میرنیوز
به گزارش ایسنا، بعد از ممنوعیت واردات پوشاک از سال گذشته، اخیرا شهریاری-نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک- اعلام کرد که با توجه به ممنوعیت واردات پوشاک عملا در چند ماه گذشته واردات این کالا از مناطق آزاد نیز متوقف شده بود، اما به نظر میرسد در چهار هفته گذشته قید ثبت سفارش از واردات پوشاک در مناطق آزاد برداشته شده و واردات پوشاک از این مناطق از سر گرفته شده است.
به دنبال طرح این موضوع، پرس و جوی ماجرا ورادات پوشاک از مناطق آزاد از ناصر خرمالی -مدیر توسعه صادرات، گمرک و ارزش افزوده مناطق آزاد- با توضیحاتی در این رابطه همراه بود.
وی گفت: براساس قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری و صنعتی ورود هر گونه کالا به استثنای کالای ممنوعه شرعی با پرداخت عوارض مربوطه به محدوده این مناطق بلامانع است.
مدیر توسعه صادرات، گمرک و ارزش افزوده مناطق آزاد در همین رابطه با اشاره جریان کالای همراه مسافر گفت: در فروردین ماه سال گذشته و با تصویب هیات وزیران کمیته تعیین فهرست و سهمیه کالای همراه مسافر با نمایندگان برخی دستگاهها از جمله بانک مرکزی، وزارت صمت، گمرک و شورای عالی مناطق آزاد تشکیل شد که واردات این دسته از کالاها که پوشاک نیز جزوی از آن است بر اساس تصمیمات این کمیته تعیین فهرست و سهمیه آن مشخص میشود؛ به طوری که مصوبات سالانه و متناسب با فهرست کالای همراه مجاز قابل ورود به سرزمین اصلی، به مقاصد مناطقآزاد هفتگانه کشور تعیین میشود.
وی افزود:ثبت سفارش کالا طبق مصوبه کمیته تعیین فهرست و سهمیه کالای همراه مسافر برای ورود هر گونه کالا به مناطق آزاد الزامی و اجباری بوده و باید تمامی کالاها ثبت سفارش شوند و پوشاک نیز از این موضوع مستثنی نیست.
کمتر از ۳۰ درصد سهمیه ارزی پوشاک وارد شد
خرمالی، با اشاره به تعیین سهمیه ارزی برای واردات پوشاک از سال گذشته توضیح داد: با توجه به حساسیت موضوع واردات پوشاک و همچنین حمایت از تولید داخل، مجموع دلاری واردات برای سال جاری حدود ۱۷۶ میلیون دلار برای هفت منطقه تعیین شد، اما تاکنون به دلیل مشکلات مربوط به تجارت خارجی و سایر معضلات داخلی، کمتر از ۳۰ درصد این رقم برای پوشاک به مناطق وارد شده است.
این مقام مسئول در شورایعالی مناطق آزاد، افزود: عمده پوشاک وارده به مناطق پوشاکی هستند که تولید آن در داخل انجام نمیشود و حجم بسیار اندکی دارند که ارزش دلاری آن نیز در قیاس با تجارت ۱۲ میلیارد دلاری پوشاک کشور قابل توجه نیست.
به گفته خرمالی، پوشاک وارد شده به مناطق آزاد جهت عرضه به گردشگران و مسافران مناطق به مجمتعهای فروشگاهی مناطق آزاد تجاری و صنعتی وارد انجام میشود که جلوگیری از خروج ارز از طریق مسافران داخلی به خارج از کشور از اهم اهداف این جریان است.
مدیر توسعه صادرات، گمرک و ارزش افزوده مناطق آزاد یادآور شد: قطعا ورود تجاری کالا به مناطق آزاد تجاری و صنعتی جهت عرضه مسافری به گردشگران داخلی میتواند مزیتهای ویژهای برای مناطق به همراه داشته باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال
گزارش هواشناسی امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
محدودیت تردد در چالوس/ برف و باران در جادههای ۱۵ استان
نرخ تسعیر ارز برای سرمایه گذاران خارجی بر مبنای نرخ توافقی شد
هواشناسی ایران امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
فرار خودروسازان از ورشکستگی با تجدید ارزیابی؟
بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا