میرنیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نمیتوان منکر شد که درز کردن اطلاعات و افشای پایگاه اطلاعات هویتی کاربران یکی از موضوعات دارای اهمیت سالهای اخیر فضای مجازی بوده و در این زمینه به دلیل نبود قوانین مشخص در مواجهه با آن، مشکلات فراوانی ایجاد شده است. اما در همین راستا تیرماه سال یک هزار و سیصد ونود و هفت بود که از پیشنویس لایحه «صیانت و حفاظت از دادههای شخصی» رونمایی شد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش برای تصویب لایحه حفاظت از دادههای شخصی، معتقد است که اگر استارتآپها قصد دارند کار خود را بهشکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از دادههای مردم به طور کامل حفاظت کنند.
«محمد خوانساری»، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، درخصوص شتاببخشی برای توسعه شرکتهای دانشبنیان، اشتغال و تولید در سال جدید اظهار داشت:
«شرکتهای دانشبنیان شرکتهایی هستند که روی محصولاتی با فناوریهای بالا کار میکنند و محصولاتشان دارای خصوصیات خاصی است. آنها معمولاً حجم بالایی از نیروی انسانی را خبره دارند، هزینههایی که در حوزه تولید و آزمایشگاههای مخصوص صرف میکنند، بسیار زیاد است. حجم زیادی از مسائل مربوط به تسهیل امور مربوط به شرکتهای دانشبنیان در کشور از جانب معاونت علمی ریاست جمهوری انجام میشود و بخش دیگر از تکالیف برعهده وزارت ارتباطات و به شکل خاص سازمان فناوری اطلاعات است.»
وی افزود: «بسیاری از موارد درباره قوانین مربوط به استارتآپها باید از جانب دولت در قالب لایحه به مجلس برود. یکی از برنامههای مهمی که اکنون در دست داریم مربوط به لایحه حفاظت از دادههای شخصی است و اگر استارتآپها قصد دارند کار خود را بهشکل درستی انجام بدهند و رشد متوازنی را داشته باشند، باید از دادههای مردم حفاظت کنند. مثال ساده در این بخش، این است که کاربران دوست ندارند زمانی که با شماره خود در سایتی ثبتنام میکنند، آن شماره در اختیار شرکتهای تبلیغاتی قرار بگیرد. تکلیف داده در این مقوله مشخص نیست زیرا قوانین فعلی ما به دلیل بازخوانیهای متفاوت از قوانینی نمیتواند به شکل شفاف عمل کند.»
خوانساری ادامه داد: «یکی از مواردی که سازمان فناوری اطلاعات در بخش حقوقی مربوط به شرکتهای استارتاپی فعالیت میکنیم، این است که بتوانیم در سال جاری لایحه حفاظت از دادههای شخصی را از طریق دولت به مجلس تقدیم کنیم. بخش دیگری این است که شرکتهای دانشبنیان زمانی که بزرگ میشوند، دادههای زیادی از مردم حتی بهصورت بینام را جمعآوری میکنند و باید برای آنها قوانینی در نظر گرفت. این بخشی از قوانینی است که به رشد شرکتهای دانشبنیان کمک میکند و باید با جدیت دنبال شود.»
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص مکلف شدن سازمان فناوری اطلاعات درخصوص حمایت از شرکتهای دانشبنیان بیان داشت: «برخی چارچوبهای قانونی لازم برای حمایت از مجموعههای دانشبنیان در کشور وجود دارد و بخش دیگر با توجه بهسرعت توسعه فناوری در کشور باید تکمیل شود. همچنین ارتباط نزدیکی با سازمان نظام صنفی رایانهای و مجموعه شرکتهای دانشبنیان داریم تا بتوانیم نیازها آنها را در زنجیره نظام قانونگذاری کشور دریافت و آن را از طریق دولت به مجلس منتقل و پیگیری کنیم.»
وی تصریح کرد: «شرکتهای دانشبنیان به دلیل چرخه رشد خود به قوانین دیگری نیاز دارند. برخی از اینها در ابتدا شرکت نبوده و بهعنوان مجموعه نوپا یا نوآفرین مطرح هستند که در یک مکان مشترک یا با دریافت یک میز در مرکز شتابدهنده به فعالیت خود ادامه میدهند که ما برای آنها تسهیلاتی در نظر گرفتهایم تا هویتهای حقوقیشان را تقویت کنیم. مثلاً در همان حالت که تنها یک میز کار کوچک هستند، برایشان کد پستی، کد مالیاتی و کد بیمه در نظر گرفتهایم. اینها ظرفیتهایی است که بر اساس آییننامه تصویبشده در دولت وجود دارد.»
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در زمینه فیلترینگ شبکههای اجتماعی و پلتفرمها و نگرانی کسبوکارها در این خصوص در کشور عنوان کرد: «با صنفی که در کشور تا 20 هزار هویت حقیقی و حقوقی شرکتهای دانشبنیان و فعال حوزه فناوری را در خود جمع کرده است، ارتباط نزدیک و مداوم داریم تا بتوانیم از حقوق تولیدکنندگان و شرکتکنندگان در این حوزه تا جایی که قوانین کشور اجازه میدهیم حمایت کنیم. بهطور مثال مدتی قبل صاحبان یکی از پلتفرمها دچار مشکل شد و در این مورد وزارت ارتباطات موضعگیری و مشکل را حل کرد. قاعدتاً باید بر این تأکید کنم که ظرفیتهایی که در سازمان فناوری اطلاعات شکلگرفته است بنابر قانون است.»
وی تاکید کرد: «اکنون 6700 شرکت دانشبنیان در کشور داریم که از این تعداد 1500 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات، 1200 شرکت دیگر در حوزه سختافزار الکترونیک و مخابرات و در مجموع 2800 شرکت در این دو حوزه فعالیت دارند. بهطور کل یکسوم از کل شرکتهای دانشبنیان از فناوری اطلاعات برای پیشبرد کار خود استفاده میکنند. قاعدتاً این شرکتها در رشد خود چرخهای را دنبال میکنند و برای سرعت گرفتن این چرخه مواردی مانند احراز هویت، کدپستی، آدرس، اعتبارات بانکی، تبدیلهایی برای شبای بانکی و احراز مالکیت ازجمله زیرساختهای مهمی است که باید برای این شرکتها مهیا شود و آنها بتوانند برای تولید محصول نوآورانه خود از آن استفاده کنند.»
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه نیاز شرکتهای دانشبنیان را در تعامل با نظام صنفی رایانهای و فعالان این حوزه احصا میکنیم، گفت: «در سازمان فناوری اطلاعات یک بزرگراه خدمات دولت راهاندازی کردهایم. همه دستگاههای دولتی موظف هستند خدماتی از جنس استعلام و خدمات فناوری اطلاعاتپایه که به شکل مستقیم به مردم میدهند را از طریق این بزرگراه به کسبوکارها ارائه بدهند. این امکان در سال جاری از طریق اپراتور خدمات فراهم میکنیم تا بخش خصوصی نیز به شکل منسجم از یک درگاه وارد کسب اطلاعات کند.»
خوانساری در انتهای سخنان خود بیان داشت: «اکنون دستگاههای دولتی ما پنجره واحد یکپارچه برای ارائه خدمات ندارند و وزارت ارتباطات در حال رسیدگی به انجام آن است. امسال دستگاههای دولتی باید پنجره واحد خود را راهاندازی کرده و سازمان فناوری اطلاعات نیز با یکپارچه کردن این دستگاهها، پنجره واحد خدمات هوشمند دولت را راهاندازی کنیم. در بخش دیگر دستگاههای دولتی باید نسخه دیگری از اطلاعات خود را با حفظ محرمانگی آماده کرده و بهسادگی در اختیار شرکتهای دانشبنیان بگذارند تا توسعه بازار نیز در این بخش اتفاق بیفتد.»
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ترافیک سنگین محورهای شمالی؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
پیامک آغاز پرداخت سود ۵ میلیونی سهام عدالت، کلاهبرداری است
ترافیک سنگین محورهای شمالی ۹ آذر؛ جاده چالوس جنوب به شمال بسته است
مسئول توقف قاچاق یک میلیارد لیتر سوخت مایع کیست؟
وزیر نفت: خط قرمز دولت محدودیت در تحویل گاز خانگی است
خط قرمز دولت ایجاد محدودیت در گاز تحویلی به بخش خانگی است
صادرات سوخت از مرز باشماق تکذیب شد
چرا دولت ها نتوانستند از بخش صنعت حمایت کنند؟
کاهش ۱۱.۳ درصدی بارش ها در کشور
فروش طلای آنلاین بدون ذخیره سازی در بانک مرکزی ممنوع شد
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
صدور ضمانتهای بانکی برای پروژههای خارج از کشور کلید خورد
قیمت جهانی طلا ۹ آذر؛ هر اونس ۲۶۶۰ دلار و ۹۰ سنت
میانگین قیمت مسکن در منطقه ۱۰ تهران چقدر است؟
قیمت گوجهفرنگی کاهشی شد
بارش برف در ارتفاعات شمال شرق کشور و البرز شرقی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی و نقش ایران در رنجیره ارزش جهانی
۱۸۲ همت وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت شد
قیمت جهانی کامودیتی ها در بخش نفت و انرژی؛ پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳
وزیر نیرو: مشکل ناترازی سوخت بهبود یافت
نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند
بازار خودرو در خواب زمستانی است؛ قیمت جدید خودرو در بازار
تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه شرکت ملی گاز ایران
برون رفت از چالش ناترازی انرژی با استفاده از ظرفیت های دیجیتال
گازرسانی بدون افت فشار
زریباف: نوسانات بازار ارز موقتی است
نوسازی ۷۵ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال
واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی به کشور
شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد
دبیرخانه بزرگترین رویداد صنعت مالی ایران آغاز به کار کرد