میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رامین کردی،با حضور در روز نخست سمپوزیوم- وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا با اشاره به اینکه شیوع کرونا سؤالات و مسائل بسیاری در حیطه بینالمللی سازی آموزش عالی را نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان مطرح کرده است، گفت: مهمترین مسائل در این حیطه متمرکز بر آینده دانشگاهها در جذب و حفظ دانشجویان خارجی، همکاریهای پژوهشی مشترک بینالمللی، تعاملات میان دانشگاهی، ترددهای بینالمللی و محدودیتهای سفر اساتید و دانشجویان است.
کاهش ۲۰ درصدی تقاضای تحصیل در خارج به دلیل کرونا
وی تصریح کرد: در حیطه آموزش بینالملل، بیشترین نگرانی مؤسسات آموزش عالی دنیا کاهش تعداد متقاضیان خارجی و عدم بازگشت دانشجویان به دانشگاههای محل تحصیل خود است که در برخی از برآوردها تا ۲۰ درصد دانشجویان را شامل میشود.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه دانشگاهها و مراکز علمی جهان در پژوهشهای بینالملل تا حد زیادی راه خود را یافتهاند و با تمرکز بر تحقیقات مرتبط با کرونا همکاریهای مختلفی را رقم زدهاند، اظهار داشت: در این میان کاهش ترددهای بینالمللی و محدودیتهای سفر، چشمانداز بینالمللی سازی آموزش عالی را تحتالشعاع قرار داده و بسیاری از مراکز علمی را به سمت و سوی آموزشهای برخط یا الکترونیکی و برگزاری رویدادها و گردهماییهای آنلاین سوق داده است.
کردی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به عنوان مجموعهای که سالهاست بینالمللی سازی را در رأس فعالیتهای خود قرار داده، با هدف حفظ مرجعیت علمی در سطح منطقه، آگاهی از دیدگاههای صاحبنظران ایرانی و خارجی در خصوص آینده بینالمللی سازی آموزش عالی و پاسخ به سؤالات و مسائل مراکز علمی و دانشگاهی در این باره، سمپوزیوم-وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا را برنامهریزی کرده که از امروز شاهد برگزاری آن هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از مباحثی که طی این سمپوزیوم-وبینار مطرح میشود، بتوان استراتژیها و برنامههای بهتری را برای بینالمللی سازی دانشگاه در زمان زندگی با کرونا اجرایی کرد.
کردی با بیان اینکه بین المللی سازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود شیوع ویروس کرونا و مسائل مربوط به آن تداوم داشته است، گفت: در همین راستا برنامه عملیاتی شناور معاونت بینالملل در سال ۹۹ با همکاری مدیران ستادی و معاونان بینالملل دانشکدهها تدوین و اواخر فروردینماه به واحدهای زیرمجموعه ابلاغ شد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: همچنین با تکیه بر گزارشها و تحقیقات مؤسسات معتبر بینالمللی چون QS و Times Higher Education در خصوص چشمانداز آموزش عالی جهان تحت تأثیر شیوع کرونا، اقداماتی چون همراهی با دانشجویان برای بازگشت به کشورهایشان با همکاری سفارتخانهها، ایجاد فضایی ایمن برای دانشجویان بینالمللی ساکن در خوابگاهها و قرنطینه دانشجویان مبتلا و یا مشکوک به کرونا در ابتدای راه اجرایی شد.
آموزش مجازی بخش اعظم دروس تئوری دانشجویان بینالملل
وی با اشاره به اینکه در بحث آموزش بینالملل، بخش اعظم دروس تئوری دانشجویان بینالملل و کلاسهای زبان فارسی و انگلیسی آنها در سامانه نوید بارگذاری و به صورت مجازی ارائه شد، گفت: با توجه به مشکل دسترسی به این سامانه در برخی از کشورها، سیستم VCampus جایگزین شد و در ادامه نیز به دنبال افزایش کیفیت دروس آنلاین برای دانشجویان هستیم.
