میرنیوز
دکتر منصور واعظپور در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی درباره درخواست ملاقات با وزیر علوم برای بیان چالشهای علوم پایه در شرایط فعلی، اظهار کرد: ما چند نامه نوشته بودیم و درخواست ملاقات با تعدادی از مسئولان مانند معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، وزیر علوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشتیم. با دکتر ستاری، معاون علمیوفناوری رییسجمهور یکشنبه گذشته ملاقات داشتیم و قبلتر هم با دکتر سوزنچی، معاون خط مشیگذاری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسهای برگزار شد. پیگیر جلسه با وزیر علوم هم هستیم و به ما قول دادند که هفته آینده این ملاقات انجام خواهد شد.
رئیس انجمن ریاضی با بیان اینکه تصمیم داریم در جلسه با وزیر علوم درباره وضعیت علوم پایه در کشور صحبت کنیم، افزود: علوم پایه متاسفانه در این مدت دچار ضعف شده، در حدی که رهبر معظم انقلاب هم در شهریور ماه امسال طی سخنان خود بر پیشرفت علوم پایه در کشور تاکید کردند و فرمودند باید توجه ویژهای به علوم پایه شود. صحبت ایشان باعث شد مسئولان ما توجه ویژهای به علوم پایه داشته باشند، البته جلساتی هم با دکتر خاکیصدیق، معاون آموزشی وزیر علوم داشتیم و در آن جلسه چالشهای علوم پایه و راهکارها را مطرح کردیم که ایشان هم استقبال کردند.
واعظپور درباره موارد مطرح شده در جلسه با معاون علمی و فناوری رییسجمهور، گفت: در جلسهای که با دکتر ستاری داشتیم، وضعیت علوم پایه را تشریح و بررسی کردیم. تمایل دانشآموزان به انتخاب رشته ریاضی فیزیک در دبیرستانها کم شده و حتی دانشآموزان رشته تجربی هم علاقهای به دروس ریاضی ندارند و سعی میکنند بیشتر بر دروس عمومی تمرکز کنند.
وی افزود: در این جلسه، وضعیت فعلی علوم پایه در دانشگاهها هم مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت درباره اشتغال دانشآموختگان علوم پایه و پژوهش علوم پایه صحبت کردیم. از معاون علمی و فناوری رییسجمهور درخواست کردیم در کنار ستادهای علمیای که این معاونت دارد، یک ستاد علوم پایه هم تشکیل شود تا مسائل مربوط به علوم پایه توسط این ستاد پیگیری شود و از پژوهشهای علوم پایه حمایت کند. دکتر ستاری با این پیشنهاد موافقت کردند و دستور پیگیری دادند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تبعات ادامه وضعیت فعلی در حوزه علوم پایه، گفت: زمانیکه علوم پایه در دبیرستان تضعیف شود که البته متاسفانه در حال حاضر تضعیف شده است، تاثیر خود را فقط بر روی رشتههای علوم پایه دانشگاهی نمیگذارد، بلکه بر روی رشتههای فنی و مهندسی و همچنین رشتههایی همچون اقتصاد و مدیریت نیز میگذارد، زیرا اگر دانشآموزان خوب ما تمایلی به انتخاب رشتههای ریاضی و فیزیک در دبیرستان نداشته باشند، افراد ضعیفتر این رشته را انتخاب میکنند و در آینده حوزه فنی و مهندسی ایران متاثر میشود که این موضوع ما را نگران کرده است.
واعظپور خاطرنشان کرد: موضوع دیگری هم که وجود دارد، بحث رشتههای علوم پایه در دانشگاهها است. با ادامه روند فعلی، دانشجویان خوبی در رشتههای علوم پایه دانشگاهی نخواهیم داشت و پژوهشهای بنیادی و حرکت بر روی مرزهای دانش کاهش مییابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند