میرنیوز
به گزارش ایسنا، بیماری موسوم به «استئوآرتریت» که از آن با آرتروز یا درد مفاصل نیز یاد میشود، یکی از دلایل اصلی نقص عملکردی در افراد است که تأثیر بسزایی بر زندگی شامل تحرک، استقلال و فعالیتهای روزمره دارد و منجر به محدود شدن فعالیتهای تفریحی، ورزشی و شغلی میشود. استئوآرتریت شایعترین بیماری مفصلی است که میتواند منجر به درد مزمن و ناتوانی شدید بیمار شود. خشکی صبحگاهی، کاهش دامنه حرکتی مفصل، درد، سفتی و صدای زانو حین حرکات فعال زانو از ویژگیهای مهم این بیماری هستند که نهتنها توان فعالیت بیماران را کاهش میدهد، بلکه به شکلی منفی بر کیفیت زندگی آنها تأثیر میگذارند.
آنگونه که متخصصان میگویند، بزرگترین عامل خطرساز این بیماری، سن است. اما فشار زیاد، ضربههای شدید، استفاده بیشازحد از مفصل، عدم کارایی رباط صلیبی قدامی و آسیب به مینیسکها نیز میتوانند منجر به استئوآرتریت زانو شوند. درمان این بیماری شامل درمانهای دارویی، جراحی، درمانهای گیاهی و تغذیه مناسب هستند. اما یافتهها حاکی از آن هستند که داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی که بهطورمعمول تجویز میشوند، گاهی خود سبب افزایش تخریب غضروف مفاصل در استئوآرتریت میشوند. ازاینرو بسیاری از پژوهشگران به دنبال روشهای درمانی جدید و کاهش عوارض بیماری هستند تا ضمن اثربخش بودن، عوارض جانبی کمتری نیز داشته باشند.
در همین زمینه، گروهی پنجنفره از متخصصان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان پژوهشی را انجام دادهاند که در آن، تأثیر یک درمان گیاهی برای این مشکل مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، تأثیر استفاده توأم از عصاره زردچوبه، فلفل سیاه و زنجبیل بر میزان درد و عملکرد بیماران مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو مورد بررسی واقع شده است.
در این پژوهش، 60 بیمار مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو با درجه 2 و 3 مشارکت داشتهاند که به دو گروه تقسیم شدند. برای درمان گروه اول از عصاره زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه در یک کپسول تحت عنوان میکسودین استفاده شد و گروه دیگر، درمان متداول با کپسول موسوم به ناپروکسن را بهصورت روزانه و به مدت چهار هفته دریافت کردند. سپس وضعیت این دو گروه با هم مورد مقایسه واقع شد.
نتایج این بررسیها نشان دادند که مصرف کپسول میکسودین بهصورت دو بار در روز به مدت چهار هفته، مشابه با داروی ناپروکسن میتواند منجر به کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو شود.
دراینباره، نیماه بحرینی، استادیار و محقق مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و همکارانش میگوید: «زنجبیل بهعنوان معمولترین فرآورده گیاهی مورد استفاده در بسیاری از کشورها با داشتن ترکیبات فعالی نظیر جینجرولها میتواند به کاهش التهاب و درنتیجه تسکین درد در استئوآرتریت کمک شایانی کند. همچنین زردچوبه نیز یکی از گیاهانی است که در کاهش علائم بالینی بیماریها مورد توجه است. این گیاه حاوی ماده فعال کورکومین است که یک آنتیاکسیدان بسیار قوی بهحساب میآید و خاصیت ضد التهابی دارد».
آنها میافزایند: «علاوه بر اینها، از دیرباز در طب سنتی، فلفل سیاه بهعنوان مسکن دردهای مختلف به کار میرفته است. عامل اصلی تأثیرات دارویی فلفل سیاه، آلکالوئیدی به نام پایپرین است. نتایج مطالعات حاکی از اثرات درمانی فلفل سیاه در کاهش التهاب در بیماران بوده است».
طبق یافتههای این تحقیق که در مجلهای علمی پژوهشی به نام «تحقیقات نظام سلامت» منتشر شدهاند، میتوان گفت که مصرف روزانه عصاره کورکومین، جینجرول و پایپرین به مدت یک ماه میتواند منجر به بهبود درد و عملکرد افراد مبتلابه استئوآرتریت مزمن زانو شود. هرچند به اعتقاد مجریان این پژوهش، میتوان در همین راستا، مطالعاتی با دوره پیگیری طولانیتر را نیز انجام داد.
مجله علمی پژوهشی مورد اشاره که این نتایج جالب توجه را منتشر کرده است، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت