میرنیوز

رمزارزها چه جذابیتی برای ایرانیان دارند؟

 رمزارزها چه جذابیتی برای ایرانیان دارند؟ 2021-06-27T15:13:12+04:30

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دنیا قطعا با ایده‌های متفاوت مواجه است که تغییرات را به خود می‌بیند؛ ایده‌هایی که حاصل نیازهای جدید و متفاوت هستند. این نیازها هستند که ایده‌ها را تشکیل می‌دهد و ایده‌ها ابزارها را می‌سازند. مفهوم قدرت همیشه به شکلی با ثروت و سرمایه در ارتباط است؛ به همین خاطر از دهه 80 میلادی ایده‌هایی را می‌بینیم که سعی در خارج کردن تمرکز ثروت از دست دولت‌ها هستند و دلیلش تقسیم آن میان مردم است تا مردم خودشان بتوانند صاحب دارایی‌هاشون باشند؛ بدون دخالت شخص ثالثی مانند دولت، سازمان یا بانک. از طرفی هر شخصی که به کمک تکنولوژی بتواند به اطلاعات و رازهای دیگران دست پیدا کند هیچ‌گونه ابزار تکنولوژی این عمل را توجیه نمی‌کند و شخصی مستحق این حرکت نیست.

برای رسیدن به صیانتی در این زمینه، نیاز به سیستمی داریم که تقریباً همگی به آن دسترسی داشته باشند که هم دارایی‌های خود را مدیریت کنند و هم از حقوق فردی‌شان محافظت کنند؛ در نهایت جواب منطقی برای این سیستم «اینترنت و فضای دیجیتال» است و در پی آن طرح مسئله‌ای که چگونه دارایی‌های خود را می‌توان دیجیتالی کرد؟!

از علم رمزنگاری برای نخستین بار در جنگ جهانی دوم به منظور انتقال پیام‌های نظامی استفاده شد، اما رفته‌‎رفته این رمزنگاری در عرصه‌های دیگر نیز کاربرد پیدا کرد. دیوید چام (David Chaum) دانشمند آمریکایی برای نخستین بار، از واژه ارزهای دیجیتال استفاده کرد و بعد از آن متخصصان به این مفهوم توجه کردند. اولین اقدام در این خصوص در سال 1983 بود؛ دیوید چام، متخصص رمزنگاری یا همان کریپتوگرافی، یک گونه پول دیجیتال مبتنی بر رمزنگاری اختراع کرد که «ای‌کَش» نام داشت. اما اساسی‌ترین مشکل این اقدام ماندگاری واسطه‌ها بود و واسطه‌هایی همچون بانک‌ها حذف نشده بودند. اما این پایان جنبش نبود و ایده‌ها، مقالات و تحقیقات آقای چام ادامه داشت. بعدها وی در 1989 با ایجاد DigiCash، مقاله‌ای چاپ کرد و اولین کریپتوکارنسی که رمزنگاری شده با امضاهای دیجیتالی بود را خلق کرد و اسم سیستم و کمپانی‌اش را DigiCash و اسم پول‌اش را Cyberbuck گذاشت که روش رمزنگاری آن به گونه‌ای بود که نه بانکی که پول در آن حفظ می‌شد، نه دولت و نه هیچ شخص ثالثی قادر به ردگیری تراکنش‌های مالی نبودند.

کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) یا همان رمزارزها یکی از گونه‌های دارایی دیجیتال است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولاً به صورت نامتمرکز اداره می‌شود و از همین لحاظ، مقابل نظام‌های بانکداری متمرکز قرار می‌گیرند. تاریخچه شکل‌گیری رمزارزها به دهه 1980 میلادی می‌رسد. نخستین بار در دهه 90 میلادی، فناوری زنجیره بلوک یا همان بلاکچین معرفی شد و در سال 2009 پس از وقوع بحران عظیم اقتصادی در جهان، نخستین رمزارز نامتمرکز یا همان بیت‌کوین، توسط فرد یا افراد ناشناخته‌ای که بیت‌کوین را طراحی کرده‌اند عرضه شد. تا ماه نوامبر سال 2019، بیش از 18 میلیون بیت‌کوین در بازار مورد معامله قرار گرفته و ارزش کلی بازار این رمز ارز در حدود 146 میلیارد دلار تخمین زده شده است. کریپتوکارنسی‌ها ماهیت فیزیکی ندارند و تنها در کامپیوترها تعریف می‌شوند. هیچ بانکی برای رمزارزها وجود ندارد تا سکه یا اسکناس آن را تولید کند.

امنیت این رمزارز توسط الگوریتم‌های رمزنگاری شده تضمین می‌شود که بر‌اساس این الگوریتم‌ها، تولید مقدار مشخص و محدودی از بیت‌کوین در هر روز امکان‌پذیر است. هدف سازندگان ناشناس بیت‌کوین از این کار، جلوگیری از تولید بی‌رویه پول توسط دولت‌ها و همچنین ایجاد اعتماد بر‌اساس الگوریتم‌های رمزنگاری بود که البته این خوشبینانه‌ترین دلیل وجودی این رمزارز محسوب می‌شود. این رمزارز، در بدو پیدایش ارزش چندانی نداشت چون عموم مردم آن را نپذیرفتند اما با گذشت زمان و با افزایش اعتمادی که به وجود آمد، قیمت آن افزایش یافت و امروزه تبدیل به یکی از ارزهای قدرتمند جهان شده است!

در سال 1996 نیز مؤسسه فناوری ماساچوست (اِم‌آی‌تی) مطالبی منتشر کرد که در آن یک نظام رمزپول به تفصیل شرح داده شده بود. این سلسله مطالب در همان سال توسط آژانس امنیت ملی ایالات متحده در قالب یک گزارش با عنوان «چگونه یک ضرابخانه بسازیم: رمزنگاری پول‌های الکترونیکی گمنام» منتشر شد.

رمزارز گونه‌ای پول دیجیتال است که در آن تولید واحد پول و تأیید اصالت تراکنش پول با استفاده از الگوریتم‌های رمزگذاری شده کنترل می‌شود و بدون وابستگی به یک بانک مرکزی کار می‌کند. ارزهای رمزنگاری شده می‌توانند مانند سایر ارزهای بدون پشتوانه قابلیت مبادله داشته باشند و در انجام تراکنش‌های مالی به کار روند. ارزهای دیجیتال مدت‌ها قبل از اینکه اولین ارز مجازی به وجود بیاید، به عنوان یک ساختار تئوریک وجود داشت تا بتواند جایگزینی برای مدل فعلی مبادلات و پول‌های رایج بشود.

بسیاری از سیاست‌گذاران داخلی، عامل اصلی روانه شدن سرمایه‌های ایرانیان به بازار رمزارزها را ریزش بورس تهران می‌دانند؛ در حالی که فعالان و کارشناسان این حوزه معتقدند جذابیت‌های بسیار بازار رمزارزها دلیل گرایش به سمت این فضا بوده است. از نظر کارشناسان هر سرمایه‌گذاری‌ای به دنبال آن است که در مدت معینی بتواند مقدار سود بیشتری کسب کند. به همین منظور عواملی همچون نبود دامنه نوسان در بازار رمزارزها و امکان معامله در 24 ساعت شبانه‌روز، شانس کسب سودهای قابل توجه در مدت زمان کوتاه را برای «تِرِیدرها» بالا برده است. این در حالی است که در بازارهای دیگری که پیشتر در اختیار سرمایه‌گذاران داخل کشور بود (بورس تهران)، محدوده زمانی برای معامله و همچنین وجود سقف نوسان روزانه، این امکان را از سرمایه‌گذاران گرفته است.

همچنین ساختار غیرمتمرکز رمزارزها، باعث شده تا امکان دخالت گروه‌های خاص در این بازار به حداقل برسد و همین مصونیت بازار ارزهای دیجیتال از دستکاری‌های غیره بود که به دیگر جذابیت‌های این بازار افزوده بود. طبق نظر کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال ریزش بورس تهران، عامل کلیدی در افزایش اقبال بی سابقه ایرانیان به بازار ارزهای دیجیتال نبوده است و شاید بتوان برای آن صرفاً نقش کاتالیزگری در نظر گرفت.

اما از چالش‌های موجود در این زمینه، نبود بسترهای مناسب قانونی و کلی است که پلتفرم‌های خدمات دهنده داخلی را با مشکل عمده‌ای روبه‌رو کرده است. به همین منظور سرمایه‌گذاران ایرانی عمدتاً ناچار به مراجعه به پلتفرم‌های خدمات دهنده فعال خارجی هستند؛ و از آنجا که عمده این پلتفرم‌ها خارجی هستند، هیج مسئولیتی در قبال فعالیت و سرمایه‌گذاری کاربران ایرانی قبول نمی‌کنند و نتیجه آن این است که سرمایه تِرِیدرهای ایرانی در معرض مسدود شدن و ریسک‌هایی از این دست قرار می‌گیرد.

علی‌رغم آنکه هنوز حوزه ارزهای دیجیتال در کشور قانونمند نشده است؛ اما کارشناسان، سرمایه‌گذاری از طریق صرافی‌های داخلی را بسیار معقول‌تر از پلتفرم‌های خدمات‌دهنده خارجی می‌دانند. مبادله‌ ارز‌های رمزنگاری شده به قوانین کشوری و بین کشوری وابسته است که می‌تواند به رسمیت شناخته شدن و صحت اعتبار آن را تضمین کند. آمار جهانی از پیشرفت غیر قابل انکاری در پذیرش رمزارزها به عنوان وسایل مبادله مالی، طی زمانی کمتر از یک دهه حکایت دارد اما در ایران تا امروز مانند بسیاری از کشور‌های دیگر، هنوز تصمیم قطعی و شفاف درباره استفاده و یا تولید قانونمند این نوع رمزارز گرفته نشده است. همان‌طور که عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار ورود وزرای اقتصاد، کشور و اطلاعات به موضوع ساماندهی ارزهای دیجیتال برای جلوگیری از ایجاد فعالیت‌های زیرزمینی شد.

محسن علیزاده در نشست علنی 2 تیرماه مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی و سازمان بورس تاکنون هیچ آئین‌نامه‌ای در خصوص ارز دیجیتال نداشته‌اند و عدم ساماندهی این موضوع منجر به فعالیت‌های سیاه و زیرزمینی در کشور شده است. وی افزود: در عین اینکه عدم ساماندهی این وضعیت در داخل کشور، منجر به فعالیت زیرزمینی و اصطلاحاً سیاه در بازار رمزارها می‌شود که این موضوع مضرّات فراوانی برای اقتصاد و امنیت کشور دارد، اما نمی‌توان عِنان این ساماندهی را در اختیار افراد و مجموعه‌هایی در داخل قرار داد که علاوه بر تلاش برای انحصار و حذف رقبا از بازار، شرکای خاموش شرکت‌ها و مجموعه‌های مشکوک خارجی هستند.

از سوی دیگر همچنان باید انتظار داشت تا نهادهای قانونی مانند مجلس، شورای عالی فضای مجازی و بانک مرکزی چهارچوب فعالیت قانونی خرید و فروش رمزارز در ایران را فراهم کنند تا کاربران در برخورد با صرافی‌های رمزارزی که می‌خواهند به طور قانونی در ایران فعالیت کنند هم بدون نگرانی اقدام به معامله کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار بازار

راهنمای سفر به مشهد در خلوت‌ترین زمان‌ها

راهنمای سفر به مشهد در خلوت‌ترین زمان‌ها
2024-11-23T13:00:43+03:30
همراه ما باشید تا راهنمای کاملی از سفر به این شهر در خلوت‌ترین زمان‌ها در اختیارتان قرار دهیم.

قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی

قیمت آجر سفال ۱۴۰۳؛ محاسبه تعداد آجر در هر متر مربع دیوار ۲۰سانتی
2024-11-23T13:00:43+03:30
در این محتوا قصد داریم به بررسی قیمت آجر سفال در سال ۱۴۰۳ بپردازیم. با توجه به نوسانات بازار مصالح ساختمانی، اطلاع از قیمت دقیق و به روز آجر سفال برای هر پرو...

بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی

بررسی مهمترین دلایل کار نکردن ماشین لباسشویی
2024-11-23T13:00:42+03:30
اگر به فکر پیشگیری از خرابی ‌های پرهزینه یا رفع مشکلات احتمالی دستگاه خود هستید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟

چگونه سوختگی فرش را از بین ببریم؟
2024-11-23T13:00:42+03:30
اگر به هر دلیلی فرش شما دچار سوختگی شده بهتر است با کلیدی‌ترین نکات رفع سوختگی فرش آشنا شوید.

تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل

تقویت سئو با افزایش دامین اتوریتی و خرید ورودی گوگل
2024-11-23T13:00:41+03:30
آیا می‌دانید چگونه می‌توانید وب‌سایت خود را به صفحه اول نتایج جستجوی گوگل برسانید؟ پاسخ ساده است؛ افزایش دامین اتوریتی و دریافت ترافیک باکیفیت از گوگل!

خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران

خدمات تخصصی شیشه اتومبیل تهران
2024-11-23T13:00:41+03:30
خدمات شیشه اتومبیل تهران با تجربه و تجهیزات پیشرفته، انواع خدمات تعویض، نصب و تعمیر شیشه خودرو را با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه می‌دهد.

قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت

قیمت سکه یک میلیون تومان افزایش یافت
2024-11-23T12:34:02+03:30
نرخ طلا و سکه با صعود قیمت‌ها در بازار امروز نمایان شد؛ به طوری که نرخ سکه امامی با یک میلیون تومان افزایش به ۵۳ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان رسید.

برنج‌های وارداتی در حال ترخیص است

برنج‌های وارداتی در حال ترخیص است
2024-11-23T08:20:40+03:30
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج درباره وضعیت ترخیص بارهای دپو در گمرکات گفت: پس از پایان ممنوعیت واردات از ابتدای آذر ترخیص برنج‌های خارجی آغاز شده و در حال ان...

قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول

قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول
2024-11-22T13:20:42+03:30
قیمت جدید و نهایی تمام محصولات تولیدی ایران خودرو ویژه آذرماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد

امروز اول آذر سکه در بازار طلا ۵۲میلیون و ۶۳۰هزار تومان معامله شد
2024-11-21T13:14:06+03:30
امروز اول آذر ۱۴۰۳، قیمت هر قطعه سکه امامی در بازار طلا ۵۲ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در حال داد و ستد است که این عدد برای تک‌فروشی ۵۲ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان ا...

مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون

مقایسه ویدئو پروژکتور با تلویزیون
2024-11-20T14:47:23+03:30
در این مقاله قصد داریم با نگاهی جامع، این دو فناوری را از زوایای مختلف بررسی کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که آیا پروژکتور می‌تواند جای تلویزیون را بگیرد یا خ...

سیستم ERP چیست؟

سیستم ERP چیست؟
2024-11-20T14:47:22+03:30
ما قصد داریم در این مقاله به ضروری‌ترین ویژگی‌های یک راهکار جامع و یکپارچه سیستم ERP برای سازمان‌ها بپردازیم.

چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟

چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟
2024-11-20T14:47:22+03:30
چگونه زبان انگلیسی را در سه ماه یاد بگیریم؟ در این مقاله با هم یادگیری زبان انگلیسی در سه ماه را بررسی می‌کنیم.

آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت

آموزش برق خودرو آموزشگاه تهران پایتخت
2024-11-20T11:14:04+03:30
این مقاله به بررسی جنبه‌های مختلف آموزش برق خودرو، اهمیت آن، محتوای دوره‌ها، و تأثیرات مثبت این آموزش‌ها بر بازار کار و صنعت خودرو می‌پردازد.

معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی

معرفی و خرید بهترین تشک های خارجی
2024-11-20T11:14:04+03:30
در ادامه مقاله باهم چند نمونه از بهترین تشک های به روز دنیا رو مقایسه و معرفی می کنیم.

آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲

آغاز حراج جدید سکه از ساعت ۱۲
2024-11-20T10:20:48+03:30
حراج جدید سکه‌های طلا در مرکز مبادله از ساعت ۱۲ امروز برگزار می‌شود و خریداران از ساعت ۱۲ تا ۱۴ برای ثبت سفارش مهلت دارند.

آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲

آغاز حراج جدید سکه ازساعت۱۲
2024-11-20T09:54:04+03:30
حراج جدید سکه‌های طلا در مرکز مبادله از ساعت ۱۲ امروز برگزار می‌شود و خریداران از ساعت ۱۲ تا ۱۴ برای ثبت سفارش مهلت دارند.

قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید

قیمت هر اونس طلا امروز به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید
2024-11-20T09:40:42+03:30
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۳۳ درصد افزایش به ۲۶۴۰ دلار و ۸۵ سنت رسید.

قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا و سکه ۲۹ آبان؛ سکه ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد
2024-11-19T15:07:25+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با رشد ۱۳۴ هزار تومانی نسبت به دیروز به ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما

نرخ ارز در مرکز مبادله ۲۹ آبان؛ پیشتازی دلار نیما
2024-11-19T15:07:25+03:30
قیمت اسکناس دلار امروز در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران نسبت به‌ دیروز ۲۰۴ تومان رشد و یورو افزایش ۴۶۰ تومانی را ثبت کرد.

از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟

از خلاقیت تا تولید؛ چرا خدمات پرینت سه بعدی تحولی در صنعت شماست؟
2024-11-19T14:00:47+03:30
در این مقاله، به تأثیرات و نقش این فناوری در صنعت و آینده نگاهی خواهیم داشت.

معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال

معرفی بهترین مقاصد برای سفر در فصول سرد سال
2024-11-19T14:00:46+03:30
بسیاری از افراد تصور می‌کنند که زمستان تنها برای خانه‌نشینی مناسب است، اما در حقیقت این فصل می‌تواند بهترین زمان برای سفر به برخی نقاط باشد.

اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل

اتوماسیون ایمیل مارکتینگ؛ استراتژی برای افزایش تعامل و نرخ تبدیل
2024-11-19T14:00:46+03:30
در این مقاله به بررسی مزایا، روش‌ها و استراتژی‌های استفاده از اتوماسیون ایمیل مارکتینگ به منظور افزایش تعامل و نرخ تبدیل می‌پردازیم.

رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد

رجیستری گوشی های آیفون آغاز شد
2024-11-19T12:41:09+03:30
سازمان توسعه تجارت در بخشنامه ای از آغاز رجیستری گوشی های آیفون خبر داد و تاکید کرد که امکان ثبت تلفن همراه با نشان تجاری اپل با رویه مسافری فراهم شده است.

هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ

هدیه ای خاص برای فرزندتان با فروشگاه کودک شاپ
2024-11-19T11:34:08+03:30
در این مقاله بهترین گزینه‌های هدیه برای کودکان شامل خرید لباس بچه‌گانه، خرید عروسک پولیشی و ... را بررسی می‌کنیم.

انواع دیوار سبک و ارزان

انواع دیوار سبک و ارزان
2024-11-19T11:34:08+03:30
انواع دیوار سبک و ارزان برای دیوارهای داخلی و خارجی را می توانید از سایت عمران مدرن تهیه و خریداری نمایید.

ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد

ترکیب رنگ تجهیزات اداری؛ ایجاد محیطی جذاب و کارآمد
2024-11-19T11:34:07+03:30
در این مقاله به بررسی اهمیت ترکیب رنگ در تجهیزات اداری و نکاتی که باید در نظر گرفته شود، می‌پردازیم.

قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد

قیمت طلا ۲۸ آبان؛ قیمت سکه ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد
2024-11-18T15:27:25+03:30
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید امروز با رشد ۸۰ هزار تومانی نسبت به دیروز به ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید.

اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتل‌های ایرانگردی و جهانگردی

اهدای تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به هتل‌های ایرانگردی و جهانگردی
2024-11-18T15:00:42+03:30
تندیس زرین چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به گروه هتل‌های ایرانگردی و جهانگردی اهدا شد.

سرطان پروستات شایع‌ترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دوره‌ای

سرطان پروستات شایع‌ترین علت مرگ و میر مردان/ضرورت معاینات دوره‌ای
2024-11-18T14:20:42+03:30
شایعترین علت مرگ و میر مردان ایرانی پروستات بوده و اهمیت شیوع این بیماری مهم است، زیرا سرطان پروستات بیشتر در مردان بالای ۵۵ سال شایع بوده و علت این بیماری ن...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)