میرنیوز

۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر/ برنامه هفتم جای طرح آرزوها نیست

۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر/ برنامه هفتم جای طرح آرزوها نیست 2022-11-20T13:47:25+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین شافعی امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه هیچ ایرانی دلسوزی نمی‌تواند نسبت به آنچه در دو ماه گذشته رخ داده بی‌تفاوت باشد و امیدوارم کشور زودتر به سرمنزل آرامش برسد، اظهار کرد: این روزها در جلسات متعدد، مسئولان از ما سوال می‌کنند که برای بهبود وضع اقتصادی کشور چه باید کرد؟ در یک‌کلام پاسخ ما در دو مورد اساسی خلاصه می‌شود.

دو راهکار برای بهبود وضع اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: اول اینکه حل مشکل اقتصادی کشور و بهبود وضع اقتصادی مردم نیازمند سرمایه‌گذاری‌های عظیم و دسترسی به فناوری‌های به‌روز است.

وی اضافه کرد: مورد دوم هم اینکه حضور افراد دارای اهمیت حرفه‌ای در مناصب مهم اقتصادی کشور چاره‌ساز است.

وی ادامه داد: آنچه تاکنون اقتصاد ما در طول دهه‌های گذشته با آن روبرو بوده خالی از موارد فوق‌الذکر و حرکت در مسیری پر از اشتباه بوده که ما را به نقطه بحرانی در اقتصاد کشور هدایت می‌کند.

۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند

شافعی تصریح کرد: طبق محاسبات گوناگون در ۱۰ سال اخیر درآمد سرانه حقیقی هر ایرانی بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است و حدود ۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر رفته‌اند.

وی افزود: چند سال است که حجم استهلاک از حجم سرمایه‌گذاری پیشی گرفته است و فقر مطلق حدود دو برابر شده است.

فعالان اقتصادی انگیزه‌ای برای سرمایه گذاری مولد ندارند

رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: میانگین رشد اقتصادی با نفت طی سال‌های ۹۰ تا ابتدای ۱۴۰۱ بر اساس آمارهای بانک مرکزی نیم درصد بوده است.

وی ادامه داد: این وضعیت نشان از سیطره ناا طمینانی در فضای کسب‌وکار و عدم انگیزه فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و مولد در کشور دارد. زمانی که سرمایه‌گذاری صورت نگیرد، تولید اشتغال‌زا و پایدار نخواهیم داشت و متعاقباً اشتغال‌زایی برای جمعیت جوان کشور رقم نخواهد خورد.

بیکاری فارغ‌التحصیلان هشدار جدی است

شافعی اظهار کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در سال ۹۸ معادل ۲۶.۱ درصد و نرخ بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله معادل ۱۸ درصد بوده است.

وی افزود: بررسی این شاخص‌ها برای زنان در مقایسه با مردان عمق مشکل را بیشتر آشکار می‌کند. این نرخ برای کشوری که یکی از مزیت‌های نسبی آن نیروی جوان تحصیل‌کرده است هشدار جدی تلقی می‌شود.

ماهیت سیاست‌های اقتصادی دولت روشن نیست

رئیس پارلمان بخش خصوصی در ادامه گفت: نااطمینانی‌های گسترده در اقتصاد ایران هم‌ریشه در سیاست‌های اقتصادی داخلی دارد و هم در تحریم‌های ظالمانه.

وی افزود: واقعیت آن است که هنوز همانند سال‌ها قبل، ماهیت سیاست‌های اقتصادی دولت نیز برای فعالان اقتصادی روشن نیست.

شافعی ادامه داد: سیاست‌های دولت و مجلس درباره قیمت‌گذاری انرژی و قیمت‌گذاری خوراک برای صنایع چیست؟ سیاست کشور درباره نرخ ارز، درباره نرخ سود بانکی، درباره قیمت‌گذاری کالاها و خدمات و انواع نهاده‌های تولید چیست؟ منطق سیاست‌های مالیاتی دولت و مجلس چیست؟ وضعیت بورس به‌عنوان دماسنج اقتصاد در چند سال اخیر به‌وضوح نتیجه سردرگمی سیاست‌های اقتصادی و راهبردهای سیاسی کشور است.

وی تاکید کرد: بدون وجود چشم‌انداز روشنی درباره این سیاست‌ها، یک فعال اقتصادی نمی‌تواند تصمیمات میان‌مدت و بلندمدت بگیرد.

لزوم مشارکت بخش خصوصی در تدوین استراتژی توسعه صنعتی کشور

رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه به تدوین استراتژی توسعه صنعتی کشور اشاره کرد که در دستور کار دولت قرار گرفته است و گفت: تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی موضوع فرابخشی است. اتاق ایران امیدوار است با دعوت از بخش خصوصی در کارگروه‌های تدوین سیاست‌ها درباره رسته‌های اولویت‌دار، مشارکت عمومی و همگرایی در اجرایی شدن سند را قوت بخشد.

وی افزود: گزارشی که اخیراً توسط مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر شده است ضمن بررسی تجربه توسعه صنعتی کشورهایی همچون چین، ژاپن، تایوان و کره جنوبی به این نتیجه می‌رسد که در کشورهایی که در توسعه صنعتی موفق بوده‌اند بدون استثنا از یک توالی صنعتی تدریجی پیروی کرده‌اند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی تصریح کرد: به این معنا که در مراحل اولیه، مزیت‌های نسبی خود را سکوی پرتابی برای مزیت سازی و خلق ارزش قرار داده‌اند.

وی افزود: توسعه اقتصادی پایدار، نشأت گرفته از سیاست‌های صنعتی سنجیده‌ای است که در مراحل ابتدایی با مزیت‌های نسبی یک کشور همسو بوده و صنایع سازگار با ساختار داخلی و موجود را هدف‌گذاری کند.

شافعی اضافه کرد: استراتژی‌های توسعه که بدون توجه به مزیت‌ها، صرفاً با الگوبرداری از مراحل انتهایی توسعه کشورهای پیشرفته سعی بر تمرکز بر روی صنایع سنگین داشتند، به شکست منتهی شدند.

از مزیت‌های کشور برای توسعه زنجیره ارزش تولید بهره نبرده‌ایم

وی ادامه داد: در کشورمان نیز مزیت‌های عدیده‌ای وجود دارد که متأسفانه بدون آنکه از آن‌ها در راستای تقویت زنجیره‌های ارزش صنعت استفاده شود یا نادیده گرفته و یا صرفاً به خام فروشی منتهی شده‌اند. از این منظر شما ببینید که چقدر واقعیات اقتصاد ما با تجارب موفق در تضاد است.

شافعی افزود: به این معنا که از مزیت‌های نسبی خود نظیر نیروی کار تحصیل‌کرده و به نسبت ارزان و همچنین منابع غنی انرژی و معدنی برای توسعه زنجیره ارزش تولید در کشور بهره نبرده‌ایم و برعکس صنایع سرمایه‌بر و خام فروشی در اولویت قرار گرفته‌اند.

وی تاکید کرد: امیدواریم تهیه این سند و اجرایی شدن آن معضل تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای را حل کند و از همه این فرصت‌ها و مواهب برای تکمیل زنجیره ارزش تولیدات رقابت‌پذیر استفاده شود.

در برنامه هفتم توسعه نباید آمال و آرزوهای بلندپروازانه را طرح کرد

شافعی در ادامه به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: اگر دولت و مجلس می‌خواهند در عرصه اقتصاد تحولی ایجاد کنند فرصت برنامه هفتم توسعه، بزنگاهی است که می‌توان بخشی از ناکارآمدی‌های انباشت شده را حل‌وفصل کرد. تمام تلاش آن‌ها باید این باشد که نا اطمینانی‌های مربوط به سیاست‌های اقتصادی داخلی را کاهش دهند.

وی افزود: لذا برنامه هفتم به‌جای طرح آمال و آرزوهای بلندپروازانه بیش از هر چیزی باید به دنبال تغییر ریل اداره کشور در جهت تأمین منافع کشور و مشارکت حداکثری در اجرای آن معطوف و متمرکز شود.

عدم تدوین واقعی برنامه هفتم، فرصت بازیابی اقتصاد را از بین می‌برد

رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: با صراحت عرض می‌کنم که یکی از مشکلات برنامه‌های قبلی عدم توجه به واقعیات زمان تدوین برنامه از جمله آثار مخرب تحریم‌ها بر توان تولیدی کشور و مشارکت ندادن بخش خصوصی و استان‌ها و دیگر گروه‌های مرجع بوده است.

وی ادامه داد: چنانچه در فرآیند تدوین برنامه هفتم از بخش خصوصی مشورت گرفته نشود و برنامه هفتم نیز در چارچوب برنامه‌ریزی غیرمشارکتی و از بالا به پایین و ارباب-رعیتی و در زمان اندک، تدوین شود فرصت بازیابی اقتصاد و جامعه از بین خواهد رفت.

شافعی تاکید کرد: انتظار می‌رود که از برنامه‌های کم‌فایده و نمایشی قبلی، درس گرفته شود و در مرحله تدوین برنامه از همه ظرفیت‌های کشور به‌ویژه بخش خصوصی و نخبگان و ذی‌نفعان استفاده شود.

کاهش سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی به دلیل محدودیت‌های اینترنت

رئیس پارلمان بخش خصوصی در ادامه به مشکل ارتباطی کسب و کارها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که صاحبان کسب‌وکار به‌ویژه کسب‌وکارهای کوچک در این دو ماه با آن دست‌به‌گریبان بوده‌اند، مشکل محدودیت اینترنت به‌عنوان یکی از اجزای مهم و انکارناپذیر فضای کسب‌وکار امروز است.

وی افزود: آمارهای رسمی بانک مرکزی حاکی از آن است که ۳.۳ درصد از تولید ناخالص ملی به‌صورت مستقیم به اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گره خورده است.

شافعی ادامه داد: بر این اساس محدودسازی اینترنت در چند ماه اخیر ضمن آنکه زیان جبران‌ناپذیری را بر بسیاری از شرکت‌ها به‌ویژه کسب‌وکارهای فعال در بخش خدمات تحمیل کرده، به کاهش سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص ملی منجر شده است.

معاش ۹ میلیون نفر در معرض تهدید قرار دارد

وی افزود: برآوردهای انجام‌گرفته در سازمان صنفی رایانه‌ای نشان می‌دهد معیشت ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور که برای عرضه محصولاتشان از شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی استفاده می‌کنند، با اختلال سراسری در شبکه اینترنت در معرض تهدید قرار دارد.

۷۱ درصد محصولات عرضه شده در اینستاگرام، ایرانی است

شافعی گفت: اهمیت توجه به ادامه حیات کسب‌وکارهای اینترنتی از آنجا دوچندان می‌شود که بدانیم بیش از ۷۱ درصد از محصولات مبادله شده در صفحات اینستاگرام، کالای تولید ایران بوده است که عمدتاً زنان و جوانان صاحبان این کسب‌وکارها هستند.

۴۰۰ هزار کسب و کار در معرض نابودی

وی افزود: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان صنفی رایانه‌ای در مهر ۱۴۰۱ که با مشارکت ۱۰۴ شرکت صورت گرفته حدود ۲۵ درصد پاسخ‌دهندگان عنوان کردند که ۵۰ تا ۷۵ درصد فروششان کاهش‌یافته است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: همچنین ۳۳ درصد از مشارکت‌کنندگان میزان کاهش فروش را بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد عنوان کرده‌اند.

وی افزود: برآورد میزان خسارت احتمالی در صورت تداوم محدودیت‌ها هم جالب توجه است. ۲۵ درصد روزانه ۵۰ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان خسارت برآورد کرده‌اند. ۲۱ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و ۲۶ درصد بالای صد میلیون تومان تخمین زده‌اند.

شافعی گفت: بیش از ۴۰۰ هزار کسب‌وکار در این شرایط در معرض نابودی هستند. نوش داروی بعد از مرگ سهراب کارساز نیست.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

موجودی آب سدهای تهران در وضعیت قرمز

موجودی آب سدهای تهران در وضعیت قرمز
2025-03-14T12:23:03+03:30
شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران اعلام کرد: موجودی آب سدهای لتیان ۱۲ درصد، سد ماملو ۱۲ درصد و سد لار در بدترین وضعیت ممکن یک درصد و سد کرج که همیشه پر آب بود...

سرمایه گذاری سنگین آمریکایی‌ها روی تولید برق خورشیدی

سرمایه گذاری سنگین آمریکایی‌ها روی تولید برق خورشیدی
2025-03-14T12:09:41+03:30
گزارشات نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ معادل ۸۴ درصد کل ظرفیت اضافه شده به شبکه تولید برق آمریکا از محل ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی بوده است.

پیش بینی کاهش قیمت نفت برای سال آینده

پیش بینی کاهش قیمت نفت برای سال آینده
2025-03-14T12:09:40+03:30
سازمان اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرد قیمت نفت برنت دریای شمال برای سال ۲۰۲۶ به ۶۸.۴۷ دلار کاهش خواهد یافت.

اعلان جنگ تجاری اروپا علیه آمریکا

اعلان جنگ تجاری اروپا علیه آمریکا
2025-03-14T12:09:40+03:30
کمیسیون اروپایی اعلام کرد که از ماه آینده میلادی بر واردات ۲۸ میلیارد دلار کالا از آمریکا تعرفه گمرکی اعمال می‌کند.

آزادسازی واردات آیفون؛ ضرورت یا انحراف از اولویت‌های ارزی؟

آزادسازی واردات آیفون؛ ضرورت یا انحراف از اولویت‌های ارزی؟
2025-03-14T12:09:39+03:30
دولت چهاردهم با آزادسازی واردات آیفون به وعده خود عمل کرد، اما این تصمیم در حالی که منابع ارزی کشور محدود است، انتقادات زیادی را برانگیخت.

ممنوعیت واردات پارچه‌های تولید داخل برای حمایت از صنعت نساجی

ممنوعیت واردات پارچه‌های تولید داخل برای حمایت از صنعت نساجی
2025-03-14T11:56:22+03:30
رئیس‌جمهور، در جریان سفر خود به شهرستان‌های استان تهران، با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید ملی، به وزیر صمت دستور داد واردات پارچه‌هایی که به اندازه کافی در ک...

نفوذ عناصری از فرقه بهائیت در صنعت خودروسازی کشور

نفوذ عناصری از فرقه بهائیت در صنعت خودروسازی کشور
2025-03-14T11:56:22+03:30
در حالی که پیش از این اخبار مختلفی درباره سیطره عناصر وابسته به فرقه ضاله بهائیت بر بعضی حوزه‌های اقتصادی مطرح بود که هم اکنون این فرقه در صنعت خودروسازی کشو...

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا اعلام می‌شود

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا اعلام می‌شود
2025-03-14T11:43:04+03:30
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از انجام قرعه‌کشی آخرین طرح عرضه خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: نتایج نهایی شنبه (۲۵ اسفند) اعلام می‌شود.

هدررفت واقعی آب در تهران ۱۱ درصد است

هدررفت واقعی آب در تهران ۱۱ درصد است
2025-03-14T11:43:03+03:30
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه هدررفت واقعی در شبکه توزیع آب این استان ۱۱ درصد است، این میزان را نزدیک به استانداردهای جهانی عنوان کرد.

انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد
2025-03-14T11:43:03+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی به بررسی زیادی نیاز دارد و سوختگیری در مراکز عرضه، همچنان بر بستر سامان...

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد
2025-03-14T11:43:02+03:30
وزارت نفت در گزارشی درج نام «محسن پاک‌نژاد» وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را در فهرست جدیدترین تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا نتیجه تلاش‌های گسترده وی برای...

قیمت جهانی طلا امروز ۲۴ اسفند؛ هر اونس طلا ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت

قیمت جهانی طلا امروز ۲۴ اسفند؛  هر اونس طلا ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت
2025-03-14T11:43:01+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز (جمعه، ۲۴ اسفند) با ۰.۱۴ درصد کاهش به ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۲۴ اسفند؛ برنت ۷۰ دلار و ۳۳ سنت شد

قیمت جهانی نفت امروز ۲۴ اسفند؛ برنت ۷۰ دلار و ۳۳ سنت شد
2025-03-14T11:43:01+03:30
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۵ سنت معادل ۰.۶۴ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۳۳ سنت رسید.

مدیر عامل توانیر: عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

مدیر عامل توانیر: عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد
2025-03-14T11:43:00+03:30
مدیرعامل توانیر اعلام گفت: با توجه به قرارداد صادرات برق میان ایران و عراق و مدت زمان باقی‌مانده از این تعهد، عراق به واردات برق از ایران ادامه خواهد داد.

هشدار هواشناسی؛ شب عید باران می‌بارد

هشدار هواشناسی؛ شب عید باران می‌بارد
2025-03-14T11:43:00+03:30
کارشناس هواشناسی گفت: از روز چهارشنبه (۲۹ اسفند) سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود و تا روز پنجشنبه (۳۰ اسفند) بخش‌هایی از غرب، شمال غرب و تهران را در بر می...

کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است

کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است
2025-03-14T09:42:58+03:30
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وزارت راه و پلیس در خصوص بی کیفیت بودن برخی خودروها هشدار داده اند، گفت: کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است.

خروج خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت

خروج خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت
2025-03-14T09:16:18+03:30
براساس مصوبه جدید شورای رقابت از این پس این شورا دخالتی در قیمت گذاری خودروهای وارداتی نخواهد داشت.

دستور پزشکیان برای ممنوعیت واردات پارچه‌ مشابه تولید داخل

دستور پزشکیان برای ممنوعیت واردات پارچه‌ مشابه تولید داخل
2025-03-14T09:02:58+03:30
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید ملی، به وزیر صمت دستور داد واردات پارچه‌هایی که به اندازه کافی در کشور تولید می‌شوند، ممنوع شود.

افزایش بی‌سابقه اخراج کارکنان در آمریکا در ماه فوریه

افزایش بی‌سابقه اخراج کارکنان در آمریکا در ماه فوریه
2025-03-14T09:02:58+03:30
در ماه گذشته، کارفرمایان آمریکایی بیشترین میزان اخراج کارکنان را سال ۲۰۰۹ تاکنون اعلام کردند و به نگرانی‌ها نسبت به آینده بازار کار و رشد اقتصادی آمریکا دامن...

اختصاص فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی به کشورهای آفریقایی

اختصاص فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی به کشورهای آفریقایی
2025-03-13T17:16:17+03:30
معاون وزیر صمت از ایجاد خط کشتیرانی به سمت غرب آفریقا خبر داد و گفت: صندوق توسعه ملی ابراز آمادگی کرد که خطوط فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی برای کشورهای آ...

خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت در پیش است

خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت در پیش است
2025-03-13T17:02:59+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای تأمین نیازمندی‌های تولید نفت در سال آینده انجام شده است، گفت: سال آینده خبرهای خوشی در ح...

پروازهای ایران - انگلستان مجددا برقرار می‌شود؟

پروازهای ایران - انگلستان مجددا برقرار می‌شود؟
2025-03-13T17:02:59+03:30
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در دیدار با سفیر ایران در انگلیس خواستار برقراری مجدد پروازهای ایران - انگلستان شد.

اتصال نیروگاه «هنگام» به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی

اتصال نیروگاه «هنگام» به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی
2025-03-13T17:02:58+03:30
مدیر منطقه خلیج فارس از اتصال پروژه سوخت رسانی نیروگاه هنگام به خط انتقال خوراک نیروگاه قدیم بندرعباس خبر داد.

پیش‌بینی‌های هواشناسی برای ایام نوروز اعلام شد

پیش‌بینی‌های هواشناسی برای ایام نوروز اعلام شد
2025-03-13T17:02:58+03:30
رئیس مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی کشور از آغاز خدمات نوروزی این سازمان برای سفرهای نوروزی خبر داد.

ضرورت تعامل و هماهنگی حداکثری دستگاه‌ها در ایمنی سفرهای نوروزی

ضرورت تعامل و هماهنگی حداکثری دستگاه‌ها در ایمنی سفرهای نوروزی
2025-03-13T16:49:38+03:30
وزیر راه و شهرسازی بر لزوم تعامل و هماهنگی حداکثری نهادها و سازمان‌های ذیربط در ایمنی سفرهای نوروزی تاکید کرد.

رجیستری آیفون‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آغاز شد

رجیستری آیفون‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آغاز شد
2025-03-13T16:49:38+03:30
گمرک ایران اعلام کرد: صدور تاییدیه همتا برای ثبت و رجیستری گوشی های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ که قبل از ۱۷ آبان ۱۴۰۳ وارد کشور شده و روشن شده اند، فعال شده است.

رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳

رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳
2025-03-13T16:49:38+03:30
رئیس‌کل بانک‌ مرکزی گفت: اقتصاد کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال رشد ۳.۷ درصدی را تجربه کرده است.

ساخت لوکوموتیو جدید ایرانی با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار

ساخت لوکوموتیو جدید ایرانی با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار
2025-03-13T13:29:40+03:30
مدیرعامل مپنا گفت: جدیدترین لوکوموتیو ساخت با نام MAP۳۰ با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار و با تکنولوژی‌های روز اروپا به تولید رسیده و اولین دستگاه آن در اردیبهشت‌ماه سا...

وجوه بلوکه‌شده مشتریان خودروهای وارداتی آزاد شد

وجوه بلوکه‌شده مشتریان خودروهای وارداتی آزاد شد
2025-03-13T13:16:19+03:30
با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام خودروهای وارداتی، وجوه بلوکه‌شده مشتریان از صبح امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ماه آزاد و قابل برداشت است.

دستمزدهای واقعی در ژاپن کاهش یافت

دستمزدهای واقعی در ژاپن کاهش یافت
2025-03-13T13:02:59+03:30
داده‌های منتشرشده نشان می‌دهد که دستمزدهای واقعی در ژاپن در ماه ژانویه، پس از دو ماه متوالی افزایش، کاهش‌ یافته‌اند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)