میرنیوز
به گزارش ایسنا، طبق مطالعات انجامشده و گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، مشارکت پدر در مراقبتهای بارداری و تامین سلامت مادر، باعث بهبود نتایج بارداری و بهبود روابط پدر و فرزند میشود.
در سالهای اخیر در ایران مشارکت مردان در امور مربوط به بهداشت باروری و سلامت زنان مورد توجه قرار گرفته و حضور مردان در دو جلسه از کلاسهای آمادگی برای زایمان پیشبینی شده است. اما در بسیاری از مراکز همین برنامهها نیز اجرا نمیشود. با توجه به اهمیت این موضوع ناهید مهران و سپیده حاجیان پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به همراه همکارانشان در یک مطالعه مروری، راهکارهای افزایش مشارکت مردان در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان بررسی کردند.
در این مطالعه مقالات بینالمللی و داخلی در خصوص راهکارهای افزایش مشارکت مردان در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان، به صورت مروری بررسی شدند. پس از جستوجو در پایگاههای داده، ۴۸۰۴ مقاله شناسایی شد. بعد از بررسی عناوین مقالات ۱۴۵۹ مقاله به دلیل تکراری بودن حذف شدند. در مرحله نهایی، کیفیت مقالات با معیارهای مشخصی مورد ارزیابی قرار گرفتند و تنها ۱۵ مقاله برای بررسی مروری وارد این مطالعه شد.
با بررسی این مقالات مشخص شد میتوان که با برنامهریزی در چهار حیطه «زنمحور»، «زوجمحور»، «جامعهمحور» و «تسهیلاتمحور»، مشارکت مردان را در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان افزایش داد.
در مطالعاتی که از راهکارهای زنمحور استفاده شده بود، مشخص شد که آموزش زنان باردار به تنهایی، میتواند به طور غیرمستقیم سبب افزایش آگاهی همسران آنها نیز شود. همچنین پیشنهاد شد: «جهت افزایش کارایی آموزش زنان باردار، جلسات آموزشی، همزمان با مراقبتهای دوران بارداری آنها صورت گیرد و برای زنانی که امکان مراجعه حضوری برای دریافت آموزشها ندارند، از روشهای تلفنی و آموزش از راه دور به عنوان یک روش مفید در کنار سایر روشهای آموزشی میتوان استفاده کرد».
مطالعات زوجمحور، بیشترین راهکار مورد استفاده در مطالعات بود و در این روش آموزشها به صورت حضوری یا غیر حضوری انجام شده بود. در این مطالعات مشخص شد که مشارکت همسران میتواند مرگومیر مادران را کاهش دهد.
در مطالعات جامعهمحور به ارائه آموزش و اطلاعات به زنان و مردان جامعه، رانندگان وسایل نقلیه عمومی و آموزش سایر اعضای خانواده زنان باردار (غیر از همسر) پرداختند و از این طریق مشارکت مردان را از طریق همکاری جامعه افزایش دادند.
هدف مطالعات تسهیلاتمحور، آموزش کارکنان مراکز بهداشتی درمانی، کارکنان سلامت جامعه، پزشکان و ماماهای محلی و راهاندازی وبسایت اطلاعاتی و ایمیل بود. این راهکارها پیامدهای مثبت مختلفی مثل افزایش آگاهی زنان باردار و همسرانشان، افزایش تعداد معاینات قبل و بعد از زایمان و افزایش آمادگی زنان برای زایمان، افزایش تعداد موارد زایمان در مراکز مجهز، کاهش بار کاری خانمها، تداوم بیشتر شیردهی، افزایش موارد همراهی کردن مردان در مراقبتهای قبل و حین زایمان، خودکارآمدی بیشتر مردان در مسائل مربوط به شیردهی و... داشت.
به گفته محققان این پژوهش با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد میکنند: «با در نظر گرفتن ملاحظات فرهنگی اجتماعی هر منطقه، راهکارهایی در جهت ارتقای فرهنگ مشارکت مردان در مراقبتهای دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان و رفع موانع فرهنگی موجود در هر منطقه، طراحی و اجرا گردد».
نتایج این مطالعه در آخرین شماره مجله «حیات» وابسته به دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند