میرنیوز

دلایل مثبت شدن رشد اقتصادی تشریح شد

دلایل مثبت شدن رشد اقتصادی تشریح شد 2021-01-11T11:59:50+03:30

به گزارش ایسنا، علیرضا قائدی معتقد است که این رشد اقتصادی دلالت بر آن دارد که علاوه بر شروع دوره رونق نسبی، اقتصاد ایران مسیر بهبود و بازیابی توان از دست رفته خویش را می‌پیماید.

طبق اعلام بانک مرکزی، به منظور تشریح گزارش رشد اقتصادی این مقام مسئول به سوالات و ابهامات در این زمینه پاسخ داده است که در ادامه آن را می‌خوانید.

 - همانطور که در گزارش رشد اقتصادی آمده است رشد بخش نفت در فصل دوم سال به ۲۲.۲ درصد رسیده است، این یعنی انقباض نفتی پایان یافته است؟ می توان گفت که تمام رشد مرهون افزایش صادرات نفتی نسبت به تابستان گذشته بوده است؟

ارزش افزوده بخش نفت و گاز به قیمت‌های ثابت ۱۳۹۰ از اوائل سال ۱۳۹۷ به دلیل وضع تحریم‌های یکجانبه‌ای که از سوی آمریکا بر روی صادرات نفت‌خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی ایران وضع گردید با کاهش روبرو شد. به نحوی که رشد ارقام گروه نفت و گاز به قیمت‌های ثابت ۱۳۹۰ از فصل دوم سال ۱۳۹۷ تا فصل اول سال ۱۳۹۹ منفی بود. خوشبخانه پس از هشت فصل رشد متوالی منفی، رشد ارزش افزوده گروه نفت و گاز در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰  ۲۲.۲+ درصد محاسبه شد. این در حالی است که رشد ارزش افزوده این گروه در فصل دوم سال قبل ۵۰.۴- درصد بود.

نتایج حاصل از محاسبات مقدماتی اداره حساب های اقتصادی بانک مرکزی در این زمینه نشان می‌دهد که افزایش نرخ رشد ارزش افزوده این گروه در فصل تابستان، ناشی از افزایش تولید گاز طبیعی و میعانات گازی و همچنین صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است. ضمن آنکه در فصل دوم سال جاری ۲.۳ واحد درصد از رشد تولید ناخالص داخلی ۵.۱  به علت افزایش ارزش افزوده گروه نفت و گاز حاصل شده است. به عبارت دیگر در فصل تابستان سال جاری ۲.۸ واحد درصد از رشد اقتصادی از محل سایر فعالیت‌های اقتصادی به غیر از گروه نفت و گاز ایجاد شده است. بنابراین در پاسخ سوال شما باید گفت که هر چند نقش بخش نفت و گاز در رشد اقتصادی فصل دوم سال ۱۳۹۹ پر رنگ بوده است، لیکن سهم بخش غیر نفتی در رشد دوره مزبور در مقایسه با بخش نفت بیشتر بوده است.


- پس از بخش نفت، ‌بیشترین رشد اقتصادی در بخش «صنعت» گزارش شده است. با توجه به اینکه رشد صنعت در فصل اول نیز مثبت بوده، ‌می توان گفت که این بخش اقتصادی از رکود خارج شده است. کدامیک از بخش ها در این رونق، نقش بیشتری داشته اند؟

بله، بطور کلی می‌توان چنین استنباط کرد که بخش صنعت در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ از وضعیت بهتری نسبت به فصل اول سال جاری برخوردار بوده است. در بخش صنعت، شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی که حدود ۷۰ درصد ارزش افزوده بخش صنعت را پوشش می‌دهد، در سه ماهه اول، سه ماهه دوم و شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۴، ۱۱.۹ و ۶.۸ درصد افزایش یافته‌اند. شایان ذکر است که از مجموع ۲۴ رشته فعالیت عمده صنعتی در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ شاخص تولید ۲۱ رشته فعالیت با ضریب اهمیت ۹۸.۷ درصد، دارای رشد مثبت می‌باشند. همچنین بیشترین سهم از افزایش شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی طی فصل دوم سال ۱۳۹۹ به ترتیب مربوط به رشته فعالیت‌های صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی، صنایع تولید فلزات اساسی و صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر بوده است. به نحوی که این سه رشته فعالیت در مجموع ۷.۵ واحد درصد از رشد شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی ۱۱.۹ درصد را در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ به خود اختصاص داده‌اند.

- رشد بخش خدمات در فصل دوم امسال مثبت شده است. در زیربخش ها هم حتی مشاهده می شود که رشد بخش بازرگانی،‌رستوران و هتلداری هم مثبت بوده است. این به معنی خروج اقتصاد ایران از شوک کرونا است؟

ارزش افزوده گروه خدمات به قیمت‌های ثابت ۱۳۹۰ در فصل اول و دوم سال ۱۳۹۹ به ترتیب دارای رشد ۱.۸- و ۱.۴ درصد بود. در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ اکثر رشته فعالیت‌های گروه خدمات رشد مثبت داشتند. در واقع با بررسی سری زمانی ارقام حساب های ملی به این نتیجه می‌رسیم که بخش کالایی اقتصاد با بخش خدمات ارتباط و همبستگی مستقیم دارند. در هرصورت امیدواریم با بهبود وضعیت تولید بخش کالایی اقتصاد، وضعیت ارزش افزوده گروه خدمات که شامل مبادله کالاها، حمل و نقل، انبارداری، خدمات حرفه‌ای کسب و کار، خدمات مستغلات و سایر رشته فعالیت‌های مرتبط با این گروه است بهبود یابند.    

- رشد خدمات موسسات پولی و مالی در فصل اول و دوم امسال قابل توجه بوده و بیشترین رشد را در بخش خدمات داشته است. علت اصلی رشد این بخش به رشد فعالیت نهادهای مالی مرتبط با بازار سرمایه باز می گردد؟

بی‌تردید مساعدت‌های نظام بانکی در تامین مالی فعالیت‌های اقتصادی و اعطای تسهیلات لازم به بخش خانوار و بنگاه‌های تولیدی در افزایش رشد اقتصادی نیمه نخست سال ۱۳۹۹ نقش قابل توجهی داشته است. بر اساس محاسبات فصلی، ارزش افزوده بخش خدمات موسسات پولی و مالی که شامل فعالیت خدمات بانک‌ها و موسسات مالی، خدمات صنعت بیمه و فعالیت نهادهای مالی وابسته به بازار سرمایه است در شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ از رشد ۱۱.۹ درصدی برخوردار بوده و بدین ترتیب بخش مذکور به میزان ۰.۵ واحد درصد از رشد اقتصادی ۱.۳درصدی را در شش ماهه اول سال جاری به خود اختصاص داده است. رشد ارزش افزوده خدمات موسسات پولی و مالی در فصول اول و دوم سال ۱۳۹۹ نیز به ترتیب ۱۱.۶ و ۱۲.۱ درصد بوده است. لازم به ذکر است که در حدود ۹۰ درصد از ارزش افزوده این بخش به فعالیت‌ صنعت بانکداری اختصاص دارد. ضمناً در نیمه اول سال ۱۳۹۹ رشد ارزش افزوده بخش بانکداری و بازار سرمایه از وضعیت مثبت و مناسبی برخوردار بوده است. انتظار می‌رود، با استمرار اصلاحات اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، حضور موثر سیستم بانکی در قالب طرح های حمایت از تولید، بهبود مناسب‌تر فضای کسب و کار و تعمیق بازار سرمایه این روند در اقتصاد کشور نهادینه شود.

- کدامیک از بخش های اقتصادی می توانند نقش پیش نگر را برای یکدیگر بازی کنند؟ فرضاً رشد برخی صنایع در بخش «صنعت» می تواند نوید رشد بخش «ساختمان» در فصول بعدی را دهد؟ یا رشد گروه نفت در تابستان امسال، ‌احتمالاً بر کدام بخش های دیگر می تواند موثر باشد؟

سری زمانی ارقام حساب های ملی نشان ‌می‌دهد که گروه نفت و گاز با تولید ناخالص داخلی کشور همبستگی مستقیم و معنی‌داری دارد. این ارتباط از اوائل دهه ۹۰ به ویژه طی سال‌های ۱۳۹۲-۱۳۹۱ و همچنین سال‌های ۱۳۹۸-۱۳۹۷ قابل مشاهده است. همانگونه که قبلاً بیان کردم، در فصل تابستان سال جاری نیز رشد ارزش افزوده گروه نفت و گاز به قیمت‌های ثابت ۲۲.۲+ درصد و رشد تولید ناخالص داخلی ۵.۱ + درصد محاسبه گردید. بطور کلی افزایش تولید و صادرات اقلام نفت خام، گاز طبیعی، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی پالایشگاهی به عنوان نهاده‌های اصلی تولید نقش مهمی در افزایش تولید ملی دارند.

علاوه برگروه نفت با توجه به آخرین آمار و اطلاعات جداول داده ستانده بانک مرکزی، فعالیت‌هایی که ارتباط قوی با سایر فعالیت‌های اقتصادی دارند، هم از منظر پیوندهای پیشین یا پس نگر و هم پیوندهای پسین یا پیش نگر شامل فعالیت‌های تولید مواد و محصولات شیمیایی، تولید فلزات اساسی، تولید، انتقال و توزیع برق، جمع‌آوری، تصفیه و تامین آب و حمل ونقل بار جاده‌ای و ریلی هستند.    

- آمار رشد اقتصادی مثبت شد. این درحالی بود که اقتصاد ایران هم به علت ویروس کرونا و هم به دلیل شرایط تحریم در منگنه قرار داشت. حال این رشد مثبت در چه بستری اتفاق افتاده و آیا قابل دوام است؟

محدودیت‌های حاصل از شرایط تحریم و خروج یک جانبه آمریکا از معاهده برجام از اوائل سال ۱۳۹۷ و همچنین شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ شرایط انقباظی و سختی برای اقتصاد ایران ایجاد کرد.  بر مبنای آمار حساب های ملی در نیمه نخست سال جاری و به ویژه فصل دوم سال ۱۳۹۹ می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که اقتصاد ایران پس از یک دوره رکود طولانی مدت طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به ترتیب با رشدهای ۵.۴- و ۶.۵- درصد، در فصل دوم سال ۱۳۹۹ بهبود معنی‌داری در رشد تولید ناخالص داخلی را  (معادل۵.۱ درصد) تجربه کرده است. در بررسی رشد ارزش افزوده بخش‌های مختلف اقتصادی طی فصل دوم سال ۱۳۹۹ این نکته حائز اهمیت است که تمامی گروه‌های عمده اقتصادی اعم از کشاورزی، نفت، صنایع و معادن و خدمات از رشد مثبت برخوردار بوده‌اند. این در حالی است که در فصل دوم سال ۱۳۹۸، به جز گروه کشاورزی (۹.۸ درصد) و صنایع و معادن (۰.۴ درصد)، سایر گروه‌های عمده اقتصادی با رشد منفی ارزش افزوده مواجه شده‌اند.

بنابراین در تحلیل شرایط عمومی حاضر باید به این نکته توجه کرد که اقتصاد ایران در طول دو سال گذشته با نرخ رشد فصلی منفی و مستمر روبرو بوده است. لذا رشد مثبت با نفت و بدون نفت ایجاد شده در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ و همچنین نیمه نخست سال جاری نوید بخش است. این امر دلالت بر آن دارد که علاوه بر شروع دوره رونق نسبی، اقتصاد ایران مسیر بهبود و بازیابی توان از دست رفته خویش را می‌پیماید. البته علیرغم رشد ۱.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به رقم مشابه سال قبل و ورود اقتصاد کشور به مرحله رونق نسبی اقتصاد، سطح تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰ در نیمه نخست سال جاری هنوز به میزان ۴.۷ درصد پایین‌تر از رقم مشابه در نیمه نخست سال ۱۳۹۵ است. اقتصاد ایران پس از حدوداً هشت فصل نزول مستمر، در نقطه عطفی قرار گرفته است که امید می‌رود با بهبود شرایط و فضای اقتصاد کلان، ظرفیت‌های خالی در بخش‌های مختلف اقتصاد به سرعت بازیابی و بکار گرفته شده و نهایتاً در مسیر بسط و گسترش قرار گیرد.

- رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی ساختمان ۱۰ درصد گزارش شده، در صورتی که ترکیب رشد با بخش دولتی تا ۴ درصد پایین می آید. دلیل این اتفاق چیست؟ آیا سرمایه گذاری دولت کم شده است؟

رشد ۱۰.۱ و ۴.۱ درصدی اشاره شده در سوال به ترتیب مربوط به رشد ارزش افزوده ساختمان خصوصی و کل بخش ساختمان در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰ است. 

