میرنیوز
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، همه ما در شرایطی دچار اضطراب و استرس شدید شدهایم. در چنین موقعیتی حس ناراحتی و بیقراری داشته و ضربان قلب ما بسیار سریع شده است. اما آیا میدانید دلیل اضطراب چیست؟ چند نوع اضطراب داریم؟ چگونه میتوان استرس را کنترل کرد؟ چه نوع درمانهایی برای کنترل استرس وجود دارد؟
در این مطلب سعی میکنیم در رابطه با این مشکل صحبت کنیم و برای کنترل و رفع اضطراب روشهایی را به شما معرفی کنیم. اگر احساس استرس و بیقراری شما بسیار شدید است، بهتر است با یک روانشناس حرفهای مشاوره داشته باشید. روانشناس با استفاده از روشهای کاملاً علمی و اصولی مشکل را برطرف میکند.
اضطراب چیست؟
اضطراب نوعی احساس ترس و ناراحتی است که خود را با علائمی مانند تعریق، ترس، احساس بیقراری و ضربان قلب شدید نشان میدهد. تمامی این موارد در پاسخ به استرس طبیعی است. احساس ترس و دلهره در مورد چیزی که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، این شرایط را ایجاد میکند.
شرایطی مانند روز اول مدرسه، مصاحبه شغلی، سخنرانی برای تعداد زیادی از افراد و انجام دیگر کارهای اینچنینی اضطراب را به همراه دارد. اما دقت داشته باشید که اگر اضطراب شما بسیار شدید باشد و بیش از ۶ ماه طول بکشد، بهطوریکه در زندگی شما اختلال ایجاد کند، ممکن است دچار اختلال اضطرابی شده باشید.
در بسیاری از شرایط استرسزا و حساس ما دچار اضطراب میشویم. در این حالت ضربان قلب بالا رفته و دچار تعریق و بیقراری میشویم.
اختلالات اضطرابی چیست؟
اضطراب برای ورود به یک مکان جدید، یک آزمون مهم یا سخنرانی کاملاً طبیعی است. در این شرایط شاید استرس ناخوشایند باشد، اما باعث ایجاد انگیزه و تلاش بیشتر میشود. این نوع از استرس اختلالی در زندگی ایجاد نمیکند و پس از مدت کوتاهی برطرف میشود. اما اختلال اضطراب ترسی است که همیشه همراه شما است و گاهی به حدی شدید است که شما را ناتوان میکند.
این نوع اختلال باعث میشود، شما از انجام بسیاری از کارهای مورد علاقهتان یا حتی کارهای معمولی دست بکشید. بهعنوانمثال ممکن است فرد به دلیل ترس و استرس از ورود به آسانسور، رد شدن از خیابان یا خروج از خانه خودداری کند.
اختلالات اضطرابی شایعترین اختلال عاطفی است. این بیماری میتواند هر شخصی را با هر سنی درگیر کند. اما طبق تحقیقات انجام شده زنان بیشتر از مردان دچار این نوع اختلال میشوند.
انواع اختلالات اضطرابی
چندین اختلال مختلف وجود دارد که بخش مهمی از آنها اضطراب و استرس شدید است. در ادامه این اختلالات را معرفی میکنیم.
· آگورافوبیا: نوعی اختلال است که باعث ایجاد ترس میشود. فرد از موقعیتها و مکانهایی که باعث وحشت شود و حس در دام افتادن، درماندگی یا خجالت داشته باشد، دوری میکند.
· اختلال اضطراب ناشی از وضعیت پزشکی: علائمی از اضطراب و وحشت شدید که به دلیل بیماری یا مشکلی در سلامت جسمانی ایجاد میشود.
· اختلال هراس: این اختلال باعث حملات پانیک مکرر در زمانهای غیرمنتظره میشود. معمولاً این افراد با ترس پانیک بعدی زندگی میکنند. حملات پانیک وحشت شدید است که در عرض چند دقیقه به اوج خود میرسد.
· فوبیا: این اختلال، ترس بیش از حد از یک موقعیت خاص، یک شیء یا فعالیت خاص است. مثل فوبیا حیوانی خاص یا فوبیا ارتفاع که باعث دوری از چنین موقعیتهایی میشود. فوبیا در برخی افراد بهقدری شدید است که باعث حملات پانیک میشود.
· اختلال اضطراب اجتماعی: در این نوع اختلال شخص از قضاوت شدن توسط دیگران در موقعیتهای اجتماعی بسیار وحشت دارد و به همین دلیل از اجتماع گریزان است. گاهی احساس خجالت یا حس نگاه منفی از طرف دیگران چنین حالتی را ایجاد میکند.
· اختلال وسواس فکری: این افراد به طور مکرر به افکار غیرمنطقی فکر میکنند. چنین افکاری ممکن است شخص را به سمت رفتارهای خاصی سوق دهد.
· اختلال اضطراب جدایی: ترس دوری از خانه یا عزیزان این افراد را آزار میدهد. این اختلال میتواند هر شخصی را درگیر کند. اما در کودکان بیشتر دیده میشود.
· اختلال اضطراب بیماری: این افراد در مورد سلامتی خود و عزیزانشان همیشه دچار نگرانی و استرس هستند. به این اختلال هیپوکندری نیز گفته میشود.
· اضطراب بعد از حادثه: برخی از حوادث و رویدادها بهقدری آسیبزا هستند که ممکن است شخص دچار چنین اختلالی شود.
علائم استرس و اضطراب شدید
قرارگرفتن در یک موقعیت استرسزا میتواند علائم و نشانههای مختلفی داشته باشد. علائم استرس و اضطراب شدید شامل موارد زیر است. ممکن است فرد همه یا برخی از علائم زیر را تجربه کند.
· احساس عصبانیت، بیقراری و تنش
· احساس خطر، وحشت یا عذاب
· افزایش ضربان قلب
· تنفس سریع
· تعریق
· لرزش
· احساس ضعف یا خستگی
· مشکل در تمرکز یا فکرکردن به چیزی غیر از نگرانی فعلی
· مشکل در خواب
· تجربه مشکلات گوارشی
· مشکل در کنترل نگرانی
· تمایل به دوری از چیزهایی که باعث اضطراب میشوند
برای درمان اضطراب به کدام پزشک باید مراجعه کرد؟
اگر احساس میکنید اضطراب و استرس شما بسیار شدید است و نگرانی بیش از حد در کار و زندگی شخصی شما اختلال ایجاد کرده است، باید به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. روانشناس پس از بررسی علائم و مشخصشدن علت این اختلال راهکارهای مؤثری به شما ارائه میدهد. گاهی نگرانیها خودبهخود از بین نمیروند و باید برای رفع آنها به دنبال کمک بود.
روانشناس یا روانپزشک با استفاده از متد مختلف شامل گفتاردرمانی و تجویز داروهای ضد اضطراب به بهبود شرایط کمک میکنند. اگر اختلال اضطرابی درمان نشود، میتواند مشکلات جدی در سلامت روحی و روانی به وجود بیاورد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
منبع : خبرگزاری مهر
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
انواع دیوار سبک و ارزان
ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دورهای