میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر هومان کعبی، عضو هیئتعلمی گروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز دراین خصوص گفت: دستگاه تنفس مصنوعی، دستگاهی حیاتی برای بیماران حاد تنفسی ازجمله کووید ۱۹ است.
وی افزود: با شیوع بیماری کرونا به دلیل گران بودن دستگاه ونتیلاتور، بسیاری از کشورها در تلاش برای ساخت نمونههای ارزانقیمت این دستگاه هستند و دانشگاههای مختلفی در دنیا طراحی دستگاههای ارزانقیمت را شروع کردند؛ این کار ابتدا در دانشگاه MIT "موسسه تکنولوژی ماساچوست" آغاز شد و متخصصان از کشورهای مختلف در اجرای این پروژه همکاری دارند.
سازنده دستگاه تنفس مصنوعی در دانشگاه شهیدچمران اهواز، اظهار کرد: ازاینرو در این دانشگاه تصمیم گرفته شد بصورت مستقل ساخت دستگاه ونتیلاتور انجام شود؛ زیرا به تواناییهای علمی اعضای هیئتعلمی دانشگاه خودمان باور داشتیم.
دکتر کعبی گفت: این دستگاه بر پایه استفاده از ابزار تنفس مصنوعی دستی (آمبوبگ) ساختهشده که پزشکان بیهوشی برای کمک به بیماران در اتاقهای عمل از آن استفاده میکنند و دستگاه ساختهشده در دانشگاه شهید چمران اهواز با حجم، فشار و تعداد تنفسی که برای آن تعریف میشود، میتواند به تنفس بیماران کمک کند.
وی ادامه داد: دستگاههای پیشرفتهتر و گرانتری نیز وجود دارد، اما مزیت دستگاه تنفس مصنوعی ساختهشده در دانشگاه شهید چمران اهواز ارزانتر بودن و عمق ساخت داخل آن در وضعیت فعلی و شیوع بیماری کرونا است؛ زیرا نمایشگر، راهانداز دستگاه، پردازنده، نرمافزار و سختافزار آن در این دانشگاه ساختهشده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه دستگاههای تنفس مصنوعی بر پایه قابلیتهای کاری دستهبندی و قیمتگذاری میشوند، عنوان کرد: یک دستگاه حرفهای تنفس مصنوعی چند صد میلیون تومان قیمتگذاری میشود و عموماً بصورت قطعات منفصله در کشور مونتاژ میشود؛ وقتی بتوانیم این دستگاه را با اخذ مجوزهای استاندارد و با دانش فنی بومی در کشور بسازیم، بیش از ۵۰ درصد ارزشافزوده خواهد داشت و علاوه بر کاهش هزینهها میتواند اشتغالزا هم باشد.
دکتر کعبی با اشاره به اینکه برای اخذ استانداردهای پزشکی نیاز است همکاریهای لازم بین دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه علوم پزشکی اهواز و اداره کل استاندارد انجام شود، گفت: در این زمینه مستندات لازم جمعآوریشده و پیگیریها در حال انجام است.
دکتر نوید علایی شینی، مدیرگروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز اظهار کرد: این دستگاه در صورت حمایت بخشهای مختلف دانشگاه و سایر دستگاههای مرتبط قابلیت توسعه بیشتر را دارد و میتواند مراحل تولید نمونه آزمایشگاهی و نیمهصنعتی را طی کرده و بهعنوان محصولی از این دانشگاه وارد بازار شود.
بر اساس اعلام وزارت علوم، با شیوع ویروس کرونا در کشور ساخت دستگاه تنفس مصنوعی به منظور بومی سازی این دانش، در برخی از دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد دانشگاههای کشور آغاز شده است که خوشبختانه با تکیه بر تواناییهای علمی استادان دانشگاه شهیدچمران اهواز، ساخت نمونه آزمایشگاهی این دستگاه در این دانشگاه انجام شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد