میرنیوز

ماجرای خلق اولین رمان فقهی/ فرهنگ بومی ایران در آوار ادبیات وارداتی دفن شده است

 ماجرای خلق اولین رمان فقهی/ فرهنگ بومی ایران در آوار ادبیات وارداتی دفن شده است 2020-03-11T13:37:56+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در سال‌های اخیر انبوه داستان‌هایی که در فضای شهرنشینی و آپارتمان‌های کوچک و بزرگ روایت شده‌اند، مجال نفس کشیدن را از مخاطب گرفته‌اند. مجال تجربه‌ای نو با خواندن کتابی تازه. ادبیات داستانی ایران که تلاش می‌کرد روزگاری بتواند همپای داستان‌های جهان، حرفی برای گفتن داشته باشد، امروز عمدتاً در فضایی تکراری با ماجراهای از پیش معلوم، چرخ می‌خورد؛ به طوری که برخی از منتقدان بر این باورند که نفس ادبیات داستانی ایرانی به شماره افتاده است.

گسترش انتشار آثار ترجمه‌ای، نبود نظریه‌پردازی در حوزه داستان ایرانی و کمبود الگوی مناسب در این رابطه، کار را برای نویسندگان جوان سخت‌تر کرده است. تجربه کشورهای همسایه در معرفی داستان‌نویسان جهانی نیز این موضوع را تأیید می‌کند که هرچه اثر هنری شخصی و بومی باشد، مجال بیشتری برای معرفی در خارج از کشور و ماندگاری می‌یابد.

با توجه به این موضوع در سال‌های گذشته تلاش‌هایی از برخی نویسندگان برای خلق داستان‌هایی با تم و موضوع ایرانی وفرهنگ بومی توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرده است. رمان «ملداش»، اثر جدید مهدی کرد فیروزجایی، از جمله این آثار است. او که در این رمان طلبه‌ای مبلّغ در یکی از روستاهای مازندران را روایت می‌کند، می‌گوید برای نگارش آن از زیست طلبگی خود بهره برده است. گفته می‌شود «ملداش» در کنار برخی از ویژگی‌های ممتازی مثل شخصیت‌پردازی قوی، بهره بردن از فضا و مکان جدید و ... اولین رمان فقهی ادبیات داستانی است که تلاش دارد مسائل فقهی را در دل رمان روایت کند. با فیروزجایی به مناسبت انتشار این اثر از سوی نشر معارف به گفت‌وگو پرداختیم. او معتقد است خرده‌فرهنگ‌های بومی و آداب و رسوم ایرانی در آوار ادبیات وارداتی دفن شده‌اند. مشروح این گفت‌وگو را می‌توانید در ادامه بخوانید:

* آقای فیروزجایی اخیراً از شما کتابی با عنوان «ملداش» منتشر شده که درباره یکی از مبلغان حوزه در روستایی است. از شما تاکنون چند عنوان رمان منتشر شده است. نوشتن را از چه زمانی شروع کردید؟

در سال 1384 وارد کلاس آقای عزتی‌پاک در مرکز آموزش‌های تربیت فرهنگی هنری دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم شدم. بعد با کلاس آقای امیدوار آشنا شدم. با ایشان در یک دوره سه ساله با سه ترم مقدماتی، پیشرفته و تکمیلی فیلمنامه همراه بودم و خیلی بهره بردم. در سال 1388 با آقای سرشار آشنا شدم و کلاس ایشان را رفتم که در نهایت حاصل این دوره‌ها انتشار چند عنوان کتاب «گرگ‌های تیمور قلعه»، «افعی‌کشی»، «به هم رسیدن در میانسی»، «دارم می‌رسم جان جان» و «ملداش» شد که برخی از عناوین مانند «به هم رسیدن در میانسی» و «دارم می‌رسم جان جان» برای گروه سنی نوجوان نوشته شده است.

برخی از این عناوین برگزیده جوایز ادبی هم شده‌اند. به عنوان نمونه «به هم رسیدن در میانسی» جایزه‌های داستان انقلاب، طلوع خرداد و اشراق را برد.

*یکی از ویژگی‌های کارهای شما، استفاده از اقلیمی خاص در دل داستان‌هایتان است. اکثر داستان‌های شما در مازندران و روستاهای آن می‌گذرد. شاید بتوان این بهره بردن از اقلیم خاص را یکی از ویژگی‌های داستان‌های شما ذکر کرد که حول آن شخصیت‌های متفاوت، زبان و لهجه و ... نیز شکل می‌گیرد. این موضوع در «ملداش» که اخیراً از شما در نشر معارف منتشر شده نیز دیده می‌شود. این در حالی است که ما متأسفانه در داستان‌های امروز فضای تکراری شهرنشینی و فاصله گرفتن از المان‌های بومی را شاهدیم. چرا داستان‌هایتان را در دل این فضای متفاوت و روستاهای مازندران روایت می‌کنید و این چه تأثیری بر داستان شما می‌گذارد؟

