میرنیوز
به گزارش ایسنا، منطقه خاورمیانه واقع در جنوب غربی قاره آسیا، منطقهای استراتژیک از نظر جغرافیایی و انرژی است. این منطقه شامل کشورهای کمتر توسعهیافته و کشورهای در حال توسعه است که از نظر تولید ناخالص داخلی، شاخصهای بهداشتی و ظرفیتها و پوشش سیستمهای بهداشتی با هم بسیار متفاوت هستند.
با توجه به شرایط درگیری و جنگهای اخیر در بیشتر کشورهای خاورمیانه و وضعیت ایران، همچنین اهمیت زیاد اختلالات روانی به عنوان بارزترین چالش سلامت جهانی، پژوهشگران دانشگاههای علوم پزشکی تهران و ایران در مطالعهای وضعیت اختلالات روانی را درکشورهای خاورمیانه در دوره زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ بررسی کردند.
احمدعلی نوربالا، پژوهشگر مرکز تحقیقات طب روانشناختی بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فاروق نعمانی، پژوهشگر علوم مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه همکارانشان در بیمارستان روزبه و دانشگاه علوم پزشکی ایران، در این مطالعه مشارکت داشتند.
این پژوهش بر اساس آخرین دادههای منتشر شده و در دسترس، در پایگاه اطلاعاتی GBD در سال ۱۳۹۸ انجام شد. در این مطالعه اختلالات روانی مثل اسکیزوفرنی، افسردگی، اختلال دوقطبی، اضطراب، اختلال خوردن، اوتیسم، بیشفعالی (ADHD)، اختلال رفتاری و اختلال ذهنی مورد بررسی قرار گرفتند.
در این پژوهش از شاخص دالی (DALY) به عنوان معیاری برای کل بیماری استفاده شد. این شاخص مجموع سالهای عمر از دست رفته به علت مرگ زودرس و ناتوانی ناشی از بیماری را نشان میدهد.
کشورهایی که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند؛ ایران، مصر، ترکیه، عراق، عربستان سعودی، یمن، سوریه، امارات متحده عربی، اردن، فلسطین، لبنان، عمان، کویت، قطر، بحرین و قبرس بودند. برخی از این کشورها به دلیل محدودیتهای اقتصادی و توسعه بهداشتی، عملکرد ضعیفی در ثبت دادهها در پایگاه GBD داشتند.
دادههای استخراجشده از پایگاه اطلاعاتی GBD نشان میدهد که در کشورهای ایران، بحرین و قطر بیشترین بار اختلالات روانی وجود دارد و کشورهای مصر، عراق و یمن کمترین میزان این بار را دارند.
باید توجه داشت که ارزیابی اختلالات و سلامت روان در کشورهایی مثل ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه بیشتر است و دادههای بیشتری در پایگاه اطلاعاتی ثبت شده. در حالی که سایر کشورها در این حوزه نقص اطلاعاتی دارند. بنابراین ممکن است بالا بودن بار اختلالات روانی در ایران به دلیل اطلاعات ثبتشده بیشتر باشد.
یافتهها حاکی از آن است که بار بیماری اختلالات روانی در منطقه خاورمیانه بیشتر از میزان جهانی آن است و همچنین مشخص شد که دو اختلال افسردگی و اضطراب بیشترین میزان بار اختلالات روانی خاورمیانه را دارند و در بین تمامی کشورهای این منطقه اختلال افسردگی و اضطراب در بین زنان بیشتر از مردان است.
نتایج نشان داد که گروه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال بالاترین میزان شاخص دالی اختلالات روانی را به خود اختصاص داده است. اختلالات روانی در این سن، بار پیشبینی شده آینده را بدتر میکند. زیرا این اختلالات در سنین جوانی موجب اثرات سوء زیادی بر جنبههای مختلف زندگی از جمله عملکرد تحصیلی، اشتغال، درآمد، روابط شخصی و مشارکت اجتماعی میشود و بر درآمد و نیروی کار کشور تاثیر زیادی دارد.
این یافتهها به ضرورت توجه سیاستگذاران کشورهای منطقه خاورمیانه برای کاهش شیوع اختلالات روانی تاکید میکند. بر همین اساس پژوهشگران این منطقه پیشنهاد میکنند: «سیاستگذاران کشورهای منطقه از جمله ایران جهت کنترل و کاهش شیوع اختلالات روانی، اقدامات عملی در زمینه بهداشت روان را در اولویتهای سیاسی خود قرار دهند».
نتایج این مطالعه به صورت مقاله با عنوان «بار بیماری اختلالات روانی: مطالعه کشورهای خاورمیانه طی دوره ۲۰۱۷-۲۰۰۰» در فصلنامه علمی پژوهشی سازمان نظامپزشکی منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند