میرنیوز
به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که به دهلی رفته، در مصاحبه با هندوستان تایمز گفت: ما روند عادیسازی را در خط کنترل واقعی (LAC) از نزدیک دنبال میکنیم. ما از توافقاتی که پس از مکالمه تلفنی وزرای خارجه هند و چین در ۲۵ فوریه ۲۰۲۱ با هدف حل اوضاع حاصل شد، استقبال میکنیم. ... ما به اهداف دهلینو و پکن برای اقدام مستقل و در چارچوب سازوکارهای گفتوگوی دوجانبه چند لایه و بدون دخالت از خارج احترام میگذاریم.
در ۲۵ فوریه، وزیر خارجه هند در تماسی تلفنی با وانگ یی، همتای چینی خود روابط میان دهلینو و پکن را مورد بررسی قرار داد. دو طرف ماه گذشته نیروهایشان را از منطقهای موسوم به خطر کنترل واقعی عقب کشیدند و دهمین دور نشست فرماندهای ارشد با بحث درباره مسائل باقیمانده در رابطه با این منطقه دنبال شد.
سخنگوی وزارت خارجه هند جمعه اعلام کرد، پس از گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه دو کشور، دهلینو انتظار دارد که پکن در حل و فصل بحران لداخ مشارکت کند.
از جنگ سال ۱۹۶۲ میان هند و چین، این دو کشور فاقد مرز مشخصی در هیمالیا هستند. به دنبال درگیری مرگبار سال گذشته در لداخ، هند و چین حضور نظامی خودشان را در آنجا تقویت کردند و همزمان رایزنیهایی آغاز شد.
مذاکرات سطح بالای روسیه-هند
سرگئی لاوروف در بخش دیگری از صحبتهایش در آستانه مذاکرات امروز سهشنبه با سوبراهمانیام جایشانکار، همتای هندی خود ابراز امیدواری کرد که امسال مذاکرات دوجانبهای در سطح بالا با هند برگزار شود.
لاوروف گفت: امیدواریم که شرایط اپیدمیولوژیکی به ما امکان برگزاری اجلاس دوجانبه در سال ۲۰۲۱ را بدهد. تاریخ جلسات بعدی کمیسیون بین دولتی تجارت، همکاری اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی، کمیسیون بین دولتی همکاری نظامی و فنی و کمیسیون بین پارلمانی در دست بررسی است.
او افزود: با توجه به لزوم غلبه بر پیامدهای این همهگیری، اولویتهای روسیه شامل تشدید همکاری با هند در زمینههایی مانند تجارت، انرژی، کشاورزی، حمل و نقل، امور مالی و بانکی، علوم و فناوری و همچنین روابط بشردوستانه است.
لاوروف گفت: روسیه از گفتوگوی جدی سیاسی با هند در همه سطوح راضی است که بهرغم محدودیتهای جدی ناشی از پاندمی کرونا به طور فعال در حال توسعه است. ما در سال ۲۰۲۰ موفق شدیم چندین رویداد را به صورت حضوری و آنلاین ترتیب دهیم. روسیه تمایل دارد تا همکاری با هند را در فرمتهای مختلف و در پلتفورمهای بینالمللی گوناگون ادامه دهد.
این دیپلمات ارشد روسیه، نشستهای سال گذشته سازمان همکاری شانگهای (SCO) و برزیل-روسیه-هند-چین-آفریقای جنوبی (بریکس) را که همکاری "مثمر ثمر" روسیه و هند دانست، برجسته کرد.
لاوروف دوشنبه برای سفری رسمی وارد دهلی نو شد. انتظار میرود لاوروف و همتای هندی او روابط دوجانبه، همکاری در مبارزه با پاندمی کرونا، تدارکات نشست آتی دوجانبه و دیگر مسائل منطقهای و جهانی را در دستور کار داشته باشند. همچنین انتظار میرود لاوروف و مقامهای هندی به بررسی رویکردهایی درباره تعامل دوجانبه در حوزه بینالملل به ویژه در سازمان ملل، بریکس و سازمان همکاری شانگهای بپردازند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت، انتظار دارد که مذاکرات با طرف هندی به تقویت مناسبات دوجانبه منجر شود. او گفت: اعتقاد دارم که گفتوگوها با همتایم در هند به تقویت بیشتر شراکت ویژه استراتژیک که ما را متحد میکند، منتهی خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
عملیات گسترده حزب الله با ۲۸ پهپادی به مواضع صهیونیستها
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل: رأی دیوان لاهه، آزمون تعهد غربیهاست
حکم دیوان لاهه، اسرائیل را نگران تحریم تسلیحاتی خود کرد
جزییات توافق آتش بس در لبنان از زبان رسانه آمریکایی و اسرائیلی
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۶۴۵ شهید
خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست و پنهانکاری مقامات اسرائیلی
پوتین: «اوریشنیک» حاکمیت و وحدت اراضی روسیه را تضمین کرد
تعرض «بن گویر» و هزاران شهرکنشین به حرم ابراهیمی در الخلیل
اصابت موشکهای حزبالله به سرزمینهای اشغالی
رژیم صهیونیستی ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت هدف قرار داد
واکنش روسیه به حمله رژیم صهیونیستی به «تدمر» سوریه
زخمیشدن ۹ نظامی صهیونیست در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته
سازمان جهانی بهداشت آمار شهدای کادر درمان در لبنان را «تکاندهنده» دانست
۱۰ کشته در حمله مسلحانه در بغلان افغانستان
سازمان جهانی بهداشت: تلفات کادر درمان در لبنان از غزه و اوکراین بیشتر است
یحیی سریع: پایگاه «نواتیم» را با موشک فراصوت هدف قرار دادیم
واکنش آلمان و فرانسه به حکم دیوان لاهه علیه نتانیاهو
نظیری اصل: قطعنامه غرب تعاملات تهران و آژانس را نادیده گرفت
بخشی از فرودگاه «گاتویک» انگلیس تخلیه شد
کرملین: واشنگتن به سخنان «پوتین» خوب گوش بدهد
تدابیر امنیتی در اطراف سفارت آمریکا در انگلیس به دنبال بسته مشکوک
واکنش سازمان عفو بین الملل به حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو
ساز مخالف نخست وزیر یک کشور اروپایی درباره نتانیاهو
تقویت روز افزون روابط روسیه و افغانستان در پسزمینه بحران اوکراین
تحلیلگر صهیونیست:حکم بازداشت نتانیاهو ضرر زیادی برای اسرائیل دارد
حکم دیوان لاهه چه تبعات سیاسی-حقوقی برای «نتانیاهو» و رژیم صهیونیستی دارد؟
واکنش پکن به دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت
واکنش چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق به حکم دیوان کیفری بین المللی علیه نتانیاهو
ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا پم باندی را معرفی کرد
واکنش گوترش به رای دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو