میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در جلسه یکصد و سیام ستاد اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به ارائه گزارشی از وضعیت نخبگان کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی در اردیبهشت ماه سال گذشته، افزود: یکی از بزرگترین دروغها علیه جمهوری اسلامی، موضوع "فرار مغزها" است و "رصدخانه مهاجرت ایران" تأسیس شده و بهزودی گزارش فعالیت این مرکز علمی ارائه خواهد شد.
ستاری با تاکید بر اینکه حدود یک درصد از دانشجویان کشورمان در خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند، یادآور شد: با توجه به آمار سایر کشورها، این رقم اصلاً قابل توجه نیست. اما همانگونه که اشاره شد، آمار بازگشت نخبگان و متخصصان، مطلوب نیست و باید در این زمینه کار بیشتری انجام شود.
ایرانهراسی با ارائه دادههای غیر واقعی از مهاجرت نخبگان کشور
دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با بیان اینکه بهطور کلی غرب و آمریکا در چند حوزه به دنبال ایرانهراسی هستند، افزود: شکل جدید ایران هراسی استفاده از دادههای دانشگاهی برای سیاهنمایی علم ایران و ایرانی است که در گزارشات استنفورد که به پشتوانه سلطنت طلبها و چند محقق ضعیف صورت میگیرد. البته همین گزارشها نشان میدهد که تولید علم ایران در ۲۰ سال گذشته ۵۰ برابر شده است و رتبه چهارم تولید علم به لحاظ ضریب رشد را به خود اختصاص داده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هدف از اسلامهراسی، ایرانهراسی و ... فروریختن اعتماد ملت ما به نظام است و هدف از این دست گزارشها، کاهش اعتماد ملی است که خوشبختانه در همین دوره کرونا، پیمایشهای صورت گرفته نشان میدهد که اعتماد ملی به صورت جهشی افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه در زمینه مهاجرت نخبگان نظر نهادهای رسمی و قانونی کشور ملاک است، گفت: در زمینه آمار و ارقام مهاجرت نخبگان متأسفانه ناهماهنگی به چشم میخورد.
چالشهایی که در زمینه نبود آمار نخبگان وجود دارد
دکتر محمدی، رئیس رصدخانه مهاجرت ایرانیان نیز در این زمینه گفت: باید نظر نهادهای مسئول در زمینه مهاجرت نخبگان، ملاک عمل باشد؛ چرا که نبود آمار دقیق و تعارض در معیارهای آماری، مشکلات زیادی در این زمینه ایجاد کرده است.
رئیس رصدخانه مهاجرت ایرانیان با بیان اینکه موضوع بازگشت نخبگان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: با توجه به رتبه کلی دانشجویان مهاجر، کشورمان از نظر نرخ مهاجرت دارای رتبه بین ۱۶ تا ۲۰ است و تحت هیچ عنوان، رتبه بالایی ندارد.
محمدی ادامه داد: باید در موضوع سیاستگذاری برای بازگشت نخبگان کار دقیقی صورت گیرد و سازوکارهای مؤثری در این زمینه وضع شود.
ارائه گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
دکتر محمد جواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به فعالیتهای این پایگاه در خصوص ارائه آمارها، گفت: شورای راهبردی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) متشکل از نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مسئول کشور مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و کمیته اجرایی نیز متشکل از نمایندگان کشورهای اسلامی است و از سال ۱۳۹۶ این کمیته با تحرک بیشتری فعالیت میکند.
دهقانی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد مرجعیت علمی کشور در جهان، خاطر نشان کرد: بر این اساس سعی شده تا مشارکت سایر کشورها و بهویژه کشورهای اسلامی در این زمینه جلب شود. دستیابی به مرجعیت سنجش و ارزیابی توسعه علمی و عملکرد پژوهش کشورهای جهان اسلام، اصلیترین چشمانداز این پایگاه در سال ۱۴۰۴ است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با بیان اینکه در بخش نشریات علمی، سامانه نشریات علمی جهان اسلام و همچنین رصدخانه علم جهان اسلام با چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی ایجاد شده است، یادآور شد: اطلاعات و آمار این مرکز همواره بهروزرسانی شده و قابل استناد است؛ ضمن آنکه نشریات علمی برای ثبت و نمایهشدن در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام باید دارای معیارهایی باشند که این موضوع با دقت مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه شاخصهای نمایهسازی نشریات علمی توسط شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، تدوین و تصویب میشوند، ادامه داد: با توجه به این شاخصها، نشریات علمی بهصورت مستمر مورد پایش و رصد هستند و اگر نشریهای فاقد شاخصهای مصوب باشد، از لیست پایگاه خارج میشوند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ساماندهی برگزاری "همایشهای علمی" را از دیگر ماموریتهای این پایگاه نام برد و گفت: برای این کار یک سامانه ایجاد شد تا با معیارها و شاخصهای شفاف همایشهای علمی را ساماندهی کند.
وی، رتبهبندی دانشگاههای داخلی و دانشگاههای جهان اسلام را یکی دیگر از برنامههای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نام برد و با اشاره به نقش کشورهای عضو سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه «دی-۸» ادامه داد: با توجه به نقش این کشورها در توسعه علمی جهان اسلام، سعی شده تا همکاریهای علمی با این سازمان تقویت شود.
دهقانی با تاکید بر اینکه حدود ۱۷۰۰ نشریه از ۳۵۰۰ نشریه علمی نمایهشده در پایگاه استنادی جهان اسلام به کشورمان تعلق دارند، یادآور شد: در مورد ضریب نفوذ نشریات علمی جهان اسلام بهصورت مستمر، موضوع در حال رصد است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت