میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم، تحریم دارو در سال های اخیر مشکلات متعددی را برای بیماران به خصوص بیماران خاص و سرطانی به همراه داشته است؛ طبق اعلام فعالان حوزه سلامت، از زمانی که نام بانک پارسیان در میان بانک های تحریمی قرارگرفت، مشکل دارو و موادغذایی آغاز شد چراکه تا پیش از این بانک پارسیان و برخی از بانک های دولتی عهده دار واردات دارو و موادغذایی به کشور بودند و با تحریم آنها واردات دارو به عنوان یکی از ضروری ترین نیازهای جامعه با مشکل مواجه شد که هنوز هم این مشکل به قوت خود باقی است.
مجموعه این عوامل یادشده باعث شده تا دلالی و قاچاق دارو افزایش یابد و بیش از همه، بیماران سرطانی در تنگنای تامین دارو قرار گیرند.
بشیر خالقی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس معتقد است: در حال حاضر معضل تامین دارو به مسئله مهمی در کشور تبدیل شده است. آمریکایی ها قبلا گفته بودند که دارو مشمول تحریم نیست اما گفته آنها حقیقت ندارد به طوری که با قطع شدن ارتباط نظام بانکی با سوئیفت محدودیت های زیادی برای تحویل دارو به کشور تحمیل شد که نشان از تحت فشارگذاشتن مردم و بیماران است.
عضو خانه ملت افزود: پس از خروج بانک ها به خصوص بانک پارسیان از چرخه تامین مالی واردات دارو، مشکلات زیادی به بدنه نظام دارویی کشور وارد شد.
احمد قویدل، مدیرعامل بنیاد هموفیلی کشور نیز می گوید: در حال حاضر تمامی بانکهای دولتی و حتی بانک خصوصی پارسیان که عمده حساب شرکتهای دارویی در آن است، تحریم شدهاند و حتی در صورت گشایش ارزی نیز به دلیل اینکه این شرکتهای دارویی عمدتا اعتباری در این بانکها ندارند، سپردهگذاری آنها نیز دچار مشکل شده و ارتباط ارزی آنها مورد قبول نیست. لذا تا این مسیر باز شود، بیماران ما دچار مشکل خواهند بود.
شاید تحریم های دارویی سبب خیری برای نظام بانکی شد تا بانک ها به منظور تامین مالی و حمایت از ساخت داروهای سرطانی پیش قدم شوند؛ برهمین اساس حمایت از شرکتهای مشارکت کننده در ساخت داروهای ضد سرطان با استفاده از دانش سلولهای بنیادی و همچنین حمایت از مراکز تحقیق و توسعه این دانش در دستور کار برخی بانک ها قرار گرفت.
بانک پارسیان که سال ها در حوزه واردات دارو مشارکت داشته بعد از تحریم ها در ساخت داروهای سرطانی پیش قدم شد و دو طرح مهم این حوزه، از جمله سلول درمانی و ساخت داروهای ضد سرطان و احداث بیمارستان تخصصی درمان سرطان، را در سال 98 در دستور کار قرار داد.
از برنامه های مهم دارویی سال های گذشته این بانک، مشارکت 30.000 میلیون ریال در ساخت داروهای سرطانی و سلول های بنیادی توسط شرکت سل تک فارمد است.
شرکت سل تک فارمد از جمله شرکتهای مهم حوزه سلول درمانی کشور به شمار میرود که در سال 1392 تاسیس شده و کارخانه سل تک فارمد نیز در سال 1396 به بهره برداری رسیده است. محصول رنیودرم سل این شرکت که دارویی سلولی برای درمان چین و چروک پوست است در بهمن ماه 1396 رونمایی شد.
از اقدامات دیگر بانک پارسیان در سال 98 مشارکت در طرح تولید داروهای بیوسیمیلار به مبلغ 2.443 میلیارد ریال با شرکت بیوسان فارمد بوده که محصلات تولیدی این شرکت در معالجه طیف وسیعی از بیماری های صعب العلاج مانند سرطانها ، بیماری های خونی ژنتیکی خاص مانند ام اس و همچنین درمان نازایی بوده است.
بانک پارسیان با مشارکت و پشتیبانی از فعالیتها و پروژههای این شرکتها، در حقیقت از تحقیقات گسترده در حوزه سلولهای بنیادی، زیست فناوری، فناوری نانو و دیگر حوزههای نوین دارویی حمایت کرده است.
مشارکت بانک پارسیان در ساخت داروهای سرطانی و سلولهای بنیادی جایگاه این شرکت را به عنوان اولین تولیدکننده سلول های بنیادی در ایران تضمین کرده و افق صادرت داروها و محصولات دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی را پیش روی کشور قرار داده است.
طرح مهم دیگری که جزو طرح های مهم اعتباری بانک پارسیان در حوزه سلولدرمانی و پیوند مغز استخوان، پزشکی هستهای تشخیصی و ... به حساب می آید، مشارکت در احداث بیمارستان پیشرفته برکت به عنوان مرکز درمانی تخصصی سرطان است که بانک پارسیان عاملیت تأمین مالی این پروژه به مبلغ 5 میلیون و 556 هزار و 500 یورو را به عهده دارد.
به گفته محمد مهجوری مدیرعامل شرکت سلامت برکت ، بیمارستان برکت که با 300 هزار مترمربع بنا در غرب تهران در حال ساخت است، بعد از بهره برداری یکی از تخصصی ترین مراکز درمان سرطان در کشور به شمار می رود و تحول بزرگی در درمان این بیماری و خدمت رسانی به محرومان ایجاد خواهد کرد.
باتوجه به شرایط خاص کشور و تشدید تحریم ها به خصوص تحریم های دارویی ، حمایت بانک ها به عنوان پشتیبانان و تامین کنندگان مالی پروژه های ملی، از طرح های نظام سلامت کشور در حوزه های پراهمیتی همچون سلول های بنیادی و داروهای سرطان، افقهای روشنی به روی این بخش از حوزه سلامت کشور گشوده و این نوید را می دهد که ما حتی می توانیم بی نیاز از واردات دارو باشیم و تحریم ها را بی اثر کنیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال
گزارش هواشناسی امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
محدودیت تردد در چالوس/ برف و باران در جادههای ۱۵ استان
نرخ تسعیر ارز برای سرمایه گذاران خارجی بر مبنای نرخ توافقی شد
هواشناسی ایران امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
فرار خودروسازان از ورشکستگی با تجدید ارزیابی؟
بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا
پرش شاخص بورس به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۱۵ هزار واحد
شیوهنامه بهینهسازی و کنش مصرف انرژی در ساختمانهای وزارت نفت ابلاغ شد
آینده مالی، بانکداری و پول چگونه است؟
سوخت تحویل شود مشکلی در تامین برق نداریم
یک نیروگاه هستهای ۱۰ درصد برق ترکیه را تامین میکند
همه ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است
افت کیفیت اینترنت به دلیل استفاده از فیلترشکنهاست