کردی از تدوین پروتکل بازگشت دانشجویان بینالمللی به دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: در صورت تصمیم نهایی ستاد مقابله کرونا، در تلاش برای بازگرداندن دانشجویانی که به دلیل همه گیری کرونا به کشورهای خود مراجعه کرده اند، از اول تیرماه سال جاری هستیم.
راه اندازی کمپین بینالمللی مبارزه با کرونا به ۲۰ زبان
وی به راه اندازی کمپین بینالمللی مبارزه با کرونا (Corona Fighters) از ابتدای اسفند ۹۸ با اهدافی چون افزایش سطح آگاهی جامعه در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی و به اشتراک گذاشتن درس آموختهها و تجربیات کسب شده و راهحلهای درمانی و مدیریتی مؤثر در ایران با متولیان سلامت در سایر کشورها اشاره کرد و افزود: تولیدات مختلف این کمپین در زمینه پیشگیری و درمان کرونا به ۲۰ زبان مختلف به ویژه چهار زبان اصلی منطقه (انگلیسی، عربی، اردو و فارسی) تولید و منتشر می شود.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: همچنین با همکاری بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه، نسبت به برگزاری وبینارهای بینالمللی با هدف انتقال تجربیات کسب شده و نمایش توانمندیها و ظرفیتهای موجود در زمینه پیشگیری و درمان COVID-۱۹ اقدام شده است.
کردی خاطرنشان کرد: این در حالی است که با راهاندازی صفحه TUMS COVID-۱۹ در سایت انگلیسی دانشگاه، فعالیتهایی چون پژوهشهای در حال انجام، مقالات منتشر شده، وبینارهای بینالمللی، گاید لاین های پیشگیری و درمان و فعالیتهای کمپینی دانشجویان دانشگاه اطلاعرسانی و بهروزرسانی میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
امکان ثبت نام برخی پذیرفتهشدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در دانشگاهها فراهم شد
تمدید فرصت پذیرش بدون آزمون کاردانی فنی و حرفهای؛ رشتههای جدید اعلام شد
مهلت انتخاب رشته در مرحله تکمیل ظرفیت کاردانی به کارشناسی تمدید شد
گیاه دارویی «وج» نویدبخش درمان آلزایمر
دیدار مسئولان آموزش عالی ایران و عراق برای هماهنگی در راستای برگزاری هفته علم
۷۰ هزار نفر در تکمیل ظرفیت رشتههای بدون آزمون ۱۴۰۳ ثبتنام کردند
حضور مستقل شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاه بینالمللی شیراز متالکس
نرمافزار هوشمند حضور و غیاب طراحی شد
۱۷۰۰۰ محصول دانشبنیان تایید شده در کشور وجود دارد؛ روزآمدسازی محصولات
ایجاد سرفصلها و دورههای جدید در دستور کار دانشگاه مهارت
دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته ای اروپا (CERN) پیوست
محرومیت ثبت نام در کنکور ۱۴۰۴ برای برخی داوطلبان لغو شد
نخستین المپیاد علمی و مهارتی ویژه دانشجویان دارای معلولیت برگزار میشود
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما فراهم شد
سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری منصوب شد
نتایج آزمون EPT دی ماه دانشگاه آزاد اعلام شد
امکان تزریق واکسن آنفلوانزا تا آخر فصل سرما وجود دارد
افزایش تولید پنبه در اراضی شور کشور توسط دانشبنیانها
اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد
۵۰ طرح به مرحله بعدی «گفتاورد ملی نخبگان» راه یافتند
بیماران هموفیلی با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند؟
۵ ماهیگیر پس از واژگونی قایق در شرق اندونزی مفقود شدند
اجرای طرح توسعه اقتصاد روستایی در گیلان با کمک فناوری
نقره، آویشن و زنجبیل به کمک زخمهای دیابتی میآیند
نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد
اعتکاف دوره آماده شدن برای اتفاقات بزرگتر است
ایجاد ساختار فناوری با راهاندازی دانشکدههای موضوعی در دانشگاه آزاد
استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال
تورم مواد خوراکی، سفره خانوادهها را کوچک کرده است
ارتباط خودکشی با عوامل اجتماعی و محیطی