میرنیوز
گلعلی بابایی، نویسنده، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از آماده چاپ شدن کتاب «زمینهای مسلح» خبر داد و گفت: این کتاب هماکنون در مراحل صفحهبندی است اما به نمایشگاه کتاب تهران نمیرسد.
وی ادامه داد: «زمینهای مسلح» پنجمین کتاب مجموعه 10 جلدی حماسه 27 است که اگرچه به عنوان یک مجلد است، اما در حقیقت 10 کتاب از دل آن بیرون میآید و به لحاظ محتوایی بسیار سنگین است.
بابایی گفت: این کتاب 11 فصل دارد که در حدود هزار صفحه به حضور لشکر 27 در عملیاتهای والفجر مقدماتی و والفجر یک یعنی زمستان 61 تا فرودین62 را میپردازد. دو عملیات مورد اشاره هم، همانطور که میدانیم، در زمینهای بهشدت مسلح شده فکه جنوبی و شمالی انجام شدهاند.
وی ادامه داد: این کتاب بر اساس مکالمات بیسیمها، بازخوانی جلسات مذاکره فرماندهان، نقشهها و کالکهای مربوط به عملیاتها و گفتوگوی اختصاصی با رزمندگان و فرماندهان زنده دوران دفاعمقدس نگاشته شده است.
بابایی پیش از این درباره انتخاب عنوان این اثر گفته بود: رزمندگان حاضر در سه عملیات ذکر شده، با زمینهای پوشیده از سیمخاردار و مینهای متنوع مواجه بودند؛ به همین دلیل آنها بیشتر با این زمینها میجنگیدند تا با نیروهای نظامی دشمن. این امر حتی در مکالمات بیسیمی فرماندهان دوران دفاع مقدس نیز آشکار است. تدوین این کتاب براساس اسناد و اطلاعات گردآمده مرتبط با دو عملیات «والفجر مقدماتی» و «والفجر یک» آغاز شده است.
کارنامه عملیاتی لشکر 27 مجموعهای 10 جلدی است که به کوشش حسین بهزاد و گلعلی بابایی آغاز شد و اولینکتاب از آن با عنوان «همپای صاعقه»؛ کارنامه عملیاتی لشکر 27 از بدو تشکیل تا پایان فرماندهی احمد متوسلیان بر آن تدوین شده است.
دومین کتاب این مجموعه «ضربت متقابل»؛ با نگاهی به حضور لشکر27 در عملیات رمضان نوشته شده است. همچنین «کوهستان آتش» نیز کتاب پنجم این مجموعه درباره حضور در عملیاتهای والفجر 3، 4 و 5 است و «شرارههای خورشید» نیز ششمین کتاب این مجموعه درباره حضور در عملیات خیبر است. به این ترتیب، کتاب «زمینهای مسلح» در حقیقت جلد چهارم این مجموعه را تشکیل میدهد.
در بخشی از کتاب زمینهای مسلح آمده است: «به دنبال عدمالفتح عملیات والفجر مقدماتی، فرماندهان عالی جنگ نشست سه روزهای را از 29 اسفند 1361 تا دوم فروردین 1362 در شهر شوش برگزار کردند. در این سلسله نشستها که با حضور فرماندهان لشکرها و تیپهای سپاه دنبال شد، حاضرین در جلسه مطالب متنوعی را ارائه دادند. از جمله در بحث لو رفتن عملیات والفجر مقدماتی، غلامعلی رشید؛ معاون عملیات قرارگاه خاتمالانبیاء(ص)، ضمن اذعان به این واقعیت که لو رفتن عملیاتهای ما پدیدهای جدیدی نبوده است و حتی عملیاتهای موفقی مثل فتحالمبین و بیتالمقدس هم لو رفته بودند، جهت برونرفت از وضعیت کنونی، سه پیشنهاد ارائه داد.
وی گفت:«... به این مسئله خوب توجّه داشته باشید؛ عملیاتهای ثامنالائمه(ع)، طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس هم، لو رفته بودند. من برای شما مدرک میآورم. همه اینها مدارکشان هست. دشمن از 24 تا 48 ساعت قبل میدانست چه روزی، چه ساعتی ما میخواهیم حمله کنیم و کاملاً آگاه بود و مدارکی را که موجود و ترجمه شده است، خدمتتان میدهم تا اطلاع داشته باشید. به هر حال استراتژی و خط کلّی عملیات و ادامه جنگ این است که قبل از هر چیز؛ ما تکلیف داریم که با این شرایط سخت بجنگیم. درست است که دو عامل دشمن در مقایسه با گذشته قوی شده؛ [یعنی هم] جناح ندارد یا کم دارد، هم ایجاد استحکامات کرده که باعث شده نیروی شناسایی ما نتواند [به عمق خطوط او] نفوذ کند. علیاَیِّحالٍ؛ با توجّه به شرایط پیشآمده بایستی بهگونهای عمل کنیم که:
1. با یک حرکت و عملیات وسیع، مرکز دشمن؛ یعنی بغداد را ساقط کنیم، که فعلاً ما توان رزمی [انجام چنین حرکت وسیعی را] نداریم.
٢. با عملیاتی وسیع؛ یکی از نقاط استراتژیک دشمن را که از لحاظ نظامی، ارضی، سیاسی و اقتصادی ارزش داشته باشد، تصرّف کنیم و خواستههایمان را بر دشمن تحمیل کنیم.
٣. تا آمادهشدن برای عملیات بالا؛ یعنی همین منطقه العماره یا بصره، باید عملیات و جنگ متوقف نشود و عملیاتهای محدود در حد مسلمبنعقیل(ع) و همین عملیات فعلی را انجام بدهیم و پیدرپی، تا جبران ناکامیهای گذشته یعنی رمضان و والفجر [ادامه بدهیم] و البته این عملیاتهای محدود هم، در خط کلی استراتژی هستند و ما مجاز هستیم همه ارتفاعات مسلّط از فکّه تا بمو را تصرّف کنیم؛ چرا که در ارتفاعات به هر حال بهتر از دشت میتوانیم بجنگیم و در این عملیاتها مقداری از نیروهای دشمن هم منهدم میشوند و زمینهای مسلّط را که از لحاظ نظامی هم ارزش دارند، تصرّف میکنیم و میتوانیم اشراف دید و تیر بر زمین داشته باشیم. [حالا] این برادرمان آمده نگاهی به منطقه چنگوله و مهران انداخته، میگوید ما میرویم 700 اسیر میگیریم. خب اسیر گرفتی؛ تازه در منطقه چنگوله، از همین جاده دهلران که حرکت کردی به آن طرف، دشمن روی همین جاده آسفالت، دید دارد. ...»
«زمینهای مسلح» به کوشش حسین بهزاد و گلعلی بابایی از سوی انتشارات 27 بعثت و مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
«یک کندو عسل» برای آنها که دنبال تجربه یک کلاس مداحی مکتوب را تجربه کنند
«درسنامه آداب و اسرار زیارت معصومین (ع)» منتشر شد
کتاب مدیریت مساجد در ایران؛ ذهنیتشناسی و خط مشیها منتشر شد
مدیریت فضای مجازی، نیازمند دانش فلسفه است/فضای مجازی، فضای ماندگاری در عالم خیال
مسجد رسول اکرم (ص) در ایام فاطمیه میزبان شیخ حسین انصاریان میشود
هر کسی دعای کمیل را قرائت کند مورد آمرزش و رحمت الهی قرار میگیرد
مداحان و رسانهای ها برای کمک به جبهه مقاومت فوتبال بازی میکنند
هفتمین اجلاسیه با موضوع «قرآن، فرهنگ، هنر و رسانه» برگزار میشود
نشست آغاز مقاومت ۲ برگزار میشود
نقش راویان زیدی در روایات/ جریان زیدیه بر گفتمان سیاسی خاص بنا شد
ماجرای نمازی که «شیخ مرتضی انصاری» با لب تشنه اقامه کرد/سکوتِ به جا، مؤمن را خسته نمیکند
مرحوم آیت الله شاه آبادی در شجاعت کم نظیر بود/کلید حل همه مشکلات عمل به آیات و روایات است
سهشنبههای مهدوی در مرکز اسلامی مسکو برگزار شد
«محفل» در جزیره ایرانی ابوموسی برپا می شود
مرحوم شاه آبادی در شجاعت کم نظیر بود/کلید حل همه مشکلات عمل به آیات و روایات است
استحکامات نرمافزارانه استحکام اصلی محور مقاومت است
پنجاه و دومین جلسه هیئت اندیشه ورز ادیان و مذاهب اسلامی برگزار شد
سیر تکوین علوم اجتماعی در ایران بررسی میشود
پیام تبریک دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شیخ نعیم قاسم
نامههایی که دشمن هم آن را الگوی حکمرانی می دانست/جاه طلبی اجازه نمی دهد انسان به باور قلبی عمل کند
اسامی برگزیدگان شانزدهمین دوره آزمون «ترنم وحی»اعلام شد
ادله دیدگاه نافیان علم بومی خدشه پذیر است/پروژه های انجام شده به دیسیپلین علمی نمی رسند
تلاوت قرآن انفکاکپذیر از ستایشگری اهل بیت (ع) نیست/ماجرای تنظیم استودیویی آثار محمود کریمی
جزئیات برنامههای دومین روز برگزاری رویداد «مسجد ره بر»
سمینار بینالمللی قرآن و عقلانیت در اندونزی برگزار شد
تجربهگرایی و تجربه ستیزی توامان در علوم انسانی ایران وجود دارد
دعوای علم بومی نقطه مقابلش علم جهانی است/بومی سازی علوم انسانی ابهام مفهومی دارد
نیازمند تمیزکاری فکری هستیم/تولید علوم اجتماعی در جهان بومی است
جشنواره مقاومت به همت آستان امامزاده قاضی الصابر برگزار می شود
نگاه رهبر معظم انقلاب به «مسجد» راهبردی است/احساس تعلق به مسجد را نباید از مردم گرفت