میرنیوز
به گزارش ایسنا بنابر اعلام دوربین مارکت، امروزه اینترنت اشیاء را می توان در همه جا مشاهده کرد. مایکرویو هوشمند در آشپزخانه، چمدان خودران در فرودگاه، دوربین لامپی در سقف اتاق و....
ما اینترنت اشیاء چیست؟ عملکرد آن چگونه است؟ چرا همه ی غول های صنعتی دنیا سعی در توسعه ی آن دارند؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت.
اینترنت اشیاء، شبکه ای از میلیاردها شیء و وسیله در سراسر دنیا است که به وسیله حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه ها و سیستم ها از طریق اینترنت با یکدیگر در ارتباط هستند.
این شامل تعداد خارق العاده ای از اشیاء در هر شکل و اندازه و در هر مکانی می شود. ماشین های خودرانی که با حسگرهای پیچیده ی خود قادر به شناسایی اشیاء در مسیرشان هستند، ماشین لباسشویی ای که به طور خودکار روشن می شود و هنگام اتمام کار اطلاع رسانی می کند، دوربین لامپی و ظریفی که برای بالا بردن امنیت منزل یا محل کار استفاده می شود و حتی دستگاه های تناسب اندامی که ضربان قلب و تعداد قدم هایی که در آن روز برداشته شده، محاسبه می کنند و یا برنامه ی ورزشی متناسب با فرد را پیشنهاد می دهند.
همانطور که مشاهده می کنید کاربرد اینترنت اشیاء تنها به یک زمینه محدود نمی شود. امروزه با بیش از ۷ میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء متصل که انتظار می رود این تعداد تا سال ۲۰۲۵ میلادی به بیش از ۲۲ میلیارد دستگاه نیز برسد. به همین دلیل رقابتی داغ بین شرکت های پیشرو در تکنولوژی برای توسعه ی اینترنت اشیاء و پیشی گرفتن از یکدیگر، در جریان است.
ایده ی اضافه کردن حسگرها و هوشمند سازی اشیاء به طور کلی در دهه ۱۹۸۰ میلادی مطرح و تا دهه ۱۹۹۰ میلادی بارها مورد بحث و آزمایش قرار گرفت. پروژه های اولیه ی زیادی در این مورد انجام شد، اما پیشرفت چندانی نداشت. دلیل اصلی موفق نبودن اینترنت اشیاء در آن دوران، در دسترس نبودن تکنولوژی مورد نیاز برای توسعه و گسترش آن بود. تراشه هایی خیلی بزرگ و حجیم، هارد دیسک های بسیار سنگین با حافظه ی کم، پردازنده هایی با سرعت پایین و... هیچ راهی برای برقراری ارتباط موثر و مفید بین اجسام ارائه نمی دادند و مانع از پیشرفت پروژه ی اینترنت اشیاء در سال های ابتدایی آن بود.
قبل از این که اتصال میلیاردها دستگاه مقرون به صرفه باشد، به پردازنده هایی ارزان و مقرون به صرفه نیاز بود. استفاده از برچسب های RFID برخی از این مشکلات را به همراه افزایش دسترسی به اینترنت با پهنای باند مناسب و شبکه های سلولی و بی سیم، حل کرد. سازگاری با IPv۶ که بهتر از هر نوع دیگری IP مورد نیاز دستگاه های جهان را تامین می کند، نیز یک گام ضروری برای مقیاس پذیری اینترنت اشیاء محسوب می شد.
در سال ۱۹۹۹، کوین اشتون اصطلاح " اینترنت اشیاء" را ابداع و ثبت کرد، هرچند بیش از یک دهه طول کشید این فناوری شکوفا شود.
کوین اشتون در مصاحبه ای با ZDNet اینترنت اشیاء را اینگونه توصیف می کند: " اینترنت اشیاء پیوستگی فرهنگ انسانی – اشیاء ما – با پیوستگی سیستم اطلاعات دیجیتال ما را، یکپارچه می کند. اینترنت اشیاء این است. "
از اولین کاربردهای نرم افزارهای اینترنت اشیاء می توان به ردیابی موقعیت مکانی تجهیزات گرانقیمت توسط افزودن برچسب های RFID، به آن اشاره کرد. اما از آن زمان به بعد هزینه ی افزودن حسگرها و اینترنت به اشیا به حدی کاهش یافته است که کارشناسان پیش بینی می کنند در آینده ی نزدیک هزینه ها به کمتر از ۱۰ سنت کاهش خواهد یافت. در نتیجه، اتصال تقریبا همه چیز به اینترنت نه تنها ارزان بلکه امکان پذیر خواهد بود.
کاربرد اینترنت اشیاء در ابتدا برای شرکت های سازنده و تجاری، بسیار جالب بنظر می آمد، جایی که اکثرا به صورت "ماشین با ماشین" از آن استفاده می شد. اما امروزه تاکید بر پر کردن خانه ها، دفاتر اداری و حتی خیابان ها با اینترنت اشیاء و هوشمند سازی تقریبا همه ی وسایل، است.
(حضور اینترنت اشیا در دوربین مدار بسته لامپی)
شرکت ها و کارخانه هایی که از حسگر در فرآیند و محصولات تجاری خود استفاده می کنند، بیشترین استفاده را از مزایای اینترنت اشیاء می برند.
امروزه صنعت خودروسازی بطرز چشمگیری از مزایای اینترنت اشیاء در محصولات خود، استفاده می کند. علاوه بر مزایای اینترنت اشیاء در خط تولید، حسگرها می توانند خرابی قریب الوقوع قطعات، خطرات احتمالی پیش رو هنگام رانندگی، جزئیات مسیر و حتی پیشنهاد مسیر مناسب و... را اطلاع رسانی کنند.
اینترنت اشیاء مزایای متعددی در بخش سلامتی و بهداشت ارائه می دهد. پزشکان و پرستاران اغلب نیاز دارند محل دقیق دارایی هایی کمکی به بیمار مانند ویلچرها را بدانند. هنگامی که ویلچرهای بیمارستانی به حسگرهای اینترنت اشیا مجهز باشند، میتوان آنها را از برنامه نظارت بر دارایی اینترنت اشیا ردیابی کرد تا بتوان به سرعت نزدیک ترین ویلچر موجود را پیدا کرد. بسیاری از دارایی های بیمارستان را می توان از این طریق ردیابی کرد تا از استفاده صحیح هر اجزاء اطمینان حاصل شود.
علاوه بر ردیابی داراییهای فیزیکی، اینترنت اشیا میتواند در جهت افزایش امنیت نیز استفاده شود. به عنوان مثال، دوربین لامپی یا دوربین مدار بسته ای که در شرکتی نصب شده است می تواند احتمال بروز آتش سوزی در قسمتی را متوجه شده و قبل از شروع آن، هشدار دهند.
انتهای رپرتاژ آگهی
منبع : خبرگزاری ایسنا
راهنمای سفر به مشهد در خلوتترین زمانها
قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
برنجهای وارداتی در حال ترخیص است
قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
سیستم ERP چیست؟
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
انواع دیوار سبک و ارزان
ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
سرطان پروستات شایعترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دورهای