میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی قانعی در دومین روز از هفتمین نشست برنامه "تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی" که به صورت آنلاین برگزار میشود، با اشاره به تجربیات کشور در زمینه مقابله با ویروس کرونا، افزود: در روزهای ابتدایی از مردم خواستیم که به غیر از موارد خاص برای انجام تست به بیمارستانها مراجعه نکنند که این استراتژی مناسبی نبود؛ چراکه بیماران زمانی به بیمارستان مراجعه کردند که بیماری را به سایر افراد منتقل کرده بودند.
وی در خانه ماندن را شیوه مناسب برای کاهش شیوع دانست و ادامه داد: به منظور شناسایی مبتلایان با آنها تماس گرفتیم و با پرسش در زمینه علایم آنها، افراد مشکوک را به نزدیکترین مراکز درمانی هدایت کردیم.
قانعی با بیان اینکه این شیوه موجب جداسازی افراد بیمار از افراد سالم شد، اظهار کرد: درس دیگری که در این زمینه گرفتیم این بود که خودکفا باشیم. ما با شیوع این ویروس نیاز به کیتهاس RTPC داشتیم که در این راستا از شرکتهای فناور و دانش بنیان خواستیم تا کیتهای مورد نیاز برای این ویروس را تولید کنند که 50 شرکت محصولات خود را عرضه کردند و پس از ارزیابیها محصولات 5 شرکت مورد پذیرش قرار گرفت.
رییس کمیته علمی ستاد کرونا نیاز کشور به دستگاه ونتیلاتور را از دیگر زمینههای نیازمندی کشور در شرایط اپیدمی نام برد و یادآور شد: در روزهای اول روزی سه دستگاه ونتیلاتور تولید میشد که در حال حاضر این عدد به روزی 30 دستگاه رسیده است.
وی خودکفایی کشور در تولید ماسک را از دیگر فعالیت شرکتهای ایرانی عنوان کرد و گفت: این اپیدمی به ما آموخت که چگونه در حوزههای مختلف به خودکفایی برسیم.
قانعی تشکیل کمیته علمی برای تدوین دستورالعمل را از دیگر اقدامات انجام شده نام برد و افزود: برخی داروها در پروتکل درمانی بیماران مبتلا به این ویروس پیشنهاد شد که بر اساس استراتژیها این داروها مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده از این مطالعات از طریق دستور العملهای ملی برای مداخلات پزشکی ارائه میشود.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اقدامات کشور برای تولید واکسن، خاطر نشان کرد: از سالهای گذشته برخی از شرکتهای فناور در زمینه تولید واکسن فعال بودند و از آنها خواستیم واکسن آنفلوآنزا را تولید کنند؛ چرا که با شروع فصل سرما با کمبود این واکسن مواجه میشویم و در حال حاضر 5 شرکت در این حوزه فعال هستند.
قانعی اشتراک گذاری اطلاعات را از دیگر تجربیات کشور در شرایط فعلی نام برد و اظهار کرد: علاوه بر آن ما باید بیمارستانها را برای موج دوم شیوع این ویروس آماده کنیم؛ چرا که در موج اول بیمارستان به درمان بیماران مبتلا اختصاص داده شد و از پذیرش بیماران سرطان و سایر بیماریها اجتناب کردند.
وی ادامه داد: در این راستا درصدد هستیم که در همه بیمارستانها بخش مربوط به کرونا ایجاد شود و سایر بخشها به ارائه خدمات خود ادامه دهند.
وی با تاکید بر همکاری کشورها برای تولید واکسن مرتبط با کرونا گفت: باید یک راهی وجود داشته باشد برای اینکه کشورها با همدیگر همکاری کنند و به تولید واکسن برسند. تکنولوژی تولید واکسن تکنولوژی نیست که به یک کشور محدود شود ؛اگر چند کشور با یکدیگر همکاری کنند بازار خوبی برای واکسن به وجود میآید ضمن اینکه در زمان کوتاه به نتیجه میرسیم و هزینه تحقیقات بین کشورها تقسیم میشود.
به گفته رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا، ضروری است که کشورها با یکدیگر همکاری کنند.
قانعی خاطر نشان کرد: البته که همکاری در این بحران سخت است اما اگر بازیگران منطقهای راضی باشند این همکاریها میتواند صورت بگیرد تا برای مبارزه به موج دوم این بیماری نیاز کشور ها مرتفع شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت