میرنیوز
علی لشکری در گفتوگو با ایسنا، متوسط صادرات کفش در پنج سال گذشته را ۱۰۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: صادرات این کالا در ۹ ماهه سال ۱۳۹۸ تقریبا نصف کل صادرات کفش در سال ۱۳۹۷ بوده است که نشان دهنده کاهش صادرات این محصول است.
به گفته وی، در سال ۲۰۱۸ واردات کفش ۱۵ کشور همسایه معادل ۸.۵ میلیارد دلار بوده که ایران فقط ۱۰ درصد این بازار را به خود اختصاص داده است. همچنین کشورهای اوراسیا در پنج سال گذشته حدود ۵.۵ میلیارد دلار واردات کفش داشتند که از این مقدار، معادل ۴۵۷ هزار دلار کفش از ایران به این کشورها صادر شده است؛ به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ هزار دلار واردات کفش به این کشورها، هشت دلار آن متعلق به ایران است.
عضو هیات مدیره جامعه صنعت کفش افزود: موارد گفته شده نشان می دهد که ظرفیتهای خالی در صنعت کفش ایران وجود دارد که بیشتر آن در همسایگی ما قرار دارد و برای توسعه بازار نیازی نیست که حتما به کشورهای دور مثل استرالیا و اروپا صادرات داشته باشیم. وی همچنین از کاهش ۲۲ درصدی متوسط قیمت کفش صادراتی در سال گذشته خبر داد و علت آن را افزایش نرخ ارز عنوان کرد.
چرا صادرات کفش در سال ۹۸ کاهش یافت؟
لشکری، بروکراسیهای سنگین اداری، بخشنامهها و دستورالعملهایی که از دی ماه سال ۹۶ برای صادرکنندگان در نظر گرفته شده را از عوامل اصلی کاهش صادرات کفش عنوان کرد و گفت: بخشنامهها و بروکراسیهای اداری باعث شد که برای مثال با وجود اینکه بازار کفش کشور عراق طی هفت سال گذشته ۷۶ درصد بزرگتر شده، سهم ایران از ۲۳ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۱۵ درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرده، در حالی که سهم چین طی این مدت از ۱۳ درصد به ۵۱ درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: همچنین بیشتر صادرات کفش ایران به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان است و صادرکنندگان با وجود اینکه از بازگشت ارز حاصل از صادرات استقبال میکنند، اما امکانات بازگشت ارز از این کشورها از طریق مجاری قانونی وجود ندارد.
کفش ورزشی، ۴۵ درصد کل تولید کفش ایران
به گفته عضو هیات مدیره جامعه صنعت کفش، اطلاعات جهانی نشان میدهد که بین سالهای ۹۲ تا ۹۷ به طور متوسط سالانه ۳۳۷ میلیون دلار کفش وارد ایران شده که اگر متوسط واردات قانونی در این سالها را ۱۳.۳ میلیون دلار در نظر بگیریم، میزان قاچاق کفش هم بین این سالها تقریبا ۲۵ برابر واردات قانونی این محصول بوده است.
لشکری با بیان اینکه اعداد ذکر شده حاکی از کاهش قاچاق نسبت به قبل است، تصریح کرد: کاهش قاچاق کفش نشان دهنده بروز تحولی در عرصه مبادلات بینالمللی برای کفش ایران است که فرصتی برای توسعه صنعت کفش و صنایع وابسته به ویژه در حوزه کفشهای ورزشی که حدود ۴۵ درصد کل تولیدات کفش کشور را شامل میشود، خواهد بود.
به گزارش ایسنا، براساس آمار وزات صنعت، معدن و تجارت (صمت) تولید انواع پایپوش در سال ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۱۲ میلیون و ۱۲۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زوج بوده است. همچنین در سال ۹۷ حدود ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فوت مربع و در سال ۹۸ حدود ۴۳ میلیون فوت مربع چرم در کشور تولید شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال
گزارش هواشناسی امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
محدودیت تردد در چالوس/ برف و باران در جادههای ۱۵ استان
نرخ تسعیر ارز برای سرمایه گذاران خارجی بر مبنای نرخ توافقی شد
هواشناسی ایران امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
فرار خودروسازان از ورشکستگی با تجدید ارزیابی؟
بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست