میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی درخصوص تغذیه صحیح دانش آموزان در ایام امتحانات، گفت: تغذیه خوب باعث تقویت و بهبود عملکرد ارگان های مختلف بدن می شود بنابراین، بهتر است در دوران امتحانات یک برنامه صحیح و مناسب غذایی که از هر شش گروه غذایی اصلی یعنی گرون نان و غلات، گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه حبوبات و مغزها، گروه گوشت و تخم مرغ در حد متعادل مصرف شود.
تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد
وی با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش مهمی در یادگیری و تمرکز حواس دارد، عنوان کرد: ویتامین های گروه آهن، روی و ید به یادگیری کمک می کنند و با مصرف سبزی های تازه، شیر، ماست، پنیر، تخم مرغ، حبوبات و انواع گوشت ها این ریزمغذی ها تامین می شوند. برای جلوگیری از کمبود ید هم باید از نمک یددار تصفیه شده در تهیه غذاها استفاده شود. البته توصیه می شود که نمک کم مصرف شود، اما همان مقدار کم از نوع یددار و تصفیه شده و دارای مجوزهای بهداشتی باشد که ید مورد نیاز بدن تامین شود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست، بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می شود.
وی با تاکید براینکه از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات در ایام امتحانات باید پرهیز شود، تصریح کرد: این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.
اهمیت مصرف صبحانه در افزایش کارایی مغز
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه گفت: در صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند شیر، تخم مرغ، نان سبوس دار و عسل استفاده شود. مصرف یک صبحانه خوب و کامل می تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد انرژی مورد نیاز بدن را در روز تامین کند و از آنجا که بیشتر امتحانات صبح برگزار می شوند، اهمیت این وعده غذایی هم بیشتر می شود.
وی گفت: صبحانه یا ناهار ۲ ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می دهند و به همین دلیل وعده های غذایی باید ۲ ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه یا ناهار تا زمان آغاز امتحان نیز می توان از انواع میوه ها یا اندکی بیسکویت یا کاکائوی تلخ استفاده کرد.
اهمیت خواب کافی در کارکرد حافظه
عبداللهی در ادامه به برخی توصیه های تغذیه ای اشاره و بیان کرد: مواد کافئین دار مانند چای و قهوه و حتی برخی شکلات ها که دارای کافئین هستند، اگرچه در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس می شوند، اما خواص آن در مدت چند دقیقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب در فرد می شود. متاسفانه اکثر دانشجویان ما این اشتباه را می کنند که شب امتحان تا پاسی از شب بیدار می مانند و سیستم منظم خوابشان دچار تداخل می شود تا جایی که خوابشان را فدای مطالعه می کنند. حتی بعضی از دانشجویان برای بیدار ماندن در شب امتحان به مصرف قرص هایی که موجب بیدار ماندن بیش از حد می شود، متوسل می شوند و این در حالی است که خواب مسئله بسیار مهمی است و کاهش ساعات آن موجب کاهش تمرکز و راندمان یادگیری دانشجویان می شود، برای داشتن خواب راحت در شب قبل از امتحان، یک لیوان شیر گرم پیش از خواب میل کنند و از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود ۶ ساعت قبل از خواب پرهیز کنند.
وی ادامه داد: در وعده ناهار پیش از امتحانات نیز از خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدراتها مانند، برنج زیاده روی نکنید و همچنین از مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ کرده در ظهر امتحان بپرهیزید که در موقع امتحان دچار خواب آلودگی نشوید. آب میوه های صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی مناسب نیستند. آب میوههای صنعتی و نوشیدنی های شیرین به این دلیل که انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد می کنند، استرس زا هستند. مصرف آب میوه خانگی و تازه مناسب است.
وی با بیان اینکه شیر ومواد لبنی (ماست، پنیر)، سبزی ها ومیوه ها در حد توصیه شده به نشاط دانش آموز کمک می کند، گفت: مصرف آب و شیر و لبنیات تسکین بخش هستند و می توانند در کاهش استرس دانش آموزان موثر باشند. مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس، از غذاهای سبک و غذاهایی که انرژی شان به مرور آزاد می شود، استفاده کنند، غلات و موادی حاوی کربوهیدرات های پیچیده که بیشتر در نان های سبوس دار مثل نان سنگک یافت می شود و مقدار فیبر آنها بالاست، سبب کاهش استرس در افراد می شود.
مصرف صبحانه سبب کنترل استرس می شود
عبداللهی با تاکید براینکه در ایام امتحانات نباید وعده های غذایی را حذف کرد، گفت: صبحانه در کنترل استرس نقشی اساسی دارد، زیرا در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود می رسد و صبحانه سبب کنترل استرس می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تاکید کرد: دانش آموزان درایام امتحانات از خوردن غذاهای چرب و شور به خصوص فست فودها باید خودداری کنند، زیرا غذاهای چرب و شور دیرتر هضم می شوند و در شرایط استرس زا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش از جمله سوء هاضمه و تهوع اختلال ایجاد می کنند. قبل از امتحان از خوردن غذای سنگین خودداری کنند. زیرا غذای سنگین موجب خواب آلودگی می شود.
وی در پایان تاکید کرد: مصرف انواع مغزها مانند بادام، گردو، فندق، به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند و به یادگیری و تمرکز حواس کمک می کنند به عنوان میان وعده در ایام امتحانات توصیه می شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند
دعا برای سلامتی رئیسجمهور و هیئت همراه در مدینه منوره
آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیسجمهور توسط هلالاحمر
از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران
استمرار حضور عمرهگزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج
دلایل کاهش نگرانکننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟
فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانشبنیانها
بازداشت مالخران یک پاساژ موبایلفروشی در تهران
ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟
چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیونها دانشآموز
دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد
سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!
اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور
اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور
همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است
هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز
حضور یگانهای ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیسجمهور
نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیسجمهور نزدیک شدند
۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند
پایان انحصار آمریکا در گردهافشانی با پهپادهای ایرانی!
ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
ماجرای سنگاندازی برای واردات واگنهای متروی تهران چیست؟
رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرقهای شکار"
ساخت پهپادهای آشیانهدار توسط یک شرکت دانشبنیان
حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی
شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
التیام سریعتر زخمهای دیابتی با کمک پانسمان نانویی
۳ میدان میوه و ترهبار در جنوب تهران احداث میشود