میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان امروز در بیست و هشتمین کنفرانس بینالمللی انجمن مهندسان مکانیک ایران با بیان این که کشوری مانند ایران باید به پیشرفتهای وسیعی برسد، افزود: کمتر کشوری مانند ایران دارای تنوع آموزشی، آمایشی و نخبگانی وسیع و امکانات استراتژیک و جغرافیایی است که این عوامل از جمله عوامل انگیزشی پیشرفت است.
وی با اشاره به عدم همکاری کشورهای غربی با ایران، اظهار کرد: این کشورها به دلیل روحیه سلطهطلبی که دارند، از همکاری با ایران ممانعت به عمل آوردند و این امر موجب شد تا جوانان کشور برای پیشرفت کشور گامهای اساسی بردارند.
کبگانیان با اشاره به تاکیدات و تصمیمات کشور برای توسعه اقتصاد دانشبنیان با بیان این که این اقتصاد به طور کامل در کشور شکل نگرفته است، ادامه داد: موضوع اقتصاد نفتی برای حذف از اقتصاد کشور نیاز به زمان طولانی دارد، ولی در تفکرات تصمیمگیران این است که به جای تکیه بر نفت بر دانش اتکا شود.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان این که در این راستا نقش متخصصان فنی و مهندسی پر رنگتر است، یادآور شد: علیرغم جفایی که به این حوزه شده است، ولی این حوزه میتواند در رفع چالشها موثر باشد؛ در حال حاضر هجوم دبیرستانیها به سمت رشتههای تجربی است و بررسی آمارها نشان میدهد که ما در این زمینه آمار خوبی نداریم.
کبگانیان با اشاره به گفتههای وزیر بهداشت در زمینه پایین بودن آیکیو برای ورودیهای رشته تجربی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر رشد تقاضا برای ورود به رشتههای تجربی یک رشد کاریکاتوری دارد و این امر موجب میشود که افراد دارای هوش بالا دچار سرخوردگی شوند.
قائم مقام ستاد توسعه فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم بازنگری در پژوهش دانشجویان رشته پزشکی، یادآور شد: بر اساس یک پیشنهاد اولیه که مورد پذیرش قرار گرفته است، قرار است در چند سال آینده ورودی به رشتههای پزشکی از مسیر یکی از رشتههای مهندسی یا علوم پایه عبور کند.
به گفته وی، فردی که با بدن انسان سرو کار دارد، نیاز است تا اطلاعات مبنایی در خصوص علوم پایه و مهندسی داشته باشد.
وی با اشاره به نقش رشتههای فنی و مهندسی در توسعه کشور، یادآور شد: در صنایع ممکن است که از روشهای گوناگون اقدام به واردات برخی قطعات شود، ولی در حوزه مهندسی مکانیک باید فرد از ابتدا وارد بخشهای طراحی و ساخت شود. هنر در کارخانه داشتن نیست، بلکه صنعتداری مهم است.
قائم مقام ستاد توسعه فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی سازگاری رشته مهندسی مکانیک با همه زمینهها را از مزایای این رشته دانست و یادآور شد: نمونه آن هوش مصنوعی است که سند آن در ستاد نقشه راهبری در حال تدوین است و بررسیها نشان میدهد که در آینده مهندسی مکانیک خود را با پیشرفتهای سراسر جهان تطبیق خواهد داد.
وی با انتقاد از ورود نخبگان به رشتههای درآمدزا دلیل آن را افول صنایع دانشی دانست و یادآور شد: این در حالی است که اگر تا دو سال آینده را با حوصله طی کنیم، اطمینان داریم که این رشته جایگاه خوبی خواهد داشت.
کبگانیان همچنین خاطر نشان کرد: علاوه بر آن ما از وزارت آموزش و پرورش خواستیم که در زمینه روشن کردن زمینه کاری جوانان و هدایت تحصیلی آنها شفافسازی صورت گیرد.
قائم مقام ستاد توسعه فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، اضافه کرد: بسیاری از اساتید گله دارند که قابلیتهای هوشی در ورودیهای جدید کاهش یافته که قطعا این یک کسالت مقطعی است و برطرف خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد