکن برای سوءاستفاده طراحی میشوند. چندی پیش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات راجع به فیلترشکنها و دستهای پشت پرده سؤال پرسیدند که باید بگوییم اینها ابعاد داخلی و خارج از کشور دارند.
صادقی با اشاره به نقش مهم اطلاعرسانی برای کاهش کلاهبرداریها تصریح کرد: تخلفات رانندگی با پخش کلیپهای مختلف در ساعتهای پرمخاطب کاهش یافت؛ بنابراین میتوان با ساخت اینگونه برنامهها برای آگاهسازی مردم از بروز سوءاستفادهها و کلاهبرداریها جلوگیری کرد.
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات درباره شبکه ملی اطلاعات نیز توضیح داد: هدف ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر روزی دشمنان ما را در استفاده از خدمات فضای مجازی محدود کردند زمینگیر نشویم؛ در حال حاضر شرکتهایی مانند گوگل، اپل به دلیل تحریمها محدودیتهایی ایجاد کردهاند که مشکلساز شده است. اما رسانههای معاند از شبکه ملی اطلاعات بهعنوان جنگ رسانهای یاد میکنند، بنابراین این وظیفه ما است که سوءتفاهمها را در این زمینه برای مردم رفع کنیم.
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اقداماتی که در حوزه افزایش امنیت شبکه صورت گرفته است افزود: در سالهای اخیر تلاشهای زیادی برای افزایش امنیت کاربران صورت گرفته که یکی از مهمترین آنها ایجاد رمز پویا بوده است که از ۶۰ تا ۷۰ درصد از کلاهبرداریها جلوگیری شده است. همچنین برای جلوگیری از وقوع حملات، اپلیکیشنهای آلوده در بازارهای اپ را نیز شناسایی کردهایم.
وی بابیان اینکه در قانونگذاری بلاکچین تعیین تکلیف نشده است خاطرنشان کرد: این فناوری مانند چاقوی دو لبه است درصورتیکه در قانون تعیین تکلیف نشود تهدیدهای زیادی برای ما دارد.
منبع : خبرگزاری مهر
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف