میرنیوز
وحید بذر افشان، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با ایسنا تولید زخمپوشهای حامل دارو با فناوری نانو را از دستاوردهای این شرکت دانست و ادامه داد: این زخم پوشها دارای دو بخش نانو الیاف و مواد سوپرجاذب پلیمری هستند که این مواد سوپر جاذب توانایی جذب آب، عفونت و مایعات بیولوژیکی را دارد و این امر موجب سرعت بخشیدن به درمان خواهد شد.
وی با بیان اینکه این زخمپوش، حاوی ژل حامل دارو و ترکیبی از پلیمرها است که در ترمیم زخم موثرند و به زخم نمیچسبد، اظهار کرد: امروزه در سراسر دنیا برای بهبود و سرعت بخشی به درمان زخم از زخمپوشهای حامل دارو استفاده میشود که دارای پارامترهای گوناگونی هستند و هرکدام برای درمان زخمهای خاصی به کار میروند.
بذرافشان با تاکید بر اینکه زخمپوشها معمولا تنها توانایی دارورسانی و ترمیم زخم را دارند، خاطر نشان کرد: اما برای بهبود عملکرد دارو بهتر است خون و عفونتهای ناشی از زخم نیز در حین دارو رسانی، پاکسازی شود. برای این منظور زخمپوشی را تهیه کردیم که علاوه بر رهایش آنتیبیوتیک و ویتامین C برای ترمیم زخم، خاصیت جذب عفونت و خون ناشی از زخم را داشته باشد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این زخمپوش حاوی داروهای "آنتیبیوتیک"، "روی" و "زینک" است، یادآور شد: روش مورد استفاده در این طرح "فرس اسپلینگ" است و از آنجایی که در این روش از ولتاژ الکتریکی استفاده نمیشود، اثری بر روی دارو ندارد و میتوان برای لود هر نوع مواد دارویی استفاده کرد.
وی زخمپوش تولید شده را دارای خواص زیست تخریبپذیر دانست و یادآور شد: زمانی که این زخمپوش بر روی زخم قرار داده میشود، شروع به تجزیه میکند، ضمن آنکه داروی لود شده بر روی آن نیز به طور یکسان در زخم رهاسازی میشود.
این محقق در این باره توضیح داد: برای تولید نانو الیاف از دو روش استفاده میشود که یک روش آن دارای ولتاژ الکتریکی بالا است و این ولتاژ میتواند بر روی دارو اثرگذار باشد و آن را از بین ببرد، ولی روش فرس اسپلینگ تنها بر اساس خواص ذاتی ماده برای تولید نانو الیاف بهره میبرد.
بذرافشار با تاکید بر اینکه دارو در این زخمپوشها داخل نانو الیاف قرار داده شده است، گفت: نانوالیاف به دلیل سطح مقطع زیادی که دارد، میتواند در تماس کامل با زخم باشد و به همین دلیل رهایش دارو در تمام سطوح زخم صورت میگیرد و به صورت همسطح در کل زخم، رهایش دارو وجود خواهد داشت.
وی اضافه کرد: پروسه درمانی با این زخمپوش بین ۷ تا١٠ روز به طول میانجامد و از آن میتوان علاوه بر زخمها، در درمان زخم بستر و سوختگیها با استفاده از داروهای مورد نیاز این نوع زخمها نیز استفاده کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت