میرنیوز
حسین دلیریان مشاور رئیس و سخنگوی سازمان فضایی ایران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم به ویژگی ماهوارههای مخابراتی ناهید 1 و 2 اشاره کرد و در خصوص ماهواره مخابراتی ناهید1 و اینکه این ماهواره در کدام بخش از زنجیره فناوری فضایی ایران قرار دارد اظهار داشت: ماهواره ناهید1 اولین گام از راهبرد توسعه ماهوارههای مخابراتی ایران است که فناوریهای مهمی اعم از مکانیزم پنلهای خورشیدی بازشونده، برقراری ارتباط در باند Ku،... در آن توسعه داده شده است، البته ما در برنامه 10ساله فضایی کشور نیز توجه بسیار جدی و برنامهمحوری به توسعه ماهوارههای مخابراتی در کشور داشتهایم که انشاءالله با تحقق آن، شاهد تحول در مخابرات فضاپایه داخلی خواهیم بود.
وی افزود: در عین حال، طبق برنامهریزی انجامشده درخصوص ماهوارههای مخابراتی، هم با بخش خصوصی برای تأمین ماهواره مخابراتی و ملی در حال همکاری هستیم و از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی برای تکمیل و توسعه مخابرات فضاپایه استفاده میکنیم.
دلیریان اضافه کرد: بهطور کلی، سازمان فضایی ایران معتقد است که در زمینه توسعه زیرساختها، طراحی و ساخت ماهوارهها و منظومههای ماهوارهای، ساخت زیرسیستمها و...، با توجه به رشد خوبی که شرکتهای بخش خصوصی داشتهاند، میتوان از ظرفیت آنها در جهت تحقق برنامه 10ساله فضایی و توسعه بخش فضایی کشور استفاده کرد.
وی همچنین بیان داشت: ناهید2 هم در واقع گام دوم صنعت فضایی کشور در حوزه مخابرات فضاپایه است و این محصولات در واقع ماحصل گامهای برنامهریزیشده بهمنظور توسعه و بلوغ گام به گام فناوری فضایی است و گامهای بعدی هم طبق همین برنامهریزی مدون پیش خواهد رفت.
ناهید1 از کجا و توسط کدام ماهوارهبر پرتاب میشود؟
سخنگوی سازمان فضایی ایران در خصوص زمان پرتاب ماهواره ناهید1 بیان کرد: با توجه به برنامهریزی انجامشده، نمونه پروازی ناهید1 با ماهوارهبر قائم100 در آینده نزدیک به فضا پرتاب میشود. با توجه به نیازهای متنوع کشور در حوزه پرتابگر و لزوم تکمیل فاز توسعه فناوری و آزمون فناوریهای استفادهشده در ماهوارهبرهای موجود، طبق یک برنامهریزی دقیق که با محوریت نیروهای مسلح در حال انجام است، تسریع در پرتابهای مختلف در دستور کار قرار دارد.
وی دلیل این تأخیر 6ساله را بازنشستگی پرتابگر سفیر1B عنوان کرد و گفت: آماده شدن نسل بعدی پرتابگرهای فوقسبک کشور، باعث شد که پرتاب این ماهواره دچار تعویق شود.
اکنون ماهوارهبر قائم100 که توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساخته شده، بهعنوان یک پرتابگر فوقسبک آماده اولین آزمون پرتاب مداری خود شده است، ازاینرو فرصت مغتنمی است تا در اولین پرتاب این ماهوارهبر، ماهواره ناهید به مدار تزریق شود.
وضعیت ناهید2 بهچهصورت است؟
مشاور رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: نمونه کیفی ماهواره ناهید2 آماده شد و در روز فناوری سال جاری رونمایی شد، نمونه پروازی آن هم انشاءالله سال آینده به اتمام میرسد و پس از آن در برنامه پرتاب قرار خواهد گرفت.
دلیریان در انتهای سخنان خود تأکید داشت که ماهواره ناهید2 دارای زیرسیستم پیشرانش جهت انجام مانور انتقال مداری، محموله رله تلفنی جهت برقراری تماس تلفنی فضایی در ایستگاههای زمینی، محموله ذخیره و ارسال داده، سیستم موقعیتیابی مستقل ماهوارههای ناوبری و... است. با توجه به موارد ذکرشده، ماهواره ناهید2 بهنسبت ماهواره ناهید1، ارتقای قابلتوجهی خواهد داشت.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
اتابک: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار تولیدکننده باشد
کاهش ۲.۱ درصدی تورم تولیدکننده برق
کاهش ۶۰ درصدی ذخایر نیروگاهی علت خاموشی های پاییزی بود؟
دو دیدار مهم همتی با وزرای اقتصاد و سرمایه گذاری عربستان
وزیر راه: آماده همکاری با دیگر کشورها در حوزه دریانوردی هستیم
۳۸ هزار دستگاه خودرو از گمرکات ترخیص شد
ابلاغ نحوه واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران
قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهارشنبه ۷ آذر
هشدار هواشناسی کشاورزی و اعلام وضعیت سطح نارنجی
حمایت شرکت پالایش و پخش از کسب و کار جایگاهداران
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی در کنار کاهش مصرف سوخت
کاهش ۱۲ درصدی ورودی سدهای کشور نسبت به پارسال
گزارش هواشناسی امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
علت گرانی خودرو به روایت یک نماینده مجلس
محدودیت تردد در چالوس/ برف و باران در جادههای ۱۵ استان
نرخ تسعیر ارز برای سرمایه گذاران خارجی بر مبنای نرخ توافقی شد
هواشناسی ایران امروز؛ بارش برف و باران در ۲۲ استان
فرار خودروسازان از ورشکستگی با تجدید ارزیابی؟
بخش خصوصی خواستار شفافیت نحوه مدیریت قیمت ارز در مرکز مبادله شد
قیمت جهانی طلا امروز ۷ آذر؛ هر اونس ۲۶۳۷ دلار و ۹۵ سنت
قیمت جهانی نفت امروز ۷ آذر؛ برنت ۷۲ دلار و ۷۹ سنت شد
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
سهم ۳۰ درصدی بریکس از تولید ناخالص جهانی
جزئیات تغییر تعرفه برق برای مشترکان
قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ برگزار شد
۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات برای خدمات مکانیزه
دریافت مالیات بر ارزش افزوده جدید از واردات لغو شد
ثبت رکورد جدید در ارزش معاملات خرد
میر شتاب ایران و روسیه اجرایی شد+ مزایا