میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، رضا ضرغامی عضو هیئت علمی این پژوهشگاه و مجری پروژه ردیابی ویروسها و سالمسازی پایه و ارقام زردآلو درباره اهمیت این طرح گفت: طبق آخرین آمار فائو، ایران با تولید سالانه ۲۴۰ هزار تن زردآلو، پنجمین تولیدکنننده بزرگ این محصول مهم باغی در جهان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۵۷ هزار هکتار از باغات کشور که حدود یک چهارم سطح باغات میوههای هسته دار کشور را شامل میشود زیرکشت زردآلو قرار دارد. البته میانگین عملکرد این محصول در کشور حدود ۶.۶ تن در هکتار است که عملکرد چندان قابل قبولی نیست.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: از جمله دلایل عمده پایین بودن سطح کمی و کیفی تولید زردآلو در کشور، ناآشنایی یا کم توجهی کشاورزان به نکات علمی پرورش زردآلو و مدیریت سنتی این محصول و علاوه بر آن آلودگی ویروسی این درختان است.
وی افزود: بیماریهای ویروسی باعث کاهش عملکرد محصول میشوند و برای مدت طولانی میتواند عامل محدودکنندهای در توسعه پایدارتولیدات کشاورزی شود. به عنوان مثال، ویروس آبله آلو (PPV)، یکی از جدیدترین ویروسهای بیماریزا است که به درختان میوه جنس Prunus حمله میکند و تقریبا در تمام کشورهای تولیدکننده میوههای هستهدار، به طورگسترده وجود دارد.
ضرغامی بیان کرد: تولید گیاهان عاری از ویروس برای کنترل بیماریهای ویروسی، وارد کردن ارقام جدید از کشورهای دیگر، مبادله مواد اصلاح شده بین کشورها یا مناطق داخل کشور و حفظ ژرم پلاسم گیاهی اقداماتی ضروری است. با دانش امروزی، تکنیک کشت بافت تنها روش موثر برای حذف ویروس است. روشهای مبتنی بر ترموتراپی در شرایط درون شیشهای، ترکیب ترموتراپی با کشت مریستم، شیمی درمانی، ریزپیوندی و سرما درمانی تقریبا برای حذف موثر ویروسهای مختلف تمام محصولات مهم اقتصادی با موفقیت استفاده شده است.
وی گفت: در این راستا پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در قالب تفاهمنامهای چهارجانبه با موسسه تحقیقات علوم باغبانی، موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اقدام به اجرای برنامه سالمسازی و تکثیر ارقام و پایههای درختان باغی مهم کشور کرده است.
مجری پروژه ردیابی ویروسها و سالمسازی پایه و ارقام زردآلو تصریح کرد: دانش فنی ردیابی ویروسها و سالمسازی برای پایه میروبالان و ارقام زردآلو شمس، نصیری، قیسی، اردوباد و شاهرودی تهیه و تدوین شده است. در حال حاضر فرآیند سالم سازی ارقام شاهرودی، نصیری و قیسی و پایه میروبالان به پایان رسیده و با تایید عاری از ویروس بودن این ارقام با استفاده از تکنیک RT-PCR و تکثیر کشت بافتی آنها، نمونه ها آماده ارسال به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال جهت تایید نهایی هستند.
وی خاطرنشان کرد: دو رقم سالم سازی شده زردآلو (شمس و اردوباد) نیز اکنون در مرحله تکثیر است. در صورت نیاز بخش خصوصی به این ارقام و پایه اصلاح شده، پژوهشگاه آماده انتقال مواد گیاهی سالم است. در ضمن پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی آمادگی دارد برای ارقام و پایههای مورد نظر بخش خصوصی پس از عقد قرارداد فرآیند سالم سازی را انجام دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