لازم به ذکر است که تشکیل سرمایه ساختمان در بخش خصوصی طی نیمه نخست سال ۱۳۹۹ به قیمت‌های جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر از بخش دولتی بود. با توجه به رشد شاخص قیمت ترکیبی مصالح ساختمانی و خدمات ساختمانی در سه ماهه اول و دوم سال ۱۳۹۹ که به ترتیب معادل ۳۰.۳ و ۶۱.۱ درصد بوده است، نرخ رشد تشکیل سرمایه ساختمان به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰ در طی نیمه نخست سال ۱۳۹۹ در بخش خصوصی نیز بیشتر از بخش دولتی برآورد شد. در نتیجه می‌توان نتیجه گرفت که علیرغم افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش ساختمان، افت تشکیل سرمایه ساختمان در بخش دولتی منجر به عدم رشد قابل توجه در کل تشکیل سرمایه ساختمان شده است.

انتظار می‌رود در فصل زمستان با بهبود و تقویت ایجاد شده در بخش تولید و صادرات نفت خام و همچنین در حوزه مالیات، پرداخت هزینه‌های عمرانی دولت که سهم عمده‌ای در ایجاد رونق در بخش ساختمان دارد، با بهبود قابل ملاحظه‌ای همراه گشته و رشد این فعالیت اقتصادی در سال جاری بهبود یابد.

- از سمت تقاضا سهم اصلی را در افزایش رشد اقتصادی دولت داشته است و سهم بخش خصوصی کم شده است. وقتی ترکیب سرمایه گذاری ساختمانی در هر دو بخش رشد کمی را نشان می دهد پس مخارج دولت در کدام بخش ها باعث افزایش رشد اقتصادی شده است؟

مخارج دولت به دو بخش اصلی مخارج مصرفی جاری و مخارج عمرانی تقسیم‌بندی می‌شود. مخارج مصرفی دولت عمدتاً شامل جبران خدمات کارکنان دولت و هزینه‌های مربوطه به تأمین ملزومات مصرفی دولت می‌باشد. رشد مخارج مصرفی دولت در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل به قیمت‌های جاری بیشتر از مخارج عمرانی دولت بود که با استفاده از شاخص‌های تعدیل‌کننده قیمتی، رشد مخارج مصرفی دولت به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز بالاتر از هزینه‌های عمرانی دولت برآورد شد.

بنابراین همانگونه که قبلاً بیان شد، در نیمه نخست سال جاری شاهد افزایش هزینه‌های جاری دولت و کاهش مخارج مربوط به سرمایه‌گذاری دولت بوده‌ایم، که با در نظر گرفتن سایر بخش‌های اقتصادی منجر به افزایش ۱.۲ درصدی هزینه‌های ناخالص داخلی کل کشور شده است.

- در صورتی که سال پایه را از سال ۹۰ به سال دیگری تغییر دهیم آیا روند رشدهای اقتصادی هم تغییر می‌کند؟

به احتمال زیاد بله، در حقیقت با توجه به پایبندی بانک مرکزی به اصول حرفه‌ای تهیه و تدوین آمار حساب‌های ملی،‌ این بانک تلاش می‌کند مطابق با روال مرسوم و استانداردهای جهانی تولید و انتشار آمار و متناسب با تحولات فن‌آورانه، ساختاری و روابط نهادی اقتصاد، سال پایه محاسبات را همگام با تغییر سبد کالاها و خدمات تولید کننده و مصرف کننده به طور متناوب تغییر دهد و در سری زمانی آمارهای اقتصادی تجدیدنظر کند. نخستین تجدیدنظر در سال پایه ارقام حساب‌های ملی بانک مرکزی به سال ۱۳۴۸ برمی‌گردد و پس از آن، در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۱، ۱۳۶۹، ۱۳۷۶ ، ۱۳۸۳ و۱۳۹۰ نیز سال پایه مورد تجدیدنظر قرار گرفته است. با هر بار تجدیدنظر در سال پایه، ارقام حساب‌های ملی ایران مورد بازنگری قرار گرفته و سری زمانی سازگاری تولید و منتشر می‌شود. همچنین حسب روال معمول جهت اصلاح سال پایه حسابهای ملی، اداره حسابهای اقتصادی بانک مرکزی پس از تلاش و پی‌گیری‌های مستمر، ارقام حسابهای ملی و رشد اقتصادی را بر مبنای سال پایه ۱۳۹۵ محاسبه  نموده و در آینده نزدیک منتشر خواهد کرد.

یکی از رویه‌های متداول در زمینه حسابهای ملی، تجدید نظر در روش‌ها، قواعد و دستورالعمل‌هایی است که کار محاسبات ارقام حساب های ملی بر مبنای آن انجام می‌شود. در این راستا و به منظور تبیین نحوه انتقال حساب های ملی به سال پایه جدید عوامل مهمّی همچون:


۱- دسترسی به منابع آمارهای پایه جدید و داده‌های خام تجدید نظر شده بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از منابع آماری

۲- استفاده از ضرایب اهمیت (وزن) بهنگام‌تر برای ارزش فعالیت‌های اقتصادی با توجه به تغییرات ساختاری اقتصاد در دوره‌های زمانی مختلف

۳- اصلاح روش‌های محاسباتی و بهبود آنها

۴- جایگزینی روش‌های مستقیم آماری بجای روش‌های غیرمستقیم

۵- تکمیل پوشش‌های آماری و بهبود سطح جامعیت

۶- اصلاح طبقه‌بندی‌ها و تعاریف آماری بر اساس‌ آخرین دستورالعمل‌های استاندارد جهانی

۷- حذف و اضافه شدن برخی از فعالیت‌های اقتصادی

۸- جایگزینی شاخص‌های جدید قیمت به جای شاخص‌های قیمت سال پایه قبل و نظایر آن می‌تواند دلایلی برای ضرورت تجدید نظر ادواری در آمارهای حساب های ملی تلقی شود

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اقتصادی

موجودی آب سدهای تهران در وضعیت قرمز

موجودی آب سدهای تهران در وضعیت قرمز
2025-03-14T12:23:03+03:30
شرکت آب و فاضلاب شرق استان تهران اعلام کرد: موجودی آب سدهای لتیان ۱۲ درصد، سد ماملو ۱۲ درصد و سد لار در بدترین وضعیت ممکن یک درصد و سد کرج که همیشه پر آب بود...

سرمایه گذاری سنگین آمریکایی‌ها روی تولید برق خورشیدی

سرمایه گذاری سنگین آمریکایی‌ها روی تولید برق خورشیدی
2025-03-14T12:09:41+03:30
گزارشات نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ معادل ۸۴ درصد کل ظرفیت اضافه شده به شبکه تولید برق آمریکا از محل ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی بوده است.

پیش بینی کاهش قیمت نفت برای سال آینده

پیش بینی کاهش قیمت نفت برای سال آینده
2025-03-14T12:09:40+03:30
سازمان اطلاعات انرژی آمریکا پیش بینی کرد قیمت نفت برنت دریای شمال برای سال ۲۰۲۶ به ۶۸.۴۷ دلار کاهش خواهد یافت.

اعلان جنگ تجاری اروپا علیه آمریکا

اعلان جنگ تجاری اروپا علیه آمریکا
2025-03-14T12:09:40+03:30
کمیسیون اروپایی اعلام کرد که از ماه آینده میلادی بر واردات ۲۸ میلیارد دلار کالا از آمریکا تعرفه گمرکی اعمال می‌کند.

آزادسازی واردات آیفون؛ ضرورت یا انحراف از اولویت‌های ارزی؟

آزادسازی واردات آیفون؛ ضرورت یا انحراف از اولویت‌های ارزی؟
2025-03-14T12:09:39+03:30
دولت چهاردهم با آزادسازی واردات آیفون به وعده خود عمل کرد، اما این تصمیم در حالی که منابع ارزی کشور محدود است، انتقادات زیادی را برانگیخت.

ممنوعیت واردات پارچه‌های تولید داخل برای حمایت از صنعت نساجی

ممنوعیت واردات پارچه‌های تولید داخل برای حمایت از صنعت نساجی
2025-03-14T11:56:22+03:30
رئیس‌جمهور، در جریان سفر خود به شهرستان‌های استان تهران، با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید ملی، به وزیر صمت دستور داد واردات پارچه‌هایی که به اندازه کافی در ک...

نفوذ عناصری از فرقه بهائیت در صنعت خودروسازی کشور

نفوذ عناصری از فرقه بهائیت در صنعت خودروسازی کشور
2025-03-14T11:56:22+03:30
در حالی که پیش از این اخبار مختلفی درباره سیطره عناصر وابسته به فرقه ضاله بهائیت بر بعضی حوزه‌های اقتصادی مطرح بود که هم اکنون این فرقه در صنعت خودروسازی کشو...

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا اعلام می‌شود

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا اعلام می‌شود
2025-03-14T11:43:04+03:30
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از انجام قرعه‌کشی آخرین طرح عرضه خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: نتایج نهایی شنبه (۲۵ اسفند) اعلام می‌شود.

هدررفت واقعی آب در تهران ۱۱ درصد است

هدررفت واقعی آب در تهران ۱۱ درصد است
2025-03-14T11:43:03+03:30
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه هدررفت واقعی در شبکه توزیع آب این استان ۱۱ درصد است، این میزان را نزدیک به استانداردهای جهانی عنوان کرد.

انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد
2025-03-14T11:43:03+03:30
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی به بررسی زیادی نیاز دارد و سوختگیری در مراکز عرضه، همچنان بر بستر سامان...

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت تحریم شد
2025-03-14T11:43:02+03:30
وزارت نفت در گزارشی درج نام «محسن پاک‌نژاد» وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را در فهرست جدیدترین تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا نتیجه تلاش‌های گسترده وی برای...

قیمت جهانی طلا امروز ۲۴ اسفند؛ هر اونس طلا ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت

قیمت جهانی طلا امروز ۲۴ اسفند؛  هر اونس طلا ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت
2025-03-14T11:43:01+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز (جمعه، ۲۴ اسفند) با ۰.۱۴ درصد کاهش به ۲۹۸۴ دلار و ۸۵ سنت رسید.

قیمت جهانی نفت امروز ۲۴ اسفند؛ برنت ۷۰ دلار و ۳۳ سنت شد

قیمت جهانی نفت امروز ۲۴ اسفند؛ برنت ۷۰ دلار و ۳۳ سنت شد
2025-03-14T11:43:01+03:30
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۵ سنت معادل ۰.۶۴ درصد افزایش به ۷۰ دلار و ۳۳ سنت رسید.

مدیر عامل توانیر: عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

مدیر عامل توانیر: عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد
2025-03-14T11:43:00+03:30
مدیرعامل توانیر اعلام گفت: با توجه به قرارداد صادرات برق میان ایران و عراق و مدت زمان باقی‌مانده از این تعهد، عراق به واردات برق از ایران ادامه خواهد داد.

هشدار هواشناسی؛ شب عید باران می‌بارد

هشدار هواشناسی؛ شب عید باران می‌بارد
2025-03-14T11:43:00+03:30
کارشناس هواشناسی گفت: از روز چهارشنبه (۲۹ اسفند) سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود و تا روز پنجشنبه (۳۰ اسفند) بخش‌هایی از غرب، شمال غرب و تهران را در بر می...

کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است

کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است
2025-03-14T09:42:58+03:30
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وزارت راه و پلیس در خصوص بی کیفیت بودن برخی خودروها هشدار داده اند، گفت: کیفیت خودروها در کاهش تلفات جاده ای اثرگذار است.

خروج خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت

خروج خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت
2025-03-14T09:16:18+03:30
براساس مصوبه جدید شورای رقابت از این پس این شورا دخالتی در قیمت گذاری خودروهای وارداتی نخواهد داشت.

دستور پزشکیان برای ممنوعیت واردات پارچه‌ مشابه تولید داخل

دستور پزشکیان برای ممنوعیت واردات پارچه‌ مشابه تولید داخل
2025-03-14T09:02:58+03:30
رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید ملی، به وزیر صمت دستور داد واردات پارچه‌هایی که به اندازه کافی در کشور تولید می‌شوند، ممنوع شود.

افزایش بی‌سابقه اخراج کارکنان در آمریکا در ماه فوریه

افزایش بی‌سابقه اخراج کارکنان در آمریکا در ماه فوریه
2025-03-14T09:02:58+03:30
در ماه گذشته، کارفرمایان آمریکایی بیشترین میزان اخراج کارکنان را سال ۲۰۰۹ تاکنون اعلام کردند و به نگرانی‌ها نسبت به آینده بازار کار و رشد اقتصادی آمریکا دامن...

اختصاص فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی به کشورهای آفریقایی

اختصاص فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی به کشورهای آفریقایی
2025-03-13T17:16:17+03:30
معاون وزیر صمت از ایجاد خط کشتیرانی به سمت غرب آفریقا خبر داد و گفت: صندوق توسعه ملی ابراز آمادگی کرد که خطوط فاینانس برای خرید کالاهای ایرانی برای کشورهای آ...

خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت در پیش است

خبرهای خوشی در حوزه تولید نفت در پیش است
2025-03-13T17:02:59+03:30
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای تأمین نیازمندی‌های تولید نفت در سال آینده انجام شده است، گفت: سال آینده خبرهای خوشی در ح...

پروازهای ایران - انگلستان مجددا برقرار می‌شود؟

پروازهای ایران - انگلستان مجددا برقرار می‌شود؟
2025-03-13T17:02:59+03:30
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در دیدار با سفیر ایران در انگلیس خواستار برقراری مجدد پروازهای ایران - انگلستان شد.

اتصال نیروگاه «هنگام» به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی

اتصال نیروگاه «هنگام» به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی
2025-03-13T17:02:58+03:30
مدیر منطقه خلیج فارس از اتصال پروژه سوخت رسانی نیروگاه هنگام به خط انتقال خوراک نیروگاه قدیم بندرعباس خبر داد.

پیش‌بینی‌های هواشناسی برای ایام نوروز اعلام شد

پیش‌بینی‌های هواشناسی برای ایام نوروز اعلام شد
2025-03-13T17:02:58+03:30
رئیس مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی کشور از آغاز خدمات نوروزی این سازمان برای سفرهای نوروزی خبر داد.

ضرورت تعامل و هماهنگی حداکثری دستگاه‌ها در ایمنی سفرهای نوروزی

ضرورت تعامل و هماهنگی حداکثری دستگاه‌ها در ایمنی سفرهای نوروزی
2025-03-13T16:49:38+03:30
وزیر راه و شهرسازی بر لزوم تعامل و هماهنگی حداکثری نهادها و سازمان‌های ذیربط در ایمنی سفرهای نوروزی تاکید کرد.

رجیستری آیفون‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آغاز شد

رجیستری آیفون‌های ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آغاز شد
2025-03-13T16:49:38+03:30
گمرک ایران اعلام کرد: صدور تاییدیه همتا برای ثبت و رجیستری گوشی های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ که قبل از ۱۷ آبان ۱۴۰۳ وارد کشور شده و روشن شده اند، فعال شده است.

رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳

رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳
2025-03-13T16:49:38+03:30
رئیس‌کل بانک‌ مرکزی گفت: اقتصاد کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال رشد ۳.۷ درصدی را تجربه کرده است.

ساخت لوکوموتیو جدید ایرانی با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار

ساخت لوکوموتیو جدید ایرانی با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار
2025-03-13T13:29:40+03:30
مدیرعامل مپنا گفت: جدیدترین لوکوموتیو ساخت با نام MAP۳۰ با قدرت ۴۰۰۰ اسب بخار و با تکنولوژی‌های روز اروپا به تولید رسیده و اولین دستگاه آن در اردیبهشت‌ماه سا...

وجوه بلوکه‌شده مشتریان خودروهای وارداتی آزاد شد

وجوه بلوکه‌شده مشتریان خودروهای وارداتی آزاد شد
2025-03-13T13:16:19+03:30
با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام خودروهای وارداتی، وجوه بلوکه‌شده مشتریان از صبح امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ماه آزاد و قابل برداشت است.

دستمزدهای واقعی در ژاپن کاهش یافت

دستمزدهای واقعی در ژاپن کاهش یافت
2025-03-13T13:02:59+03:30
داده‌های منتشرشده نشان می‌دهد که دستمزدهای واقعی در ژاپن در ماه ژانویه، پس از دو ماه متوالی افزایش، کاهش‌ یافته‌اند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)