میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوی، چند سالی است که دنیا شاهد توسعه و پیشرفت صنایع مختلفی مانند نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، نظامی، خودروسازی، هستهای و غیره است. این پیشرفتها و بهکارگیری فناوریهای مدرن در این نوع صنایع همیشه با مزایا و معایبی همراه است که گریزی از آنها نیست.
همزمان با دستیابی به فناوریهای جدید و مدرن باید زمینه برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه مانند شکستها، انفجارها، آتشسوزیها و غیره فراهم شود. این اتفاقات خسارات جبرانناپذیر مالی و جانی به صنایع تحمیل میکند. یکی از راههای کارآمد در پیشگیری از اینگونه حوادث، استفاده از روشهای متنوع تستهای غیرمخرب است. روشی که در یک شرکت دانشبنیان بومیسازی شد و در اختیار صنایع قرار گرفت.
به گفته فرخ مرادیفر مدیر عامل یک شرکت دانشبنیان، این تستها را میتوان در هنگام تولید، پس از نصب و راهاندازی به صورت دورهای بدون آسیبرساندن به قطعه و یا تجهیز مورد نظر، استفاده کرد.
وی همچنین گفت: تست التراسونیک، بهدلیل پیشرفتهای زیاد و قابلیتهای فراوان، پرکاربردترین روشها در تستهای غیرمخرب است که به منظور شناسایی و تشخیص عیوب سطحی و داخلی، ضخامت سنجی، کنترل ابعادی و تعیین خواص مکانیکی در قطعات و محصولات صنعتی بدون تخریب آنها، قبل از تولید، در حین تولید، پس از تولید و یا در حین سرویسدهی بهکار میرود.
این فعال دانشبنیان در ادامه بیان کرد: تاکنون بهدلیل فقدان وجود شرکتهای داخلی برای طراحی و ساخت سیستمها و دستگاههای تست التراسونیک مناسب و کارآمد، خصوصا سیستمهای اتوماتیک، تولیدکنندگان ناچار به خریداری و وارد کردن چنین سیستمهایی با قیمتهایی بالا از شرکتهای خارجی بودند.
وی ادامه داد: این کار در کنار هزینههای بالا، وقت و زمان زیادی را هم از شرکتها میگرفت چون تولید کنندگان باید خودشان برای نصب، راهاندازی و رفع مشکلات این دستگاهها اقدام میکردند. البته همه این مشکلات با بروز تحریمها بیشتر هم شد.
این فعال فناور افزود: ما با درک این خلاء و با تکیه بر دانش، تخصص و تجربیات متخصصان ایرانی در حوزه فناوری سیستمها و تجهیزات آلتراسونیک در فرآیند تست و عیبیابی قطعات و محصولات صنعتی، به این عرصه ورود کردیم و موفق به بومیسازی این فناوری شدیم.
مرادیفر همچنین گفت: توانستیم فناوری ساخت سیستمها و دستگاههای اتوماتیک تست و عیبیابی قطعات با استفاده از امواج آلتراسونیک را در کشور بومیسازی کنیم و با قیمت عادلانه و پایینتر از قیمت خارجی در اختیار صنایع مختلف قرار دهیم.
وی افزود: نصب و راهاندازی سیستمهای تست التراسونیک آنلاین و آفلاین در صنایع و کارخانجات مختلف کشور به ویژه کارخانجات لولهسازی از جمله اقدامات این شرکت دانشبنیان است. امروز این شرکت قادر به طراحی انواع سیستمهای تست التراسونیک اتوماتیک و نیمهاتوماتیک، برای استفاده در صنایع مختلف مانند لولههای درز مستقیم و مارپیچ، لولههای بدون درز، پلیتها، مقاطع صنعتی مانند تیرآهن و ریل، خودروسازی، صنایع نیروگاهی، سازهها و غیره است.
منبع : خبرگزاری مهر
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد