میرنیوز

رمانی عاشقانه با محوریت امام جواد (ع) که به چاپ چهلم رسید / بودجه جشنواره‌ها بر تولید آثار ادبی و هنری سایه انداخته

 رمانی عاشقانه با محوریت امام جواد (ع) که به چاپ چهلم رسید / بودجه جشنواره‌ها بر تولید آثار ادبی و هنری سایه انداخته 2024-01-22T17:28:06+03:30

به گزارش خبرنگار دین خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام مظفر سالاری از نویسندگان نام‌آشنای ادبیات دینی در بین اهالی قلم است. وی متولد سال 1341 در یزد است. حجت السلام سالاری برای کتاب «نیمه شبی درحله » درسال 83 نامزد ﮐﺘﺎب ﺳﺎل جمهوری اﺳﻼﻣﯽ و ﺑﺮﮔﺰﯾﺪه ﮐﺘﺎب ﺳﺎل وﻻﯾﺖ و همچنین برگزیده ﮐﺘﺎب ﺳﺎل «ﺳﻼم ﺑﭽﻪ­ها» و «پوپک» شد. ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺧﺪﻣﺎت ﻓﺮهنگی، ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﺗﺪرﯾﺲ داﺳﺘﺎن، طﯽ ﺳﺎل‌ها، در دهمین ﮐﻨﮕﺮه ﺷﻌﺮ وﻗﺼﻪ طﻼب، ﺑﺮﮔﺰﯾﺪه وﯾﮋه ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه است. سالاری نخستین روحانی فیلمنامه نویس کشور است و در سال 1375 فیلمنامه‌ای با مضمون دینی تدوین کرد که در آن زمان نمره "الف" آثار سینمایی را از آن خود کرد. «دعبل و زلفا»، «رؤیای نیمه شب»، «درون مایه‌ها و دست­‌مایه های نمایش قرآنی»، « قایق راندن به اقیانوس»، « قصه­‌های من و ننه آغا» و «گشایش داستان» از آثار اوست.

اما از جمله آثاری که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و به چاپ چهلم خود رسید، کتاب «مرا با خودت ببر» است که انتشارات «به نشر» آن را چاپ کرد. این کتاب داستان زندگی و زمانه امام جواد علیه‌السلام است. کتاب، رمانی پرحادثه است که در دوران امام جواد علیه السلام روایت می‌شود. این رمان داستانی عاشقانه دارد و درباره سه شخصیت بزرگ تشیع در دوره امام جواد علیه السلام گفتگو می‌کند. «مرا با خودت ببر» قصه مرد جوانی به اسم ابراهیم است که عاشق دختری در دمشق شده است. ابراهیم با اعتبار پدر مرحومش کسب و کاری در شهر دمشق دارد، تمام فکر او درگیر دختری به‌نام «آمال» است و تمرکزش را به‌هم ریخته است، او حتی قصد دارد بهترین پیشنهاد کاری رفیق تجاری پدرش را رد کند. آمال در محله‌ای فقیر نشین زندگی می‌کند و پدر و مادرش را از دست داده و با عمویش که فردی رباخوار است زندگی می‌کند. او دست فروشی می کند و از این طریق خرج زندگی خود را تهیه می‌کند تا مجبور نباشد از عمویش پولی بگیرد. داستان «مرا با خودت ببر» در عصر امام جواد (ع) رخ می‌دهد و سایه زندگی آن امام برای مخاطب جوان نوشته شده است. کتاب روایتی دقیق از وضعیت اجتماعی و اقتصادی آن زمان است.

ما با این نویسنده و پژوهشگر متون دینی به بهانه ایام ولادت با سعادت امام جواد علیه السلام به گفت و گو نشستیم تا ضمن جویا شدن از انگیزه این نویسنده بابت نوشتن رمانی با محوریت امام جواد علیه‌السلام، درباره علت‌های رکود هنرهای دینی صحبتی داشته باشیم.

وی می گوید وقتی «دعبل و زلفا» را نوشتم،‌ دوستان پیشنهاد دادند رمانی درباره امام جواد علیه السلام بنویسم تا نوجوانان بیشتر با آن حضرت آشنا شوند. خودم هم سالها بود که سوژه ای داشتم که قصد داشتم با محوریت امام جواد علیه السلام باشد، اما توفیق حاصل نمی شد تا اینکه یک بیماری سختی برایم پیش آمد. در اتاق عمل متوسل به ثامن الحجج امام رضا علیه السلام شدم و به ایشان عرضه داشتم قصد دارم رمانی با محوریت فرزندتان بنویسم. در نهایت عمل با موفقیت انجام شد و پس از بهبودی، 6 ماه را صرف تحقیق درباره ویژگی زمانه امام جواد علیه السلام و فرمانروایان آن زمان و ویژگی های بغداد و شام و ... کردم. سپس 6 ماه هم صرف نگارش شد. آنچه را که از مناقب و ویژگی و جلسات و ارتباطات آن حضرت بود جمع آوری شد. به ذهنم رسید برای خیلی از نوجوانان مطرح است که چطور ممکن است امام جواد در سن کودکی امام باشد. در این راستا به مجالسی پرداختیم که امام به پرسش های علمی پاسخ می دهند. از دیگر سو کراماتی را از آن حضرت نقل کردیم تا ارتباط ایشان با آنچه را که در ماوراء است و منشأ غیبی دارد،‌ برای  مخاطب واضح شود. هدفمان این بود که به این نکته برسیم امام جواد علیه السلام به عنوان حجت الهی، کارهایی انجام می دهند که از دست هر کسی بر نمی آید. در مجموع، طوری پیش رفتیم که شأن داستان حفظ شود. طوری نوشتیم که خواننده حس نکند کرامات گویی می کنیم. مخاطبان ضمن اینکه داستان جذابی را مطالعه می کنند، با گوشه هایی از زندگانی حضرت هم آشنا می شوند.

رمانی که بناست سریال شود

حجت الاسلام سالاری با تأکید بر اینکه باید در فضای هنری و ادبی بستری باشد تا مخاطب بتواند کرامات اهل بیت را به بهترین شکل ممکن درک کند،‌ گفت: در حال حاضر قصد دارند بر اساس یکی از رمان‌هایم به نام «رؤیای نیمه شب» یک فیلم بسازند که ظاهراً برای ماه رمضان امسال یا سال بعد آماده می شود. این کتاب درباره تشرف ابوراجح حمامی به حضور امام زمان عج الله تعالی فرجه است.

اهمیت شناخت متون دینی در کنار شناخت داستان

وی افزود‌: در این فضا، اتفاقی که افتاده این است که خیلی ها وقتی سراغ متون دینی می آیند، ممکن است افراد متدین و آشنا به متون دینی باشند و قدرت پژوهش زیادی داشته باشد و به مصادر دسته اول رجوع کنند، اما داستان ندانند. کسی که می خواهد داستان بنویسد، باید داستان را بشناسد. متأسفانه دیده شده هنرمندی که قصد دارد روایت داستانی بنویسد و یا نمایشنامه و انیمیشنی بسازد، با داستان آشنا نیست. یعنی توانایی ندارد آنطور که شایسته است داستان را برای روایت کرامت و منقبت عترت به کار بگیرد؛ در واقع فرد داستان نویس خوبی است، اما اطلاعی از متون دینی ندارد. عکس آن هم وجود دارد. آشنا به متون دینی است، اما نمی تواند داستان پردازی کند. لازمه اش این است که هنرمند هم شناخت خوبی از متون دینی داشته باشد و هم داستان را به خوبی بشناسد. این مسئله حتی در یک کار گرافیکی این شرط وجود دارد. از این نکته هم غافل نشویم که داستان نویس حتماً نباید فرم هنری بداند و یا هنرمند حتماً نباید با محتوای دینی آشنا باشد بلکه متخصصین هر حوزه باید خلأها را جبران کنند. سینمای ما نیاز به فیلمنامه های عالی دارد که یکی از پیش نیازهایش این است که با داستان آشنا باشند.

سالاری ادامه داد: در داستان دو مشکل داریم: چی بگم و چطور بگم؟ «چی بگم» یعنی موقعیت تاریخی را در نظر می گیرید. بعد باید به این پرداخت که داستان چطور روایت شود تا به حداکثر تأثیر خود برسد و کاملاً حس زیبایی شناختی مخاطب را راضی کند.

این مقدار از آثار دینی پاسخگوی نیاز روز جامعه نیست

وی در پاسخ به این سؤال که چرا حوزویان نسبت به کارهای ادبی و هنری اهتمام ویژه ندارند، گفت: اتفاقاً‌ حوزویان پژوهشگران و نویسندگان خوبی هم دارند. جایی که باید بین هنرمندان و داستان نویسان پیوند برقرار کند، مؤسسات و مراکز فرهنگی هستند. هرچند اتفاقات خوبی در فضای ادبی و هنری در بستر حوزه می افتد، منتها کند است. حوزه علمیه قم طی 40 سال گذشته آموزش هایی در شاخه های ادبی و هنری برای طلاب و غیر طلاب داشته است. در بین طلاب، هنرمندان و اهل ادبیات داریم، منتها باید بیش از اینها کار کنیم و هنرمند و نویسنده تربیت کنیم. این مقدار از تولید آثار دینی جوابگو نیستند.

بودجه کارهای جشنواره ای بر تولید آثار ادبی و هنری سایه انداخته است

این نویسنده ادبیات دینی با انتقاد از وضعیت نویسندگی در کشور گفت: متأسفانه گاهی بعضی از مراسم ها و نمایش ها و همایش ها سایه بر اولویت ها می اندازد. به جای اینکه بیشتر بودجه ها صرف تولید آثار هنری و ادبی شود،‌ صرف همایش ها و جشنواره ها و تبلیغات این مراسم ها می شود. بنابراین بودجه ها در جای خودش استفاده نمی شود.

نویسندگی هنوز در کشورمان شغل محسوب نمی شود

وی افزود: هنوز که هنوز است، به نویسندگی به عنوان شغل دیده نشده است. وزارت ارشاد باید حداقل 100 نفر از نویسندگان را زیر بال و پر خودش بگیرد و حقوق ماهانه دهد. منِ نویسنده رمانی که باید یک سال بنویسم، هزینه دارد. این هزینه ها را چه کسی باید تأمین کند. بعد که مطلب آماده می شود، ناشر تحویل می گیرد و چند مدت در نوبت انتظار می ماند بعد هم که چاپ می شود، حق من نوعی 10 میلیون می شود. الان نویسندگی به گونه ای است که باید در اوقات فراغت بنویسیم. از این جهت اکثر نویسندگان ما شغل دوم شان نویسندگی است. با وجود  تلاش هایی که می شود و خدماتی که به نویسندگان و شعرا و هنرمندان داده می شود، باز هم این میزان کافی نیست.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟

 آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟
2024-05-19T22:58:52+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران هر روز بخشی از آمار فروش را به درگاه‌های غیررسمی و کارت به کارت مرتبط می‌‌کند،‌ اما این آمار چگونه احصا می‌شود؟

«مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید

 «مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید
2024-05-19T22:58:52+03:30
«مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری از جمله کتاب‌های پرفروش نمایشگاه کتاب تهران در کمتر از یک هفته به چاپ دوم رسید.

یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین

 یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین
2024-05-19T22:58:52+03:30
حوزه‌های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی تا زمانی که در عرصه معارف دین احساس نکنند باید به سمت رسانه بیایند، مردم به تعبیر امام رضا (ع) با زیبایی کلام اهل بیت...

روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»

 روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»
2024-05-19T22:58:51+03:30
کتاب «فاطمۀ شهر قم»، شامل ۲۰ روایت داستانی از ۲۰ کرامت حضرت معصومه(س) است که هرکدامشان هم به ماجرایی از گره­‌گشایی­‌های حضرت از کار زائر...

معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌

 معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌
2024-05-19T22:58:51+03:30
محمد معتمدی خواننده و فعال موسیقی، ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین سند‌ ملی موسیقی، بر آغاز ذائقه سازی هنری از کاشان تاکید کرد.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد

 هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد
2024-05-19T22:58:50+03:30
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شامگاه ۲۸ اردیبهشت در تالار فخرالدین اسعد گرگانی در شهر گرگان برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.

چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم

 چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم
2024-05-19T22:58:50+03:30
کتاب «مرد ابدی» با استقبال کم‌نظیر مخاطبان در نمایشگاه کتاب مواجه شد و توانست به چاپ دوم برسد، در عین حال خبری درباره ساخت سریالی با اقتباس از این...

۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند

 ۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند
2024-05-19T22:58:49+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش تسنیم، بیشترین آمار فروش را متوجه ۳ ناشر سرشناس حوزه کودک و نوجوان دانست.

بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون

 بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون
2024-05-19T22:58:49+03:30
عدم پخش «بسته پیشنهادی» تلویزیون یک بحث است و عدم اطلاع‌رسانی تلویزیون بحثی دیگر؛ مدتی است درباره بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون چه در بحث برنامه و...

عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟

 عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟
2024-05-19T22:58:49+03:30
کانال آی‌فیلم عربی در راستای تعامل بیشتر با بینندگان و تحقق خواسته‌هایشان به تازگی اقدام به انجام نظر سنجی از آنها کرده تا به مخاطب‌شناسی که اصل مهمی در سنج...

اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان

 اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان
2024-05-19T22:58:49+03:30
سمفونی فلک الافلاک اثری از کامبیز روشن روان پس از سه سال انتظار، در روز ملی لرستان در قلعه فلک الافلاک نواخته می‌شود.

در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟

 در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟
2024-05-19T22:58:48+03:30
معاون صدا در جریان اختتامیه سومین دوره جشنواره بین‌المللی پژواک از بین المللی شدن جشنواره مستند رادیویی «پژواک» در دوره بعدی خبر داد.

بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها

 بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها
2024-05-19T22:58:48+03:30
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در گفت‌وگویی با تسنیم از برنامه‌های این نشر برای ورود جدی به حوزه تولید محتوا برای گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال گفت.

سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد

 سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد
2024-05-19T22:58:47+03:30
علیرضا سبحانی نسب ناشر کودک و نوجوان می‌گوید:‌ سونامی ترجمه در بازار نشر کودک نتیجه ناکارآمدی ممیزی در این حوزه است.

عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس

 عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس
2024-05-19T22:58:47+03:30
حجت‌الاسلام‌ غلامحسین بشردوست از روزهای فتح خرمشهرمی گوید: رو به روی سه‌راهی جفیر، قاسم سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله را در جلوی امامزاده عباس دیدم....

رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند

 رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند
2024-05-19T22:58:47+03:30
وزیر ارشاد گفت:‌ در حوزه رسانه‌ای هیچ رسانه‌ای حق ندارد، مردم را نسبت به گذشته پرافتخار پشیمان و نسبت به آینده با شکوه در انتظارش ناامید کند.

تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند

 تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند
2024-05-19T22:58:47+03:30
رئیس دانشگاه تهران گفت: قرآن کریم به عنوان کتاب جامع، راهنمای مهم برای محققانف اساتید و علما به حساب می‌آید.

نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه

 نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه
2024-05-19T22:58:46+03:30
معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی گفت: کتاب «رمان خوانی با شوق» شامل نقدها و نظرهای رهبر معظم انقلاب درباره رمان‌های خارجی به کوشش محمدحسن مقیسه...

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

 ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!
2024-05-19T22:58:46+03:30
«وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت‌الله قرار بود به عنوان سریال شبانه آی‌فیلم باشد که به یک باره با «هشت و نیم دقیقه» جا به جا شد.

نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟

 نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟
2024-05-19T22:58:46+03:30
سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از ۱۱ روز فعالیت به کار خود پایان داد، اما این نمایشگاه چقدر موفق بود؟ چند گام رو به جلو یا چند گام رو به عقب ...

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)