میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود هوشمند، در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم در سامانه ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت درباره واکنش کرونا ویروس روی بدن انسان، اظهار داشت: کرونا ویروس همانند دیگر ویروسها، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند را مورد تهاجم قرار میدهد.
وی با بیان اینکه بیشترین فعالیت کووید ۱۹ بر روی ریه مشاهده شده است، افزود: کرونا ویروس ظرفیت اکسیژن گیری و عملکرد ریه را تحت تأثیر قرار داده و میزان فعالیت ریه برای اکسیژن رسانی را کم میکند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به درمان کرونا با سلولهای بنیادی، گفت: سلولهای بنیادی در واقع سیستم ایمنی بدن را ارتقا میدهد و باعث بهبود وضعیت بدنی فرد میشود، در واقع اگر سیستم ایمنی قوی باشد میتواند از وارد شدن آسیب به بدن فرد جلوگیری کند.
هوشمند ادامه داد: در حال حاضر حتی بیماران دوشنی (دیستروفی ماهیچهای دوشن است که از عوارض اصلی این بیماری تحلیل و نابودی ماهیچههای ارادی که در کنترل بدن نقش حیاتی دارند، است) و دیگر بیماران هم از سلولهای بنیادی نفع میبرند چراکه سلول بنیادی ایمنی بدن را بالا میبرد و برای مقابله با ویروس بسیار مفید است.
وی در پاسخ به این سوال که امکان درمان کرونا از طریق سلولهای بنیادی امکانپذیر است یا خیر، بیان داشت: درمان همه بیماریها از جمله کووید ۱۹ در همه جای دنیا بستگی به پیشرفت بیماری و اینکه چگونه جلوی آن را بگیریم، دارد.
این متخصص ژنتیک مولکولی با بیان اینکه افراد دارای بیماری زمینهای باید تا حد امکان از بیمار شدن خود جلوگیری کنند، تاکید کرد: امکان اینکه همه به کرونا مبتلا شویم وجود دارد، اما شاید ۸۰ درصد از ما متوجه اینکه به این بیماری مبتلا شده باشیم، نشویم و با یک تب و لرز ساده به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهیم و به صورت یک فرد ناقل دیگران را بیمار کنیم.
هوشمند در ادامه با بیان اینکه از ۲۰ درصد باقی مانده بیماران باید ۱۵ درصد آنها قرنطینه شوند، افزود: ۵ درصد از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ حتماً باید به بیمارستان منتقل شوند و از این رقم هم ۲ و نیم درصد فوت میکنند، چراکه این ویروس افراد مسن یا دارای بیماری زمینهای را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی تاکید کرد: افرادی که بیماریهای زمینهای مانند سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی و … دارند باید بسیار مراقب باشند که به کووید ۱۹ مبتلا نشوند چراکه به دلیل ناشناخته بودن این ویروس، نمیتوانیم مطمئن باشیم که به چه میزان سلول استم سل تراپی میتواند به آنها کمک کند.
عضو هیئت علمیپژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اضافه کرد: به دلیل اینکه شناختی از کووید ۱۹ نداریم باید برای درمان بیماران با آزمون و خطا به جلو برویم.
هوشمند یادآور شد: اصولاً سلول درمانی به دلیل اینکه سطح ایمنی بدن افراد را بالا میبرد میتواند برای بیماران کمک کننده باشد هرچند هنوز هم نمیتوان از این موضوع به طور ۱۰۰ درصدی اطمینان حاصل کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت