میرنیوز
مسعود شکرانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بازار کالاها و تجهیزات فناوری اطلاعات در بحران کرونا اظهار داشت: به دلیل شیوع کرونا، دستگاههای اجرایی و دولتی و سازمان ها به سمت به روزرسانی تجهیزات زیرساختی، امنیتی و شبکه روی آورده اند تا بتوانند سرویس های مربوط به دورکاری را به درستی مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه علاوه بر دستگاههای دولتی، دانشگاهها و شبکه آموزش و پرورش نیز نیازمند برگزاری کلاس های مجازی هستند، گفت: به دلیل نبود تجهیزات زیرساختی و شبکه، موضوع آموزش از راه دور نیز با مشکلات کیفی در کشور مواجه است.
شکرانی افزود: بررسی ها نشان می دهد که حجم مناقصات خرید تجهیزات زیرساختی، امنیت و شبکه از سوی دستگاههای دولتی نسبت به سال گذشته و به رغم افزایش نرخ دلار، با افزایش قابل توجهی روبه رو شده است و از فروردین سال ۹۸ تا فروردین سال ۹۹ حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد داشته است. چرا که به نظر می رسد بسیاری از دستگاههای اجرایی در حال به روزرسانی تجهیزات شبکه های کامپیوتری خود هستند.
عضو کمیسیون شبکه و سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای با اشاره به اینکه در سال ۹۷ و به دنبال افزایش نرخ ارز و نوسانات دلار، بسیاری از مناقصات دولتی باطل شد، گفت: در سال ۹۸ مناقصات خرید تجهیزات شبکه از سوی دولت مجددا آغاز شد و این اقدام در دو ماه ابتدای امسال با رشد چشمگیری همراه شده و برآورد می شود که از نظر حجم و رقم مناقصات، در مجموع شاهد رشد ۳۵ درصدی مناقصات خرید تجهیزات کامپیوتری باشیم.
بانک مرکزی یک مورد ارز هم تخصیص نداد
وی با اشاره به مشکلات مربوط به تامین و تخصیص ارز نیمایی برای کالاهای مربوط به تجهیزات شبکه های کامپیوتری گفت: این درحالی است که بانک مرکزی از روز ۱۷ فروردین که کار خود را آغاز کرده تاکنون حتی یک مورد نیز تخصیص ارز به تجهیزات زیرساختی شبکه نداشته است و حتی گواهی ثبت آماری نیز صادر نمی کند.
شکرانی با بیان اینکه پیش از این گفته شده بود که کالاهای کامپیوتری که در گروه ۲۱، ۲۲ و ۲۳ قرار می گیرند مشمول ارز نیمایی می شوند، ادامه داد: این درحالی است که واردکنندگان این تجهیزات به دلیل لزوم سرعت عمل در ترخیص تجهیزات شبکه از ارز نیمایی صرفنظر کرده و بدون انتقال ارز و با ارز آزاد به واردات رضایت داده اند اما هم اکنون بانک مرکزی با عدم صدور گواهی ثبت آماری، حتی جلوی این نوع واردات را نیز گرفته است.
۹۵ درصد تجهیزات حوزه IT مشمول تحریم بین المللی است
وی با تاکید براینکه بیش از ۴ ماه است که تجهیزات زیرساختی شبکه های کامپیوتری در گمرک مانده و امکان ترخیص برای آنها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بیش از ۹۵ درصد تجهیزات حوزه IT، مشمول تحریم بین المللی است و واردات آن با راهکارهای مختلف و دشواری صورت می گیرد تا به ایران برسد. اما پس از طی مشکلات متعدد تحریم، این کالاها باید مدت ها به دلیل بروکراسی اداری و سخت گیری ها در گمرک بماند و با مشکلات ترخیص مواجه شود.
عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای با بیان اینکه تجهیزات شبکه و امنیت، زیرساخت ارتباطی کشور محسوب می شوند، گفت: به دلیل نابسامانی های موجود، کالا در گمرک مانده و هزینه بخش خصوصی بلوکه می شود و از سوی دیگر کالاهای مدنظر به شرکت های دولتی نیز نمی رسد و بخش خصوصی باید خسارات تاخیر در تحویل را نیز پرداخت کند.
۵۰ درصد فعالان بازار IT به بازارهای دیگر رفتند
شکرانی افزود: وضعیت نابسامان این حوزه باعث شده که نسبت به سال ۹۷ بیش از ۵۰ درصد از فعالان و واردکنندگان IT، از این بخش خارج شده و به مشاغلی مانند خرید و فروش ویلا، طلا و سکه و بازار بورس وارد شده اند. بسیاری از واردکنندگان اقدام به واردات نمی کنند چون دردسر این فعالیت زیاد است.
وی با اشاره به مشکلاتی که شرکت های واردکننده تجهیزات کامپیوتری در واحد تخصیص ارز بانک مرکزی با آن روبرو هستند، اضافه کرد: پیش از این مشکلات واردات به موضوع ثبت و سفارش وزارت صنعت مربوط می شد اما هم اکنون این مشکل حل شده اما بانک مرکزی با عدم صدور گواهی ثبت آماری و کد ساتا ، ترخیص کالا را با مشکل مواجه کرده است.
عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای با بیان اینکه متاسفانه رئیس بانک مرکزی در حال مصاحبه درمانی است و اوضاع را خوب توصیف کرده و می گوید دسترسی به منابع بهتر شده است، تاکید کرد: این اظهارات برای فعالان اقتصادی کاربردی ندارد. چرا که بیش از ۴۰ روز است که تجهیزات زیرساختی و شبکه در گمرک مانده و ترخیص نمی شود.
وی با اشاره به اینکه کالاهای IT و تجهیزات سرور و شبکه دارای ارزبری چند میلیون یورویی هستند و نمونه تولید داخل هم ندارند، گفت: سامانه ای که در واحد تخصیص ارز بانک مرکزی طراحی شده به گونه ای است که تا ۲۱ روز از زمانی که درخواست خود را اعلام می کنیم هیچ ترتیب اثری به درخواست داده نمی شود. این درحالی است که شرکت ها، میلیاردها تومان ضمانت نامه بانکی برای مناقصات گذاشته و متعهد هستند اما به دلیل این فرآیند زمان بر و نوسانات ارزی، دچار زیان هنگفت می شوند.
افزایش ۳ برابری قیمت کالاهای مصرفی کامپیوتری
شکرانی در مورد وضعیت بازار کالاهای مصرفی کامپیوتری مانند نوت بوک و لپ تاپ نیز گفت: نسبت به بهمن ماه ۹۸ بسیاری از کالاها تا حدود ۳ برابر افزایش قیمت داشته اند.
وی با اشاره به نابسامانی در بازار کالاهای مصرفی افزود: نوت بوکی که در بهمن ۹۸ حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت داشته هم اکنون و به دلیل نوسانات نرخ ارز و سایر شرایط به حدود ۸ میلیون تومان رسیده است. شواهد نشان می دهد که کالاهای مصرفی کامپیوتری حدود ۲ تا ۳ برابر افزایش قیمت نسبت به قبل از عید دارند.
منبع : خبرگزاری مهر
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف