میرنیوز

کشورهای حوزه خلیج فارس بر مدار میانجی‌گری در بحران اوکراین

 کشورهای حوزه خلیج فارس بر مدار میانجی‌گری در بحران اوکراین 2023-04-19T12:20:33+04:30

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بحران اوکراین یکی از مهم‌ترین رویدادهای ژئوپلیتیکی قرن بیست‌ویکم می‌باشد که ساختار روابط میان قدرت‌های بزرگ و قدرت‌های منطقه‌ای را تحت تاثیر قرار داده است. دولت‌های حوزه خلیج فارس با درک افول نظم تک‌قطبی و خیزش دو قطب جدید قدرت یعنی چین (اقتصادی) و روسیه (ژئوپلیتیکی) به دنبال تنظیم سیاست خارجی مبتنی بر موازنه مثبت با تمام بازیگران موثر هستند.

چنین استراتژی سبب شده است تا هر یک از دولت‌های حاشیه خلیج فارس با درک منافع و خطوط قرمز بازیگران حاضر در بحران اوکراین، به مانند «بندبازی» ماهر ملاحظات هر دو طرف را در نظر بگیرند. با توجه به روند بحران اوکراین و تاثیر منفی آن بر بازارهای جهانی و روابط کشورهای بی‌طرف با هر یک از طرفین منازعه، اعضاء شورای همکاری خلیج فارس به دنبال پایان جنگ اوکراین از طریق مسیرهای دیپلماتیک هستند. برهمین اساس در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا به بررسی نقش میانجی‌گرایانه پادشاهی عربی سعودی، امارات عربی متحده و سلطنت عمان در روند بحران اوکراین بپردازیم.

پادشاهی عربی سعودی

از ابتدای تشکیل پادشاهی عربی سعودی، ریاض همواره در مدار غرب، به‌ویژه آمریکا به ایفای نقش در محیط بین‌المللی پرداخته است اما با حرکت نظام بین‌المللی به سمت جهان «چند قطبی» به نظر می‌رسد حکام سعودی راهبرد دیگری انتخاب کردند. با تثبیت جایگاه براداران سُدیری در ساختار سعودی، حال ولیعهد جوان این پادشاهی یعنی محمد بن سلمان به دنبال بازتعریف روابط خارجی این کشور براساس اصل «موازنه مثبت» و برقراری روابط متوازن با تمام قطب‌های قدرت است. این تغییر سیاست سبب شده است تا دولت‌های غربی با دید تردید به سیاست‌های سعودی نگریسته و لب به انتقاد از مواضع این کشور بگشایند.

به گزارش «نیویورک تایمز»، پیش از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کمپانی «پادشاهی» بیش از 500 میلیون دلار در سه شرکت «گازپروم»، «روس نفت» و «لوک اویل» سرمایه‌گذاری گذاری کرده بود. با فرسایشی شدن بحران اوکراین، همکاری راهبردی دو کشور در «اوپک پلاس» برای بالا نگه داشتن قیمت منابع هیدرو کربن و کاهش 2 میلیون بشکه از تولید روزانه نفت این پیام را برای غرب دارد که ریاض در مسئله تعیین قیمت نفت منافع خود را در هماهنگی با روس‌ها جست‌وجو می‌کند.

کشور امارات متحده عربی , کشور روسیه , کشور عمان , عربستان سعودی , کشور اوکراین , جنگ اوکراین ,

هفته گذشته عربستان سعودی و متحدان عرب این کشور از کاهش تولید نفت تا سقف بیش از یک میلیون بشکه در روز (1 درصد تقاضای جهانی) خبر دادند که موجب افزایش قیمت نفت از 79 دلار به 85 دلار در هر بشکه شد. این «جنگ نفتی» موجب شده است تا آمریکا سعودی را متهم به همکاری با روسیه برای ضربه به اقتصاد غرب کند. افزایش قیمت انرژی و تاثیر تورمی آن بر اقتصاد آمریکا سبب ایجاد تاثیر در انتخابات دوره‌ای مجلس نمایندگان و شکست دموکرات‌ها از جمهوری‌خواهان شد. فدرال رزرو آمریکا که روزگاری سازوکار «اوپک پلاس» را نجات دهنده بازارهای نفت می‌دید، حال در برابر آن قرار گرفته است.

در سوی مقابل پادشاهی سعودی نیز تهدید کرده است که اگر آمریکا قصد اقدام سلبی علیه این کشور داشته باشد، ریاض نیز در اقدام متقابل بخشی از سرمایه‌های این کشور را از آمریکا خارج خواهد نمود. همین موضوع سبب شد تا جو بایدن اقدام اخیر «اوپک پلاس» را «منفی» ارزیابی نکند.

البته همکاری‌های ریاض- مسکو در زمینه انرژی محدود به «اوپک پلاس» نمی‌شود، بلکه سعودی تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین وارد کنندگان فرآورده‌های نفتی از روسیه شده است. به گزارش بلومبرگ در دهه ابتدایی ماه مارس 2023 پادشاهی سعودی 2.5 میلیون بشکه سوخت دیزل از روسیه وارد کرده است. در عین حال سعودی یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان این سوخت به قاره اروپا است. سعودی پس از آنکه آمریکا، کانادا و اروپا واردات نفت از روسیه را کاهش دادند، خرید نفت کوره برای نیروگاه‌های خود را از مسکو دو برابر کرد. حال کارشناسان معتقدند که پادشاهی سعودی در همکاری نزدیک با روس‌ها بدل به یکی از مسیرهای دور زدن غرب در بازارهای قاره سبز شده است.

با وجود حمایت‌های ریاض از مسکو اما این کشور تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد تزارها قرار نداده است. در جریان رای گیری سازمان ملل متحد برای محکومیت حمله روسیه به اوکراین، ریاض به این قطعنامه رای مثبت داد. تلاش‌های میانجی‌گرایانه ریاض در سپتامبر 2022 برای آزادی 10 اسیرجنگی (5 انگلیسی، 1 سوئدی، 1 مراکشی، 1 کروات و 2 آمریکایی) توانست نقش مثبتی به نفع جبهه غرب ایفا کند. همچنین سعودی- امارات در جریان آزادی بریتنی گرینر بسکتبالیست آمریکایی و ویکتور بوت دلال اسلحه نقش کلیدی ایفا کردند.

البته «دیپلماسی تبادل زندانی» علاوه بر ریاض- ابوظبی هم‌زمان در ترکیه نیز فعال بود و منجر به آزادی مجموعا 55 نفر از زندانیان اوکراینی و 215 نفر از زندانیان روسیه شد. همچنین سعودی متعهد شده است تا مبلغ 400 میلیون دلار به عنوان کمک بشردوستانه در اختیار کی‌یف قرار دهد. البته تحلیل‌گران بر این اعتقادند که کمک سعودی برای آزادی اسرای جنگی یا حمایت مالی از شهروندان اوکراینی صرفا برای اهداف انسان‌دوستانه نبوده است بلکه تلاشی برای ترمیم چهره محمد بن‌ سلمان پس از ماجرای «جمال خاشقچی» ارزیابی می‌شود.

کشور امارات متحده عربی , کشور روسیه , کشور عمان , عربستان سعودی , کشور اوکراین , جنگ اوکراین ,

گسترش تحرکات دیپلماتیک و همکاری رسانه‌ای دیگر راهبرد سعودی در بحران اوکراین بود. فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی به عنوان نخستین مقام ارشد شورای همکاری خلیج فارس در اوایل اسفندماه 1401 راهی کی‌یف پایتخت اوکراین شد و با ولودیمیر زلسنکی رئیس جمهور اوکراین دیدار و گفتگو کرد.

همچنین با بازدید «اولنا زلنسکا» بانوی اول اوکراین از شبکه العربیه، رسانه‌های وابسته به سعودی خط خبری جدیدی با هدف حمایت از اوکراین را دنبال کردند. به نظر می‌رسد سعودی قصد دارد تا با برقرای نوعی توازن در روابط با کی‌یف- مسکو بدل به بازیگر اصلی در مسیر میانجی‌گری میان دو کشور شود. البته کارشناسان بر این عقیده‌اند که برای میانجی‌گری نهایی در بحران اوکراین بازیگری با وزن قدرت جهانی (مانند چین) باید ورود کند و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در حال حاضر از چنین جایگاهی برخوردار نیستند.

امارات عربی متحده

امارات دیگر بازیگر «میانجی» در روند بحران اوکراین است. ابوظبی نیز به مانند ریاض نقشی دوگانه برای ایفای نقش «میانجی» در بحران اوکراین برگزیده است. اماراتی‌ها در جریان محکومیت حمله روسیه به اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل رای منفی دادند اما یکی از 10 کشوری بود که در شورای امنیت سازمان ملل به متن قطع‌نامه مورد حمایت آمریکا در محکومیت همه‌پرسی در دونتسک، لوهانسک، خرسون و ژاپروژیه رای مثبت داد. همچنین این کشور مبلغ 100 میلیون دلار برای کمک غیرنظامیان اوکراینی اختصاص داده است.

کشور امارات متحده عربی , کشور روسیه , کشور عمان , عربستان سعودی , کشور اوکراین , جنگ اوکراین ,

در سال 2022 بیش از 4000 هزار شرکت و سرمایه‌گذار روس در امارات مشغول به فعالیت هستند. در همین سال میزان خرید ملک در دبی توسط شهروندان روس به میزان 67 درصد افزایش یافت. همچنین هم‌اکنون 40 هزار روس ساکن این شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس هستند. در این مدت صندوق «مبادله» امارات 3 میلیارد دلار در 50 شرکت روسی سرمایه‌گذاری کرده است.

با فرسایشی شدن روند بحران اوکراین و افزایش تحریم‌های غرب علیه دارایی‌ها و اموال مرتبط با دولت و تجار روسیه، الیگارش‌های روس راهی سایر نقاط جهان به‌ویژه شهر «دبی» شدند، تا جایی که منصور بن زاید آل‌نهیان معاون نخست وزیر امارات از سوی وزارت خارجه انگلیس متهم به کمک به الیگارش‌های روس همچون رومن آبرامویچ مالک سابق باشگاه چلسی شد.

تعداد تجار و مقامات مرتبط با دولت روسیه که به این شاهزاده اماراتی مراجعه کردند به 38 نفر رسیده است. این افراد میلیون‌ها دلار از اموال خود همچون کشتی یا قایق‌های تفریحی، جت‌های شخصی، رمز ارزها و ... خود را به امارات انتقال داده‌اند. همین موضوع سبب افزایش حساسیت‌ها در غرب شده و «اف ای تی اف» امارات را در لیست کشورهای زیر نظر در خصوص پولشویی و تامین مالی تروریسم قرار داده است. همچنین مقامات آمریکایی به شکل تلویحی امارات را به همکاری با روس‌ها متهم کرده و خواستار توقف صادرات کالاهای استراتژیک (لوازم الکترونیکی، ریز تراشه‌ها و ...) به مقصد روسیه شدند. در جدیدترین دور از اتهامات آمریکایی علیه امارات، سازمان سیا دستگاه امنیتی این شیخ‌نشین را متهم به همکاری با سرویس اطلاعاتی روسیه علیه واشنگتن کرد.

رهگیری مسیر نفت‌کش‌ها نشان می‌دهد که از آغاز بحران اوکراین، امارات عربی متحده در صدر واردکنندگان انرژی از روسیه قرار داشته است. این آمارها نشان دهنده انتقال 1.5 میلیون بشکه نفت در نوامبر 2022 به مقصد بنادر امارات می‌باشد. با این حال روند همکاری امارات با روسیه در قالب «اوپک پلاس» به مانند سعودی ادامه پیدا نکرد و پس از تشدید فشار از سمت آمریکا و سایر قدرت‌های اروپایی امارات به دنبال افزایش تولید روزانه نفت است.

سفر محمد بن زاید آل‌نهیان به سن پترزبورگ برای ایجاد کانال گفتگو میان شرق و غرب یکی از اقدامات دیپلماتیک ابوظبی در جریان بحران اوکراین بود. در این سفر پوتین توضیح کاملی در خصوص وضعیت نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا به «محمد بن زاید» حاکم امارات ارائه داد. در حالی که ترکیه و سعودی در حال رایزنی برای ایجاد کانال‌های دیپلماتیک- اقتصادی میان روسیه- اوکراین هستند (تبادل زندانیان یا ایجاد کریدور غلات)، امارات با افزایش تماس با طرفین منازعه به دنبال ایفای نقش مشابه در این بحران ژئوپلیتیکی است.

در همین راستا در فوریه 2023 با تلاش‌های میانجی‌گرایانه امارات 63 اسیر جنگی روس و 116 اسیر جنگ اوکراینی آزاد شده و به کشور خود بازگشتند. دستگاه دیپلماسی و رسانه‌های وابسته به دبی سعی دارند تا تصویری «انسانی» از بحران به تصویر بکشند که در آن امارات به عنوان بازیگر «میانجی» و متعهد به صلح بین‌المللی به دنبال برقراری آتش‌بس میان مسکو- کیف است. با این حال کمک ابوظبی به روسیه در دورن زدن تحریم‌های غرب و در عین حال تجدید نظر این کشور در همراهی با مسکو در «اوپک پلاس» این شیخ‌نشین را در وضعیت پیچیده‌ای برای تنظیم روابط با روسیه و آمریکا قرار داده است.

عمان

پیش هر یک از بازیگران «میانجی» در منطقه غرب آسیا، سلطان‌نشین مسقط به عنوان بازیگری «رازدار» سابقه طولانی در «تسهیل‌گری» و «میانجی‌گری» میان بازیگران مختلف را دارد. پیش از این «سوئیس خاورمیانه» در جریان مناقشه اتمی ایران- آمریکا، رفع محاصره قطر، عادی‌سازی روابط میان ایران- سعودی، پایان جنگ یمن و ... به عنوان بازیگر «میانجی‌» نقش پررنگی ایفا کرده بود.

حال با برقراری کانال‌های ارتباطی میان مسکو- کی‌یف به نظر می‌رسد عمان در دوران حکمرانی سلطان هیثم بن طارق به دنبال ارتقای دایره نفوذ این کشور به عنوان «میانجی‌گری خیرخواه» در مناقشات بین‌المللی است. با اینکه عمان در مناقشه اوکراین نیز از محکوم کردن هر یک از طرفین خودداری کرد اما در جریان رای‌گیری سازمان ملل برای محکومیت حمله نظامی روسیه به اوکراین رای مثبت داد.

از ابتدای بحران اوکراین تماس میان مسقط- مسکو و مسقط- کی‌یف برقرار بود. نکته جالب توجه آن است که پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، عمان نخستین مقصد سرگئی لاورف در منطقه خلیج فارس بود. در 23 فوریه 2023 مسقط میزبان میخائیل بوگدانوف معاون وزیرخارجه روسیه بود. به فاصله کم‌تر از یک ماه پیام کتبی رسمی جمهور اوکراین از طریق فرستاده ویژه این کشور در امور خاورمیانه و آفریقا به بدر بوسعیدی وزیرخارجه عمان تحویل داده شد. افزایش تحرکات دیپلماتیک گمانه‌زنی‌ها در خصوص ورود عمان به بحران اوکراین برای کاهش تنش‌ها و خاموش کردن آتش جنگ را افزایش داده است.

کشور امارات متحده عربی , کشور روسیه , کشور عمان , عربستان سعودی , کشور اوکراین , جنگ اوکراین ,

نقش «میانجی‌گرایانه» عمان تنها به ایجاد کانال دیپلماتیک میان روسیه و اوکراین ختم نمی‌شود. براساس اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مذاکراتی در خصوص تبدیل شدن عمان به پایانه صادرات گندم اوکراین نشان دهنده وزن این کشور در بازارهای جهانی است. پیش از ترکیه توانسته بود با میانجی‌گری میان طرفین منازعه، نقش جدی در انتقال غلات به بازارهای جهانی با هدف کاهش کمبودهای بازار و کاهش قیمت مواد غذایی ایفا کند.

میانجی‌گری عمان تنها به ایجاد کانال ارتباطی میان مسکو- کی‌یف خلاصه نمی‌شود. به گزارش رسانه‌های عربی پس از تشدید پروپاگاندای رسانه‌های غربی در خصوص حضور پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین، مسقط میزبان سه دور گفتگو میان طرف‌های ایرانی و اوکراینی بود. با وجود تبلیغات و اتهام‌زنی طرف غربی، تهران اعلام کرده است که هیچ پهپادی در اختیار روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین قرار نداده است.

در جمع بندی نهایی می توان گفت پس از فروکش کردن آتش رقابت‌های ژئوپلیتیکی در منطقه غرب آسیا و انجماد تنش‌ها میان بلوک‌های قدرت، شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس، به‌ویژه سعودی، امارات و عمان به دنبال بازتعریف گفتمان سیاست خارجی با توجه به وضعیت «گذار» در نظم بین‌المللی و حرکت به سمت جهان «چند قطبی» هستند. در این راهبرد جدید دولت‌های حوزه خلیج فارس با حفظ نوعی وضعیت «ابهام» به دنبال گسترش روابط و همکاری راهبردی با تمام بازیگران فرامنطقه‌ای، منطقه‌ای و حتی محلی برای حداکثرسازی منافع ملی می‌باشند.

برهمین اساس اتخاذ موضع «میانجی‌گری» به خوبی می‌تواند ضمن کاهش خطراتی همچون «تحریم» یا «براندازی»، زمینه افزایش استقلال داخلی دولت‌های عرب منطقه را فراهم آورند. با این حال به نظر می‌رسد ادامه این وضعیت در بلندمدت امکان‌پذیر نباشد؛ برهمین اساس شیخ‌نشین‌های خلیج فارس به دنبال ایجاد وضعیت «آتش بس» و پایان هرچه سریع‌تر جنگ در میدان اوکراین هستند.

با فرا رسیدن فصل بهار تبادل آتش میان ارتش روسیه و اوکراین افزایش یافته است؛ با این حال دولت‌های خلیج فارس به مانند بروکسل امیدوارند تا چین بتواند با ایجاد کانال‌ میانجی‌گری میان روسیه با کی‌یف- واشنگتن، براساس طرح صلح 12 ماده‌ای زمینه آتش‌بس پایدار و اتمام جنگ را میان طرفین منازعه فراهم آورد.

نویسنده: محمد بیات/کارشناس مسائل خلیج فارس

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)