دو دلیل دارد؛ نخست آنکه من بچه آنجایم. در آنجا بزرگ شدم، خاطره دارم و زندگی کردم. نمی‌توانم از آنجا خارج شوم؛ بنابراین آنجا را راحت‌تر روایت می‌کنم. من دو جا را می‌توانم راحت روایت کنم یکی طبیعت و جنگل و دیگری حجره را. چون طلبه‌ام، احتمالاً شهر قم را بتوانم نسبت به دیگر شهرهای ایران راحت‌تر روایت کنم و از فضا و المان‌هایش برای داستان‌هایم استفاده کنم. در مورد مازندران هم همین‌طور است. من آنجا زندگی کرده و بزرگ شده‌ام، به همین دلیل می‌توانم از فضا و مکان آنجا مانند ساحل، جنگل و ... برای روایت بهره ببرم.

ادبیات داستانی ,

جهانی‌سازی خرده‌فرهنگ‌ها را می‌بلعد

دلیل دیگر اینکه ما با پدیده‌ای به نام جهانی‌سازی مواجهیم که همه فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها در حال حل شدن در یک کلان‌فرهنگ و باختن خودند. این موضوع حتی در مورد زبان‌ها هم صادق است. می‌گویند زبان طوری پیش می‌رود که به یک زبان جهانی تبدیل شود؛ البته این موضوع در حال حاضر در حد ادعا و هشدار است، اینکه چه‌قدر این امر محقق شود، هنوز معلوم نیست؛ اما بالأخره می‌تواند تهدید باشد که بالأخره فرهنگ جهانی شکل بگیرد. در هر صورت باید با این تهدید مقابله کرد، لازمه تقابل با این پدیده و تهدید این است که ما خرده‌فرهنگ‌ها و آداب‌ بومی را زنده نگاه داریم. تا زمانی که بتوانیم آنها را زنده نگاه داریم، می‌توانیم در مقابل جریان جهانی‌سازی که می‌آید تا همه خرده‌فرهنگ‌ها را ببلعد، فرهنگ بومی را محو و خودش را جایگزین کند، بایستیم. من با این نگاه به سراغ کارهای اقلیمی می‌روم. اینکه بروم و کار آپارتمانی و شهری و از این دست سوژه‌ها بنویسم، این چیز جدیدی نیست و همه این را می‌نویسند.

سهم چشمگیر ادبیات وارداتی در ایران

متأسفانه بخش قابل توجهی از ادبیات امروز، مطیع یا هماهنگ و یا مروج همان جریان وارداتی است که می‌خواهد فراگیر باشد و و ما را در خود حل کند؛ در حالی که آثاری که در کشور ما ماندگار شدند، آثار اقلیمی بودند. مثلاً یکی از ویژگی کارهای احمد محمود که مایه ماندگاری‌اش شد، اقلیمی‌نویسی است. او توانست آداب و رسوم سرزمین جنوب را در دل داستان‌هایش روایت کند. اگر به کارهای محمود دولت‌آبادی هم توجه کنید، می‌بینید که یکی از ویژگی‌های مهم داستان‌هایش بومی و اقلیمی بودن آنها است. اساساً نویسندگان بزرگ زمین، سرزمین و جغرافیا برایشان حائز اهمیت است. شاخصه‌های مکان مهم است. اینکه آدم جاده، خیابان و آپارتمان را به تصویر بکشد یا روایت کند که هیچ شاخصه‌ای نداشته باشد، اثر مهمی خلق نمی‌شود. در اینگونه داستان‌ها ماجرا و قصه‌اش در حد داستان کوتاه است و مابقی آب‌بندی و اضافه‌گویی است.

* «ملداش» در کنار اقلیمی بودن، ویژگی دیگری نیز دارد و آن شخصیت اصلی داستان است. شخصیت اصلی این کتاب طلبه‌ای است که برای تبلیغ به روستایی در مازندران می‌رود. چه‌طور ایده این داستان شکل گرفت و چرا شخصیت اصلی را از میان اقشار مختلف، طلبه را انتخاب کردید؟

اساساً نویسنده از زیست خودش استفاده می‌کند. یکی از منابع غنی نویسنده این است که زیست خودش را در نظر بگیرد و بر اساس زیست فردی خود اثری را خلق کند. آدم‌هایی هستند که در رفاه کاملند، خطر نمی‌کنند و تجربه زندگی سخت و پر حادثه را ندارند؛ این افراد یا سخت نویسنده می‌شوند و یا اصلاً نویسنده نمی‌شوند. من طلبه بودم و تبلیغ می‌رفتم، پس طبیعی بود که از این زیست استفاده کنم.

فرهنگ بومی ایران در میان انبوه ادبیات وارداتی دفن شده

اینکه چرا سراغ این سوژه رفتم؛ چرا نروم؟ یکی از دوستانم درباره «ملداش» تعبیری به کار برد و گفت در 100 سال گذشته جای خالی این رمان احساس می‌شد. زمانی آقای دیزگاه جسارت به خرج داد و اولین رمان تبلیغی را نوشت و به دیگر طلبه‌ها جرأت و جسارت نوشتن داد. واقعاً تا پیش از آن جای رمان «برکت»  در ادبیات داستانی ما خالی بود. ما ادبیاتی را داریم یا بهتر است بگوییم داشتیم (لااقل تا چند سال اخیر) که نیامد ما را روایت کند؛ «ما»ی جمعی، یعنی منِ ایرانیِ مذهبی که دغدغه دینی و فرهنگ ملی را دارم. پدرها و پدربزرگ‌های ما چندین سال است که با روحانیت برخورد و مواجهه داشتند و حتی ممکن است زیست مشترک داشته باشند، این افراد وجود دارند، ماجرا دارند، محتوا دارند، کم هم نیستند، اما هیچ روایتی از آنها نیست یا نبود. تبلیغ، هیأت، زندگینامه داستانی علما همه اینها از سوژه‌هایی‌اند که در میان انبوه ادبیات وارداتی ما که همه‌اش شهری و آپارتمانی است، دفن شده بودند. دغدغه من این است که «ما» باید روایت شویم و بخشی از این «ما» روحانیت و مراوده روحانیت با مردم است.

ادبیات داستانی ,

سانسور روایت‌ها، خیانت ادبیات داستانی روشنفکری

یکی از خیانت‌های ادبیات داستانی روشنفکری، سانسور کردن روایت‌ها بود، به جای ما، دیگری و بیگانه را در قالب ایرانی روایت کرد. خیلی از حقایق را روایت نکرد. ما پدیده‌ بزرگی به نام انقلاب داشتیم، اما خیلی از نویسندگان آن را سانسور کردند یا آنگونه که باید روایت نکردند. جنگ را داشتیم، روایت نکردند یا اگر کردند به جای سلحشوری و بیان حماسه‌های سربازان خمینی(ره) فرد دیگری را نشان دادند. من باید به عنوان روحانی و طلبه که  دور و بر خودم این‌ها را می‌بینم، روایت کنم و اگر روایت نکنم سانسور و خیانت کرده‌ام.

* در معرفی رمان «ملداش» آمده که این اثر «اولین رمان فقهی» در ادبیات داستانی ما است. منظور از «رمان فقهی» چیست؟

در حقیقت من خودم نمی‌گویم اولین است یا نیست. شاید هم باشد. شما سراغ دارید؟ من نیافتم. من شخصیتی روحانی را روایت کردم که بر سر مسائل گوناگون با مردم در ارتباط است. اینکه مثلاً حیوانی که ذبح شده حلال است یا حرام؟ یا آیت می‌آید می‌گوید که نامزد دارد، تو بیا ما را یواشکی عقد کن؛ درحالی که در اینجا پدر دختر باید رضایت داشته باشه یا نداشته باشد مسئله‌ای فقهی است. خود به خود بیش از هفت مسئله فقهی در این رمان شکل گرفت و من سعی کردم داستان و درام را در دل آن روایت کنم. نیامدم که احکام بگویم، آمدم داستان بگویم.

* رابطه فقه و رمان چگونه است؟ اصلاً می‌توان فقه را در رمان گنجاند؟

خیلی سخت است که فقه را در رمان بگنجانید و درست در بیاید، خیلی سخت است. من این رمان را 15 بار بازنویسی کردم. یکی از علل این همه بازنویسی هم این بود که ویژگی رمان، در لفافه سخن گفتن و غیر مستقیم حرف زدن است، اما ما در آثاری مثل «ملداش» با مسائل شرعی مواجهیم که از اصلی‌ترین ویژگی‌های آن مستقیم‌گویی است. این حلال است، آن حرام است، آن را انجام بده، آن را انجام نده. شما موضوعی را که ویژگی‌اش مستقیم‌گویی است باید در قالبی بریزید که ویژگی‌اش در لفافه حرف زدن است و همین کار را سخت می‌کند. البته کار نشد ندارد. من این سختی را تحمل و دو سه سال تلاش کردم و دیرتر کارم را منتشر کردم تا به نتیجه مطلوب برسم. 

* کار جدیدی هم در دست انتشار دارید؟

دو عنوان  جدید در دست نگارش دارم که یکی خاطرات استاد فقید، ارجمند و دوست‌داشتنی‌ام آیت الله فاضل استرآبادی است که بخش زیادی از کار شده است. کار دیگری نیز با موضوع احسان و نیکوکاری  در دست دارم که برای شهرستان ادب در حال اجرا است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)