میرنیوز
دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: محققان فعال حوزه سلول بنیادی در شرکتهای دانش بنیان توانسته اند همپای تمام مراکز علم و فناوری که در حوزه کرونا فعالیت می کنند حرکت کنند و فعالیت های متعددی را انجام دهند.
وی با اشاره به اقدامات محققان در حوزه سلول های بنیادی عنوان کرد: این محققان در حوزه تولید محصولات مختلف مورد نیاز در بحران کرونا، تحقیق و تولید واکسن های دست ورزی، تحقیق و تولید داروهای ضدویروس، سلول درمانی و استفاده از سلول های مزانشیمی، استفاده از سلولهای طبیعی کشنده، تولید دستگاه های مورد نیاز فعالیت می کنند.
حمیدیه با اشاره به اقدام محققان برای واکسن کرونا گفت: یکی از اقدامات قابل توجه این محققان ساخت واکسن ضد بیماری کرونا است ؛ واکسنی که ساخت آن در دنیا شروع شده و بر خلاف واکسنهای دیگر باید بر اساس دست ورزی های داخل سلولی باشد که این خود یک فناوری پیچیده ای است.
دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی افزود: خوشبختانه چندسالی می شود که معاونت علمی و فناوری شروع به حمایت از ایرانیان خارج از کشور کرده که اکنون وارد کشور شدند که روی موضوع دست ورزی های سلولی مهم سرطان کار می کردند که اکنون با شیوع کرونا تحقیقات خود را روی دست ورزی داخل سلولی انجام میدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضریک ماه و نیم است که این تحقیقات در خصوص واکسن شروع شده است؛ این تحقیقات همپای شرکت آمریکایی بوده که اکنون در حال تحقیقات در این زمینه ا ست.
به گفته حمیدیه این دست ورزی سلولی در نهایت به واکسنی برای پیشگیری از بروز بیماری کرونا منتهی می شود.
تحقیقات روی درمان کرونا با سلول های مزانشیمی
وی با اشاره به دیگر دیگر اقدام محققان در زمینه کرونا گفت: یکی دو شرکت دانش بنیان که در کنار دانشگاه های علوم پزشکی کشور اقدام به استفاده از سلولبنیادی مزانشیمی برای درمان کرونا کردند؛ این سلول ها نقش تعدیل کننده سیستم ایمنی را دارند.
وی ادامه داد: کرونا بهم ریختگی و اشوب در سیستم ایمنی بدن ایجاد می کند که سلول های مزانشیمی نقش خاموش کننده این آشوب ها را دارند .
به گفته وی، چند گروه علمی چهل روزی می شود که روی این زمینه فعالیت می کنند؛ در این پروژه سه چهار گروه مختلف مورد بررسی قرار می گیرند که نتایج آن پنج ماه دیگر نتیجه مشخص می شود.
تحقیقات روی سلول های سیستم ایمنی با سلول های کشنده طبیعی
حمیدیه خاطر نشان کرد: همچنین محققانی هستند که روی سلول های سیستم ایمنی فعالیت می کنند که آن را به بدن تزریق کنند؛ این سلول ها Nk یا سلول های کشنده طبیعی هستند.
به گفته وی، استفاده از این سلول ها به صورت پروژه هایی در کشور آغاز شده که سه الی چهار ماه طول میکشد تا به نتیجه برسد.
وی افزود: هر موجود خارجی از جمله باکتری، ویروس، قارچ و ... که وارد بدن می شود، سیستم بدن درصدد از بین بردن آن است؛ در مورد کرونا هم اگر تعداد سلولهای ایمنی را افزایش دهیم میتوان با بیماری کرونا جنگید.
دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی ادامه داد: وقتی این سلول ها از فرد سالم گرفته شود و به فرد بیمار تزریق شود بیماری کرونا را می تواند کنترل کند. چندماه طول می کشد تا این تحقیقات نیز به نتیجه برسد.
دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی افزود: این موضوع موفقیت مهمی است که بررسی عوارض روی بیمار هم باید مورد بررسی قرار بگیرد.
تولید داروهای ضد ویروس کرونا
وی در خصوص دیگر فعالیت شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید دارو، گفت: یکی از شرکتهای دانش بنیان که روی مواد اولیه مهندسی بافت کار می کرد در حال تولید داروی ضد ویروسی است که امیدواریم بتوانند ظرف یکی دوماه آینده به نتیجه برسد.
حمیدیه با بیان اینکه تاکنون تولید این داروی ضد ویروس پیشرفت خوبی داشته است، بیان کرد: تولید این دارو همزمان توسط یک شرکت امریکایی نیز در دست بررسی است.
وی تاکید کرد: این تحقیقات و تولید محصولات بر پایه تحقیقات علمی انجام گرفته اند که به زودی نتیجه میبینند.
تولید دستگاه تهویه مکانیکی غیر تهاجمی
دبیر ستاد توسعه سلول های بنیادی در خصوص محصولات یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان گفت: یکی از شرکتهای دانش بنیان که در زمینه تجهیزات حوزه سلول بنیادی و بازیافتی فعالیت می کرد در حال حاضر درصدد است که دستگاه تهویه مکانیکی غیر تهاجمی را تولید کنند.
به گفته وی، در حال حاضر استفاده از دستگاه ونتیلاتور نیاز است، این دستگاه تهاجمی بوده و بیمار به دستگاه متصل است؛ قرار است این شرکت دستگاهی غیر تهاجمی به تولید برساند که قابلیت تهویه مکانیکی دارد.
حمیدیه با بیان اینکه این دستگاه می تواند با قیمت پایین در اختیار بیماران قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: این دستگاه اکنون در حال اخذ مجوز از وزارت بهداشت است.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت